ترانشیپ کالا یا TRANSHIPMENT و کاربردهای آن

زمان مطالعه: 6 دقیقه

ترانشیپ یا ترانشیپمنت یکی از روش‌های حمل‌ونقل کالاست و به نوعی زیرمجموعه ترانزیت به‌شمار می‌رود. این روش زمانی کاربرد دارد که مسیر مستقیمی برای انتقال و بارگیری کالا به مقصد مورد نظر وجود نداشته باشد و محموله قبل از انتقال به مقصد اصلی به مقصد میانی انتقال می‌یابد. از مهم‌ترین مزایای این روش می‌توان به مواردی مانند کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل، کاهش‌ چشمگیر قاچاق کالا، دور زدن تحریم‌های وضع شده علیه کشور مقصد، جلوگیری از تشریفات گمرگی و فرآیندهای وقت‌گیر اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم که ابتدا توضیحات بیشتری راجع به اینکه ترانشیپ چیست ارائه دهیم و همچنین اطلاعاتی در مورد انواع ترانشیپ کالا و کاربردهای آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

ترانشیپ چیست؟

اولین سوالی که با شنیدن واژه ترانشیپ یا ترانشیپمنت (TRANSHIPMENT) به ذهن افراد خطور می‌کند، این است که ترانشیپ چیست؟

ترانشیپمنت کالا به انتقال کالا به مقصد میانی قبل از ارسال آن به مقصد نهایی اشاره دارد. انتقال غیر مستقیم کالا به مقصد با استفاده از وسایل نقلیه‌ای مانند قطار، هواپیما، کشتی، تریلر، کامیون و غیره انجام می‌شود که از بین آن‌ها حمل بار از مسیر دریایی، مرسوم‌تر از بقیه وسایل نقلیه است.

حتما ببینید: قوانین گمرک ایران

 

ممکن است برایتان سوال ایجاد شود که مهم‌ترین تفاوت روش تراتزیت کالا و ترانشیپ چیست ؟ مهم‌ترین تفاوت بین این دو روش حمل‌ونقل کالا این است که در تزانزیت، کالاها به صورت مستقیم از  مبدا به مقصد انتقال می‌یابد و نیازی به توقف در گمرک‌های میانی وجود ندارد. اما در ترانشیپ برای جابه‌جایی محموله کالا از روش‌های حمل‌ونقل زمینی، دریایی، هوایی و ترکیبی از آن‌ها استفاده می‌شود. کالا ابتدا از مبدا به مقصد میانی و از مقصد میانی به مقصد نهایی انتقال می‌یابد.

شاید بپرسید هدف از ترانسشیپمنت چیست؟ هدف از این نوع روش حمل‌ونقل کالا، تسهیل واردات و صادرات، عبور از سد مشکلات موجود در انتقال مستقیم بار در اثر محدودیت‌ها و تحریم‌های موجود، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و کاهش هزینه‌های سفارشی‌سازی محموله، جلوگیری از قاچاق کالا،‌ کاهش دادن تعرفه‌ها و هزینه‌های کمرگی، راحت‌تر شدن فرآیند انتقال بار، کسب سود بیشتر، ادغام بارهای کوچک با بارهای بزرگ‌تر یا تبدیل بارهای بزرگ به بارهای کوچک، تغییر وسیله حمل‌ونقلکار به عنوان مثال تخلیه بارها از هواپیما به داخل کشتی است.

حتما ببینید: مراحل صادرات کالا

 

ترانشیپمنت

انواع ترانشیپمنت کالا

با مطالعه بخش قبلی متوجه شدید که ترانشیپ چیست . در ادامه این بخش به این سوال پاسخ خواهیم داد که انواع ترانشیپمنت کالا چیست؟ انواع ترانشیمنت کالا را در ادامه توضیح داده‌ایم.

ترانشیپ داخلی کالا

از نام این نوع ترانشیپ می‌توان فهمید که به حمل‌ونقل داخلی مربوط است. در این روش حمل‌ونقل افراد جهت انتقال کالا به مقاصد مختلف در داخل کشور باید برای گرفتن تاییدیه دولت به سایت گمرک جمهوری اسلامی مراجعه کنند و برای خود، اکانت کاربری بسازند. برای ساخت اکانت در مرحله اول با ورود به منوی اصلی سایت اطلاعات مربوط به کالا را به‌صورت کامل از طریق قبض انبار و بارنامه ارسال کنید. در مرحله دوم گزینه ترانشیپ داخلی را انتخاب کنید. انتخاب آیکون گمرک میان راهی و انجام درخواست‌های موجود در آن سومین مرحله ترانشیپ داخلی است. این مرحله بر اساس مقصد مورد نظر تکمیل می‌شود.

حتما ببینید: دموراژ چیست

ترانشیپ بین‌المللی کالا

یکی از انواع ترانشیپ کالا به عنوان بخشی از تجارت جهانی که به‌صورت کاملا قانونی انجام می‌شود و از پرداخت عوارض گمرکی جلوگیری می‌کند، ترانشیپ بین‌المللی نام دارد. صرفه‌جویی در هزینه‌ها و جلوگیری از تاخیر در حمل‌ونقل کالا مهم‌ترین مزایای آن به شمار می‌رود. متقاضیان اخذ ترانشیپ بین‌المللی باید برای اعلام وصول پروانه و گرفتن تاییدیه نهایی از کمرگ میانی منتظر بمانند. بعد از مرحله تاییدیه دو حالت وجود دارد. در حالت اول بارها با دریافت قبض‌های جدید پس از تفکیک قبض بار اولیه به مقاصد مختلف و جداگانه ارسال می‌شوند؛ اما در حالت دوم بارها به تفکیک قبض نیازی ندارند و تنها کشتی حمل‌ونقل بار است که تعویض می‌شود. این نوع عملیات گمرکی تفاوت خاصی با عملیان گمرکی ترانزیت کالا ندارد و همه موارد مانند ارزیابی، کارشناسی، صدور بیجک گمرکی از طریق فروشنده به خریدار و درب خروج را شامل می‌شود.

کاربرد ترانشیپ کالا

تا اینجای مطلب به طور کامل توضیح دادیم که‌ ترانشیپ چیست و انواع آن را نیز معرفی کردیم. در ادامه راجع به اینکه کاربرد ترانشیمپنت کالا چیست، صحبت خواهیم کرد.‌ مهم‌ترین کاربردهای TRANSSHIPMENT شامل موارد زیر است:

  1. حمل کالاهای چندمقصدی با روش گروپاژ: زمانی که کالاهای حمل شده با وسیله نقلیه مانند کشتی از حد استاندارد کمتر باشد؛ همگی با هم به یک بار بزرگ‌تر تبدیل شده و به یک کشتی انتقال می‌یابند. به تبدیل بارهای کوچک به یک بار بزرگ و بارگیری آن در یک وسیله نقلیه دیگر، اصطلاحا روش گروپاژ گفته می‌شود. بعد از رسیدن کشتی یا هر وسیله نقلیه‌ای به گمرک میانی، محموله تخلیه شده و به انبار انتقال داده می‌شود. در آخرین مرحله بار بزرگ مجددا به بارهای کوچک تفکیک شده و به صورت جداگانه در داخل وسایل نقلیه دیگر به مقاصد مورد نظر ارسال خواهند شد.
  2. تغییر وسیله نقلیه به کار رفته برای حمل بار: کاربرد دیگر TRANSHIPMENT کالا این است که برای تغییر وسیله نقلیه‌ای که محموله کالا را جابه‌جا می‌کند؛ استفاده می‌شود. به عنوان مثال فرض کنید کالاها از مبدا تا گمرگ میانی با استفاده ار قطار حمل شده‌اند. حالا در گمر‌ک میانی از قطار به داخل کشتی انتقال پیدا می‌کنند. در واقع حامل کالای ترانشیپی تغییر پیدا می‌کند. این تغییر ممکن است از هواپیما به کشتی، از کشتی به هواپیما، از قطار به ماشین، از ماشین به قطار و غیره باشد. در چنین مواقعی لازم نیست که مجددا برای شماره قبض اقدام شود؛ بلکه با همان شماره قبض انبار شماره سریال و شماره کوتاژ دریافت کرد.

ترانسشیپمنت چیست

تاخیر ترانشیپ

به نظر شما یکی از متدوال‌ترین امور در صنعت حمل‌ونقل بین‌المللی کالا با روش ترانشیپ چیست ؟ تاخیر در این روش حمل‌ونقل یک امر بسیار متدوال است؛ زیرا متوقف شدن وسیله حمل کالا در مقصد میانی یا اولیه برای جابه‌جا کردن محموله کالا به یک وسیله حمل کالای دیگر، کاری زمان‌بر است و ممکن است چندین ساعت به طول بینجامد. از طرفی با توجه به اینکه در حمل‌و‌نقل بین‌المللی محموله کالا از داخل کشور به خارج از کشور ارسال می‌شوند؛ طبیعی است که به دلیل طولانی بودن مسیر در ترانشیپ کالا، تاخیر ایجاد شود.

به‌عنوان مثال گاهی اوقات برای بارگیری یک کشتی باربری که وارد بندر مقصد اولیه می‌شود، یک هفته زمان صرف شده است. بعد از رسیدن کشتی بارگیری شده به مقصد اولیه، انتقال بارهای آن به کشتی جدید که راهی مقصد نهاییست، نیز  یک هفته زمان لازم است. با این توضیحات، بدیهی است تاخیر در ترانشیپ کالا یک امر اجتناب‌ناپذیر باشد و استفاده از آن فقط برای مواقعی توصیه می‌شود که هیچ راهی برای انتقال مستقیم کالا از مبدا به مقصد وجود نداشته باشد. به عنوان مثال با توجه به این که روش‌های ارسال کالا از کشور چین به کشور ایران، تنوع و گستردگی بالایی برخوردار هستند؛ ضرورتی ندارد که برای واردات کالا از چین به ایران از روش ترانسشیپ کالا استفاده شود.

ردیابی ترانشیپمنت

در پاسخ به این سوال که ردیابی ترانشیپ چیست ؟ باید بگوییم که یک ویژگی آنلاین است که با استفاده از آن می‌توان مسیر بارهایی که را برای حمل‌ونقل آن‌ها از روش ترانشیپمنت کالا استفاده شده است، ردیابی کرد.‌ تمام تجار و بازرگانان روی محموله‌های صادراتی و محموله‌های وارداتی خود حساسیت ویژه‌ای دارند‌ و سالم رسیدن آن‌ها به مقصد برایشان اهمیت بسیار زیادی دارد.

در واقع بهترین راهکار برای ردیابی محموله‌ها و اطلاع از وضعیت آن‌ها در طول مسیر استفاده از قابلیت ردیابی آنلاین است. تجار و بازرگانان برای ردیابی آنلاین محموله‌ها، باید به شکل زیر اقدام کنند:

  • ابتدا باید به سایت شرکتی که برای حمل‌ونقل ترانشیپی انتخاب کرده‌اند، مراجعه کنند.
  • پس از وارد کردن شماره بارنامه در پنل کاربری خود، تمام اطلاعات شامل زمان حرکت وسیله نقلیه و زمان ورود آن به مقصد میانی به نمایش درخواهد آمد. علاوه بر این امکان مشاهده جزئیات مربوط به وسیله نقلیه‌ای که برای ارسال محموله به مقصد نهایی انتخاب شده است نیز وجود دارد.

حتما ببینید: تفاوت کراس استاف و ترانشیپ

شرکت‌های معتبر حمل‌ونقل علاوه بر ردیابی آنلاین ترانشیپ، امکان پیگیری مراحل ارسال بار از طریق برقراری تماس تلفنی با تیم پشتیبانی شبانه‌روزی و پیگیری با کمک پیامک را نیز برای مخاطبان فراهم کرده‌اند.

ترانشیپ کالا

جمع‌بندی

در این مقاله راجع‌به اینکه ترانشیپ چیست صحبت کردیم و توضیح دادیم که استفاده از انواع آن شامل ترانشیپ داخلی کالا و ترانشیپ بین‌المللی کالا بیشتر در شرایطی مناسب است که هیچ گونه مسیر مستقیمی برای حمل کالا از مبدا به سمت مقصد وجود ندارد.

کاربرد‌های این روش حمل‌ونقل شامل حمل کالاهای چند مقصدی و تغییر وسیله نقلیه برای حمل بار مورد دیگری بود که در این مقاله به آن پرداخته شد. در ادامه راجع‌به تاخیر ترانشیپ به دلایلی مانند توقف یک هفته‌ای وسیله حمل‌ونقل برای بارگیری کالا به مقصد اولیه یا گمرک میانی و توقف یک هفته‌ای دیگر برای انتقال بارهای کشتی به کشتی جدید برای ارسال به مقصد نهایی و نحوه ردیابی ترانشیپ به صورت آنلاین صحبت کردیم.

امیدواریم توانسته باشیم به خوبی و به‌صورت جامع و کامل به سوال ترانشیپ چیست پاسخ داده باشیم و شما عزیزان با مطالعه این مقاله به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید. از اینکه حوصله به خرج دادید و تا انتها با ما همراه بودید، متشکریم.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *