داکت اسپلیت یکی از تجهیزات سیستمهای سرمایشی و گرمایشی ساختمانها، مراکز صنعتی، خدماتی و رفاهی است که توسط تولید کنندگان بسیار زیادی تولید میشود. همین موارد سبب میشوند تا انتخاب و خرید یک داکت اسپلیت کارآمد و متناسب با نیازی که دارید، کمی سخت و دشوار شود؛ از این رو در این مقاله از ویترین نت قصد داریم شما را با نکاتی که باید در خرید داکت اسپلیت بدانید، آشنا سازیم. با راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت همراه ما باشید.
راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت
داکت اسپلیتها جزو پر استفادهترین نوع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی محسوب میشوند که از ۲ بخش اصلی و مجزا یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسینگ) تشکیل شدهاند و به وسیله یک لوله مسی به هم متصل میگردند.
در داکت اسپلیتها یونیت داخلی گرمای محیط را دریافت و با استفاده از کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط به هوای خنک تبدیل میکند تا توسط فنها به محیط انتقال داده شود.
همان طور که گفتیم، این نوع از تجهیزات سیستمهای تهویه مطبوع در انواع مختلف و توسط تولید کنندگان متنوعی به تولید میرسند، از این رو امکان خرید و انتخاب بهترین داکت اسپلیت ممکن است کمی دشوار به نظر برسد.
برای خرید بهترین داکت اسپلیت موجود در بازار کافی است نکاتی که در قالب راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت خدمتتان بیان میکنیم را رعایت نمایید. نکاتی مثل:
۱- میزان سر و صدا حین کار:
از آنجایی که کندانسور این نوع سیستمها در بیرون با یک سیستم AC تقسیم شده قرار دارد، در داخل خانه صدای کمی وجود خواهد داشت، اما اگر واحدهای مسکونی نزدیک به یکدیگر باشند، ممکن است همسایگان صدای آن را بشنوند.
اما اگر در حالت کلی بخواهیم بررسی کنیم، یک داکت اسپلیت صدای به شدت کمی تولید میکند و تقریبا بی صدا است. پس در انتخاب خود توجه داشته باشید که دستگاه سر و صدای زیادی تولید نکند.
۲- نوع انرژی مورد نیاز برای کار:
داکت اسپلیتها معمولا از انرژی الکتریکی برای تولید گرما و سرما استفاده میکنند، اما میزان انرژی مصرفی هر دستگاهی با هم متفاوت است. دلیل متفاوت بودن میزان انرژی مصرفی هر دستگاهی نیز به سایز، قدرت موتور، میزان تولید گرما و سرما و برخی دیگر از این دست عوامل مربوط میشود.
در خرید دستگاه داکت اسپلیت توجه کنید که میزان انرژی مصرفی دستگاه با قدرت برق و نوع سیم کشی برق ساختمان و واحدی که قصد نصب در آن را دارید، همخوانی داشته باشد.
۳- نحوه نصب و استفاده از آن:
دستگاههای اسپلیت انعطاف پذیری خوبی را از خود ارائه میدهند. به لحاظ اندازه، ابعاد کوچکی داشته و به راحتی روی دیوار و یا حتی سقف نصب میشوند. همچنین برخی از این دستگاهها قابلیت کنترل از راه دور با ریموت را دارند و از این جهت نیز میتوانید استفاده راحتی از آنها داشته باشید.
در نظر داشته باشید که خود دستگاههای اسپلیت به سبب طراحی و سنسورهایی که دارند، میتوانند به صورت خودکار دمای محیط را طبق برنامهای که از قبل برایشان تعیین کردهاید، تنظیم کنند.
در نظر بگیرید که نصب سیستم داکت اسپلیت نیاز به برنامه ریزی و فضای کافی برای کانال کشی دارد. پس از نصب، تلاش کمی برای راه اندازی سیستم مورد نیاز است. این سیستم معمولاً از طریق پنلها در مکانهای مختلف خانه کنترل میشود، اگرچه برخی از تولیدکنندگان دسترسی از راه دور را از طریق یک اپلیکیشن موبایلی امکان پذیر کردهاند و شما میتوانید از راه دور آنها را کنترل کنید.
پس به عنوان سومین نکته در راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت، به طریقه نصب و استفاده از این نوع تجهیزات توجه کنید.
۴- وجود سیستمهای هوشمند:
برخی از تولید کنندگان این نوع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی اقدام به تعبیه برخی سنسورهای هوشمند میکنند تا خود دستگاه متناسب با دمای اتاق شروع به کار کرده و یا خاموش شود. این مورد باعث خواهد شد تا شما در طول شبانه روز اقدام به تنظیم دستگاه و نوع کارایی آن نکنید.
۵- سایز و اندازه خود دستگاه:
داکت اسپلیتها از ۲ بخش اصلی و مجزا یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسینگ) تشکیل شدهاند و به وسیله یک لوله مسی به هم متصل میگردند.
سایز هر کدام از این اجزا بر اساس پارامترهای خاصی میتواند تغییر پیدا کند. به عنوان مثال در محیطهای کوچک مثل واحدهای ساختمانی معمولا از داکتهایی استفاده میشود که سایز کوچک و یا متوسطی دارند.
به عنوان پنجمین نکته در راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت، توجه کنید که سایز دستگاه انتخابی شما با اندازه محیطی که قصد نصب در آن را دارید، متناسب باشد.
۶- ظرفیت و قدرت دستگاه جهت سرمایش و گرمایش:
همان طور که گفتیم، داکت اسپلیتها در سایزهای مختلفی تولید میشوند، همین امر موجب میشود که ظرفیت هر دستگاهی نیز با دستگاه دیگر متفاوت باشد. به صورت کلی میتوان دستگاههای داکت اسپلیت را از نظر ظرفیت این گونه تقسیم بندی کرد:
- داکت اسپلیت ۲ تن (متراژ قابل پوشش تا ۹۰ متر مربع)
- داکت اسپلیت ۲/۵ تن (متراژ قابل پوشش تا ۱۱۰ متر مربع)
- داکت اسپلیت ۳ تن (متراژ قابل پوشش تا ۱۳۰ متر مربع)
- داکت اسپلیت ۳/۵ تن (متراژ قابل پوشش تا ۱۵۰ متر مربع)
- داکت اسپلیت ۴ تن (متراژ قابل پوشش تا ۱۷۰ متر مربع)
- داکت اسپلیت ۵ تن (متراژ قابل پوشش تا ۲۲۰ متر مربع)
پس در هنگام خرید داکت اسپلیت متراژ خانه خود و ظرفیت و توان دستگاه را با هم مقایسه کنید تا در آینده دچار مشکلی نشوید.
۷- توجه به نوع گاز مبرد:
معمولا از گاز مبرد R 22 و R 410 در دستگاههای داکت اسپلیت استفاده میشود که با توجه به مضر بودن گاز مبرد R 22 برای محیط زیست، استفاده از آن از سال ۲۰۲۰ ممنوع شده است.
به هنگام خرید این نوع دستگاه توجه کنید که نوع گاز مبرد به کار رفته از نوع R22 نباشد، چرا که در زمان تهیه و شارژ گاز دستگاه به مشکل بر خواهید خود.
۸- میزان بازدهی دستگاه حین کار:
یکی از نکات مهمی که باید در خرید داکتاسپلیت به آن توجه کنید، بازدهی و راندمان کاری دستگاه است. داکت اسپلیتها معمولا با انرژی برق کار میکنند، راندمان آنها هم از روی بر چسب انرژی قرار داده شده روی دستگاه مشخص میشود. این ضریب هر چه عدد بالاتری باشد، میزان مصرف دستگاه پایین و در عین حال بازدهی آن هم بالا خواهد بود.
از این رو اگر دستگاهی خریداری کنید که سطح انرژی مصرفی بسیار پایین و در عین حال بازدهی بالایی داشته باشد، در هزینههای خود صرفه جویی زیادی خواهید داشت.
ممنون که تا انتها با مقاله «در خرید انواع داکت اسپلیت، این ۸ نکته را همیشه در نظر بگیرید» همراه ویترین نت بودید. همان طور که ملاحظه کردید، در راهنمای خرید انواع داکت اسپلیت به برخی نکات ریز ولی در عین حال حساس و مهم باعث پرداختیم که اگر آنها را رعایت کنید، از انتخاب و خریدی که کردید، رضایت خواهید داشت.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام