چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

یک سیستم تهویه هوای مطبوع همواره برای کنترل هوای داخل و افزایش کیفیت آن معمولا از دستگاه و تجهیزات مختلفی استفاده می‌کند. یکی از تجهیزاتی که در سیستم‌های تهویه مطبوع و به خصوص سیستم های تهویه سرمایشی و گرمایشی کاربرد زیادی دارد، چیلر است. اما چیلر چیست و چگونه کار می‌کند؟ و این که اصلا چه انواعی دارد؟ با ویترین نت همراه باشید تا شما را به صورت کامل با دستگاه چیلر آشنا سازیم.

چیلر چیست؟

چیلر چیست؟

در پاسخ به این سوال باید خدمتتان بیان کنیم که دستگاه چیلر یک مکانیزم خنک کننده است و به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند با حذف گرما از سیال، دمای محیط را کاهش دهد. نوع و کاربرد چیلر به دمای مورد نیاز و نوع مبرد (سیالی که برای تغییر دما در این نوع دستگاه استفاده می‌شود) بستگی دارد که می‌تواند مایع یا گاز باشد.

سیال خنک کننده برای خنک کردن یک اتاق یا قطعه‌ای از تجهیزات ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی استفاده می‌شود. چیلرها بر اساس دو اصل فشرده سازی بخار یا جذب آن کار می‌کنند. چیلرها طوری طراحی شده‌اند تا جریان مداوم مایع خنک کننده را برای حفظ دمای از پیش تعیین شده فراهم نمایند.

با این که چیلر چیست؟ به صورت کامل آشنا شدید. حال بپردازیم به کاربردها و نحوه کار این دستگاه پر استفاده در سیستم‌های تهویه ساختمان.

کاربردهای چیلر:

برای سال‌های متمادی، صنایع به دنبال راه‌هایی برای تامین سرمایش مورد نیاز خود جهت استفاده در فرآیندهای تولید بودند. اگرچه سیستم تهویه مطبوع اولیه از ابتدای قرن بیستم وجود داشته، اما همیشه نمی‌توانست نیاز افراد و صنعتگران مختلف را پاسخگو باشد. در پایان قرن بیستم به سبب اختراعات گسترده، بالاخره تجهیزات خنک کننده‌ای ساخته شد که قادر بود هوای خنک مورد نیاز را تامین کند.

این وسیله کاربردی چیلر نام دارد. چیلر از زمانی که به وجود آمده است، در صنایع و بخش‌های زیادی استفاده می‌شود. برخی از صنایعی که از چیلر در آن‌ها به وفور استفاده شده، عبارتند از:

  • کارخانجات صنعتی
  • واحدهای تولید پلاستیک
  • آبکاری فلزات و صنایع فلزی
  • تولید برق
  • صنعت پزشکی
  • صنعت دارو سازی
  • دستگاه‌های لیزر
  • مراکز خدماتی و درمانی
  • محیط‌های مسکونی بزرگ و کوچک
  • و …
چیلر چگونه کار می‌کند؟

چیلر چگونه کار می‌کند؟

قبل از این که بدانید چیلر چگونه کار می‌کند، باید در نظر داشته باشید که این دستگاه پرکاربرد در سیستم‌های تهویه مطبوع همراه از اجزای مختلفی تشکیل می‌شود که با در کنار هم قرار گرفتن می‌توانند عملیات تهویه را به خوبی انجام دهند.

دستگاه چیلر از اجزای مختلفی تشکیل شده که برخی از آن‌ها عبارتند از:

کمپرسور مبرد فشار کم و دمای پایین را گرفته و فشرده می‌کند تا به یک سیال پرفشار با دمای بالا تبدیل شود.

گاز فشرده شده از طریق سیم پیچ‌ها در کندانسور جریان می‌یابد، کندانسور یعنی جایی که هوا یا آب روی سیم پیچ‌ها حرکت می‌کند تا گرما را از مبرد بگیرد. هنگامی که مبرد حرارت خود را از دست داد، به مایع تبدیل می‌شود.

در اواپراتور، مبرد به حالت گاز باز می‌گردد، بسیار سرد می‌شود و گرما را جذب می‌کند. در اواپراتور است که مبرد و سیال با هم تعامل دارند، جایی که گرما از سیال خارج می‌شود تا به مبرد منتقل گردد.

شیر انبساط که ممکن است به عنوان شیر انبساط ترموستاتیک یا الکترونیکی نیز شناخته شود، میزان مبردی را که بین کندانسور و اواپراتور عبور داده می‌شود، کنترل می‌کند و جریان را بر اساس بار خنک کننده تغییر می‌دهد.

مدار یا چرخه سیال، سیال فرآوری شده را به وسیله‌ای که قرار است خنک شود، می‌برد و مستقیماً دمای آن را کاهش می‌دهد.

سیستم پمپاژ آب خنک یا محلول آب/گلیکول را از چیلر به فرآیندی که قرار است خنک شود، به گردش در می‌آورد.

این فیلتر برای جذب آلاینده‌ها، کثیفی‌ها و ذرات وارد شده به سیال چیلر طراحی شده است. همچنین این بخش، جزئی از سیستم ورودی هوا هم محسوب می‌شود.

اگرچه کندانسور مانند یک مبدل حرارتی عمل می‌کند، اما برخی از چیلرها بسته به طراحی که دارند، از یک مبدل حرارتی به عنوان بخشی از سیستم چرخه سیال هم بهره می‌برند.

با ۸ جزء اصلی یک دستگاه چیلر آشنا شدید. حال بپردازیم به معرفی نحوه عملکرد خود دستگاه چیلر.عملکرد چیلر بر اساس سیکل تبرید تراکمی یا جذبی است که با گرفتن گرما از سیال واسط (معمولاً آب) و انتقال آن به مبدل تجهیزات تهویه مطبوع تابستانی یا دستگاه‌های صنعتی باعث ایجاد سرمایش می‌شود.

در نوع سیکل تراکمی، تولید سرمایش بر اساس تبخیر، تراکم، تقطیر و انبساط مبرد است که در طی این چهار فرآیند، گرما از سیال واسط گرفته شده و موجب تولید سرما می‌شود. در سیکل جذبی هم تولید سرمایش بر اساس ایجاد خلا و کاهش دمای تبخیر مبرد و استفاده از ماده جاذب جهت جذب بخار مبرد انجام می‌گیرد.

انواع چیلر:

چیلرها برای این که بتوانند سرمایش مورد نیاز یک واحد را تولید کنند، به روش‌های مختلفی کار می‌کنند. به سبب وجود همین روش‌های مختلف، چیلرها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  1. چیلر جذبی
  2. چیلر تراکمی

هر کدام از این چیلرها به نحوی موجب خنک شدن هوا در سیستم تهویه مطبوع می‌شوند. به عنوان مثال، چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی باعث ایجاد برودت و سرما می‌شوند.

از نظر شکل خنک سازی محیط و سیال موجود در سیستم تهویه، می‌توان چیلرها را به ۳ نوع دیگر تقسیم‌بندی نمود:

  • آب خنک
  • هوا خنک
  • تبخیری

ممنون که تا انتها با مقاله «چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟» همراه ما بودید. همان طور که ملاحظه کردید، دستگاه چیلر یک مکانیزم خنک کننده است و به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند با حذف گرما از سیال، دمای محیط را کاهش دهد. نوع و کاربرد چیلر به دمای مورد نیاز و نوع مبرد (سیالی که برای تغییر دما در این نوع دستگاه استفاده می‌شود) بستگی دارد که می‌تواند مایع یا گاز باشد.

این دستگاه برای خنک سازی محیط در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر یک دارای کارکرد و عملکردی خاص جهت خنک سازی محیط‌های مختلف دارند.

اگر به دنبال خرید چیلر هستید، باید نسبت به نوع عملکرد هر کدام از انواع این دستگاه‌ها آگاهی داشته باشید. در ویترین نت مدل‌های متنوع و مختلفی از دستگاه چیلر موجود است که می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام به خرید نمایید.

همچنین اگر در روند خرید با پرسشی مواجه شدید، می‌توانید به صورت کاملا رایگان از خدمات مشاوره‌ای ما در ویترین نت بهره مند شوید.

چیلرهای موجود در ویترین نت دریافت مشاوره تخصصی رایگان
این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *