چرا شناخت مشتری اهمیت دارد؟

شناخت مشتریان
زمان مطالعه: 4 دقیقه

مشتری خود را بشناسید، زیرا تنها مشتریان می‌توانند به شما کمک کنند تا در کسب و کار خود پیشتاز و موفق باشید. شناخت درست مشتریان در کنار ارائه خوب خدمات منجر به روابط قوی با مشتریان و فروش مجدد از طریق بازاریابی مثبت دهان به دهان می‌شود. با این حال، شناخت مشتری کاری آسان نیست و اغلب نیاز به یک تجزیه و تحلیل قوی برای شناسایی ترجیحات و الگوهای خرید آن ها دارد تا بتوانید نیازهای آن‌ها را پیش بینی کنید و از انتظارات آن‌ها فراتر بروید.

در ادامه شش راه آسان برای شناخت بهتر مشتریان را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید با آن‌ها تعامل بهتری داشته باشید و در نهایت به فروش بیشتر برسید.

1- ردیابی رفتار مشتریان در زمان مناسب

مشتریان امروزی تجربه‌ای یکپارچه از لمس تجربه‌ی خرید سنتی و آنلاین می‌خواهند. برای انجام این کار، یک کسب و کار باید در رویکردهای خود سریع و پویا عمل کند و در تمامی پلتفرم‌ها به مشتریان خود خدمات ارائه دهند حتی قبل از این که نیاز واقعی آنها باشد.

و همه این‎‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که ابزاری داشته باشید که به شما رفتار مشتریان را ارائه می‌دهد. کارشناسان سرمایه گذاری ابزار مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM را پیشنهاد می‌کنند، که تجریه و تحلیل عمیقی از فعالیت‌های مشتریان را ارائه می‌دهد. یکی از بهترین موارد برای تایید این موضوع، عملکرد بازاریابی ایمیلی CRM است.

با استفاده از این نرم افزار می‌توانید عملکرد کمپین‌های بازاریابی ایمیلی خود را پیگیری کنید. از نظر جین میلر اکثر بازیکنان بزرگ در بازار “نیاز به پیش بینی” دارند. همه این‌ها به لطف استفاده آسان از فناوری CRM است که به آن‌ها قدرت استخراج، ترکیب و تجزیه و تحلیل داده‌های بی درنگ مشتری برای شناسایی ترجیحات مشتری و الگوهای خرید و پیش بینی نیازهای مشتری حتی قبل از این که مشتری خرید داشته باشد به شما می‌دهد. ویترین‎‌نت به عنوان پلتفرمی فعال در عرصه فروش تجهیزات، مواد اولیه و عمده فروشی توانسته است با استفاده از فناوری CRM تجربه کاربری موفقی را در اختیار تامین کنندگان خود قرار دهد.

شناخت مشتریان

2- گروه بندی مشتریان

قرار دادن تمامی مشتریان در یک گروه تنها منجر به کمپین‌های عمومی فروش متقابل می‌شود و هیچ‌گونه نتیجه ثمر بخشی ایجاد نمی‌کند. شناخت پارامترهای مختلفی که می‌توانید مشتریان خود را براساس آن‌ها تفکیک کنید بسیار مهم است. نوع محصولات و خدماتی که خریداری می‌کنند و تعداد دفعات خرید، موقعیت جغرافیایی مشتریان و غیره از جمله پارامترهای تفکیک مشتریان می‌تواند باشد.

هنگامی که دسته بندی شکل می‌گیرد و مشتریان از هم جدا می شوند، چارچوب‌های بازاریابی دقیق و کمپین‌های فروش متقابل با پیام‌های هدفمند آسان‌تر می‌شود. نیازی به گفتن نیست که این کمپین‌ها ارزش بیشتری هم برای کسب و کار و هم برای مشتریان شما ایجاد می‌کنند.

3- تعامل با مشتری در شبکه‌های اجتماعی

تعامل با مشتری در شبکه‌های اجتماعی از این جهت مهم است که مصرف کنندگان و مشتریان حداقل 6 ساعت از زمان خود در روز را صرف حضور در شبکه‌های اجتماعی می کنند. این به وضوح نقش ضروری رسانه‌های اجتماعی را در شکل دادن و تاثیرگذاری بر نظرات مصرف کنندگان و مشتریان توضیح می‌دهد.

برای هر کسب و کار ضروری است که بر روی تعامل با رسانه‌های اجتماعی سرمایه گذاری مناسبی داشته باشد. بنابراین بهتر است استراتژی‌هایی را برای تعامل با مخاطبان و مشتریان هدف خود در تمام کانال‌های رسانه‌های اجتماعی تنظیم کنید، زیرا رسانه‌های اجتماعی بهترین مکان برای دسترسی به مشتریان هستند.

4 – تعامل واحد پشتیبانی با مشتریان

یکی از بهترین زمان‌های شناخت مشتریان مواقعی است که مشتریان با واحد پشتیبانی تماس می‌گیرند. بهتر است برای چنین مواقعی پرسشنامه‌ای تهیه کنید و آن را به واحد پشتیبانی خود تحویل دهید. در زمان تماس مشتری با واحد پشتیبانی پرسش‌هایی در مورد علاقه یا عدم علاقه مشتریان در رابطه با استفاده از محصول یا خدمات پرسیده می‌شود که به شناخت بهتر از مشتری می‌تواند کمک کند. سوالاتی چون

  • مشتریان چگونه از محصول یا خدمات استفاده می‌کنند؟
  • آیا مشتریان از استفاده از محصول و یا خدمات راضی هستند؟
  • مشتریان دوست دارند در محصول یا خدمات خریدرای شده چه تغییراتی مشاهده کنند؟

از این دست سوالات هستند. تمرین منظم این تجربه به شما کمک می‌کند تا پایگاه داده‌ای از نوع تفکر مشتری را جمع آوری کنید که می‌تواند برای چارچوب بندی های هدفمند مورد استفاده قرار گیرد.

5- تمرکز بر سلایق و ترجیجات مشتریان

پرورش مشتریان با محتوای آموزنده در مورد محصولات و خدماتی که ارائه می‌کنید بسیار خوب است، اما خود را به این محدود نکنید. گاهی اوقات آسان کردن فرآیندهایی که با منافع عمومی مشتریان، سلایق و ترجیحات آن‌ها در ارتباط است می‌تواند هدف بزرگی باشد. در واقع این تصور را ایجاد می‌کند که به چه میزان به مشتریان خود توجه دارید و خریداران را چقدر به شما نزدیک می‌کند.

6- جمع آوری اطلاعات تماس جامع از مشتریان

مطمئن شوید که یک پایگاه داده متمرکز دارید که لیست تماس دقیقی از مشتریان را در خود جای داده است. اگر چه روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، اما یک برنامه CRM قوی می‌تواند ما را به این هدف نزدیک کند. به همین دلیل است که میلیون‌ها کسب و کار از این روش برای جمع آوری و ذخیره ی اطلاعات مشتریان خود استفاده می‌کنند. ایجاد یک پروفایل قوی برای مشتری و توانایی مدیریت تعاملات مداوم با مشتریان در این امر می‌تواند کمک کننده باشد.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *