با انواع سیستم تهویه ساختمان به صورت کامل آشنا شوید

سیستم تهویه ساختمان چه انواعی دارد؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در گذشته برای وارد کردن هوای تازه به داخل ساختمان‌ها و محیط‌های پر رفت و آمد از روش‌هایی استفاده می‌شد که امروزه دیگر کاربردی ندارند. در حال حاضر سیستم‌هایی وجود دارند که وظیفه خارج کردن هوای داخل، وارد کردن هوای پاک به داخل، تنظیم دما و رطوبت محل را به صورت یکجا و سیستماتیک انجام می‌دهند. این سیستم‌ها با نام سیستم های تهویه ساختمان شناخته می‌شوند و انواع زیادی دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل انواع سیستم تهویه ساختمان بپردازیم. پس تا انتها با ویترین نت همراه باشید.

انواع سیستم تهویه ساختمان

انواع سیستم تهویه ساختمان

همان طور که گفتیم، وارد کردن هوای تازه و عاری از هر گونه آلودگی به محیط‌های صنعتی و مکان‌هایی که رفت و آمد زیادی در طول روز دارند، مهم و حیاتی است. این امر (وارد کردن هوای تازه) موجب خواهد شد تا سلامت افراد به خطر نیفتد و راندمان کاری افزایش قابل توجهی داشته باشد.

برای این کار از سیستم خاصی به نام سیستم تهویه استفاده می‌شود. در ادامه قصد داریم به صورت کامل انواع سیستم تهویه ساختمان را خدمتتان معرفی کنیم تا اگر در صدد خرید سیستم تهویه هستید، با آگاهی کاملی برای خرید اقدام نمایید.

تهویه ساختمان چیست؟

قبل از این که به معرفی انواع سیستم تهویه ساختمان بپردازیم، بهتر است با خود این سیستم و این که به چه شکل کار می‌کند، یک آشنایی اجمالی داشته باشید.

سیستم تهویه مطبوع (Heating، Ventilation، and Air Conditioning) که به اختصار HVAC خوانده می‌شود، به سیستم‌های مختلفی اطلاق می‌شود که برای انتقال هوا بین مناطق داخلی و خارجی، همراه با گرمایش و سرمایش ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می‌شوند.

در واقع HVACها سیستم‌هایی هستند که محیط مد نظر شما را در زمستان گرم و در تابستان خنک می‌کنند؛ اما این دستگاه‌ها تنها برای تغییر دما مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، بلکه می‌توانند هوای داخل را هم فیلتر و تمیز کنند.

انواع سیستم های تهویه ساختمان:

سیستم های تهویه ساختمانی را می‌توان به شکل‌های مختلفی دسته بندی کرد. اگر بخواهیم این نوع سیستم‌های تاسیساتی ساختمان را بر اساس نوع سیال مصرفی دسته‌بندی کنیم، به این شکل خواهد بود:

  1. سیستم تهویه مطبوع تمام هوا
  2. سیستم تهویه مطبوع تمام آب
  3. سیستم تهویه هوا – آب

اما اگر بخواهیم که سیستم های تهویه ساختمان را از نظر عملکرد و دمایی تقسیم‌بندی کنیم، گروه‌بندی از این قرار خواهد بود:

  1. سیستم های سرمایشی (برودتی)
  2. سیستم های گرمایشی (حرارتی)
  3. سیستم های دو فصلی گرم و سرد کننده

در ادامه به صورت کامل همه این سیستم‌ها را خدمتتان معرفی خواهیم نمود. تا انتها همراه ما باشید.

1- سیستم تهویه مطبوع تمام هوا:

به نوعی می‌توان گفت که سیستم تهویه مطبوع تمام هوا کامل‌ترین نوع سیستم‌های تهویه مطبوع است. این سیستم تهویه از دستگاه‌های مختلفی در طراحی خود بهره می‌برد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • دستگاه‌های تهیه آب سرد (چیلر) و آب گرم (دیگ آبگرم)
  • دستگاه هواساز
  • کویل
  • و …

در این نوع سیستم های تهویه مطبوع، برای انتقال هوا از داخل به بیرون و بالعکس، از دستگاه هواساز مرکزی (a.h.u) استفاده می‌شود.

این دستگاه در محیطی بیرون از موتورخانه اصلی سیستم تهویه مطبوع تمام هوا نصب شده و سیال حاوی گرما و سرما به داخل کویل آن پمپاژ می‌شود. هوایی که با سرعت خیلی زیاد توسط فن از روی کویل عبور داده می‌شود، سرد و یا گرم شده و از طریق کانال‌های سقفی به داخل محیطی که کانال کشی در آن انجام گرفته، هدایت می‌گردد.

توجه داشته باشید که هوای عبور داده شده از روی کویل به صورت کامل تصفیه و میزان رطوبت آن تنظیم شده است.

سیستم تهویه ساختمان سرمایشی (برودتی)

2- سیستم تهویه ساختمان سرمایشی (برودتی):

خنک کردن محیط زندگی در فصلی مثل تابستان موضوع بسیار مهم و پراهمیتی است، چرا که ارتباط مستقیمی با سلامت و زندگی افراد دارد. در ساختمان‌های مسکونی بزرگ و کوچک برای خنک سازی واحدها، معمولا از سیستم‌هایی استفاده می‌شود که با نام سیستم سرمایشی شناخته می‌شوند.

در واقع سیستم سرمایشی به سیستمی گفته می‌شود که که برای خنک کردن یک محیط به کار گرفته می‌شوند. سیستم‌های سرمایشی انواع مختلفی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

در این مقاله به صورت کامل سیستم‌های سرمایشی و تجهیزاتی که در آن‌ها به کار رفته است را معرفی کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر کافی است که روی لینک زیر کلیک کنید.

معرفی کامل انواع سیستم سرمایشی ساختمان

3- سیستم تهویه مطبوع تمام آب:

سیستم های تهویه مطبوع تمام آب نمی‌توانند میزان رطوبت موجود در هوا را تنظیم و تغییر دهند، اما به دلیل دارا بودن حجم کوچک و هزینه راه‌اندازی کمتر در محیط‌های زیادی به کار گرفته می‌شوند.

در این نوع سیستم‌ها، سیال ناقل برودت، آب است. به این صورت که آب در یک موتورخانه توسط دستگاه‌های حرارتی گرم شده و برای گرم کردن محیط در فصول سرد سال مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در فصول گرم سال نیز از دستگاه‌های آب سرد کن یا همان چیلر استفاده می‌شود تا دمای آب کاهش پیدا کرده و به سبب آن محیط خنک شود.

سیستم های گرمایشی (حرارتی)

4- سیستم های گرمایشی (حرارتی):

برای تنظیم دمای یک محیط در فصول سرد سال به خصوص زمستان از تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود که همگی تحت عنوان تجهیزات سیستم گرمایشی شناخته می‌شوند. این تجهیزات در انواع مختلفی موجود هستند.

اصولا هر سیستمی که توانایی گرم کردن یک محیط مثل ساختمان مسکونی را داشته باشد، سیستم گرمایشی نامیده می‌شود. یکی از معروف‌ترین سیستم‌های گرمایشی نیز بخاری نام دارد. در واقع بخاری به عنوان ساده‌ترین سیستم گرمایشی ساختمان و محیط‌های مسکونی و اداری شناخته می‌شود.

اما سیستم گرمایشی تنها به بخاری خلاصه نمی‌شود، بلکه انواع مختلفی دارد. مثل:

  • سیستم گرمایشی موتورخانه
  • سیستم گرمایشی پکیج
  • سیستم گرمایشی شومینه
  • سیستم گرمایش از کف
  • سیستم گرمایشی قرنیزی
  • سیستم گرمایش از سقف
  • و …

در مقاله زیر، به معرفی انواع سیستم گرمایشی ساختمان به همراه تجهیزاتی که در هر یک به کار رفته است؛ پرداخته‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

آشنایی کامل با انواع سیستم گرمایشی ساختمان

5- سیستم تهویه هوا–آب:

در این نوع سیستم تهویه هم آب گرم و یا آب سرد تهیه شده در دستگاه‌هایی که قرار دارند، به داخل مبدل حرارتی اتاق ارسال شده و دمای محیط را تنظیم می‌کنند.

همچنین سیستم تهویه هوا–آب قادر است که عملیات جا به جایی هوای بیرون با هوای داخل را هم به خوبی انجام دهد تا هوای تمیز و بدون آلودگی به محیط منتقل کند.

6- سیستم های تهویه ساختمان دو فصلی (گرم و سرد کننده):

برخی از انواع سیستم تهویه ساختمان قابلیت این را دارند که در فصل زمستان به گرم کردن و در فصل تابستان به خنک سازی محیط بپردازند. در واقع این نوع سیستم‌ها به سبب طراحی و تجهیزاتی که از آن‌ها بهره می‌برند، می‌توانند در تمام فصول سال مورد استفاده قرار بگیرند.

برخی از تجهیزاتی که در سیستم های تهویه ساختمان دو فصلی استفاده می‌شوند، عبارتند از:

  1. چیلر
  2. مینی چیلر
  3. فن کویل
  4. سیستم VRF
  5. هواساز
  6. و …
به انتهای این مقاله از مجله صنعتی ویترین نت رسیدیم. همان طور که ملاحظه کردید، در این مقاله به معرفی انواع سیستم تهویه ساختمان پرداختیم. برای این که بتوانید به خرید یک سیستم تهویه ساختمانی مناسب و ایده‌آل اقدام کنید، باید با انواع آن آشنایی کاملی داشته باشید.

در ویترین نت مدل های مختلفی از سیستم های تهویه ساختمان را موجود داریم که می‌توانید در تاسیسات ساختمان محل زندگی خود از آن‌ها استفاده نمایید. تمامی این سیستم‌ها محصول معتبرترین تولید کنندگان و برندهای مطرح بازار هستند که هم کیفیت مثال زدنی دارند، هم این که با بهترین قیمت بازار عرضه می‌شوند.

همچنین امکان مشاوره تخصصی رایگان نیز برای شما عزیزان فراهم است تا اگر در خرید انواع سیستم تهویه ساختمان با مشکلی برخورد کردید، مشاوران ما بتوانند شما را به صورت کامل راهنمایی کنند.

درخواست مشاوره رایگان مشاهده محصولات ویترین نت
این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *