آموزش راه اندازی کسب و کار تولیدی در هفت مرحله

راه اندازی کسب و کارهای تولیدی
زمان مطالعه: 6 دقیقه

اگر نمی دانید که نحوه شروع یک کسب و کار تولیدی چگونه است، نگران نباشد چون ممکن است که این مسئله تنها چیزی باشد که بین شما و حرفه رویایی شما فاصله می‌اندازد. آیا شما یک ایده، یک برنامه و یک رویا دارید اما نمی‌دانید چگونه شروع کنید؟

من فکر می‌کنم هر کارآفرینی تا به حال با همین موانع روبرو شده است و اکثر صاحبان کسب‌وکارهای موفق به شما توصیه می‌کنند که «فقط کارتان را شروع کنید… فقط با تمام توان وارد کار شوید و آن را دنبال کنید». با این حال، هنوز این سوال مطرح است که از کجا باید شروع کرد.

این مقاله به شما کمک می‌کند تا با مراحل و اصول اولیه شروع یک کسب و کار تولیدی آشنا شوید.

بله، راه اندازی یک کسب و کار را میتوان در هفت مرحله خلاصه کرد. البته، این مقاله برای شما که تمایل دارید در این مورد بیشتر بدانید و بیشتر بیاموزید، شروع خوبی است.

تحقیقات بازار انجام دهید

برای دانستن چگونگی شروع یک کسب و کار تولیدی لازم است که نیاز بازار را شناسائی کنید و بدانید که به چه چیزی نیاز دارید و چگونه میتوانید آن را ارائه دهید. هر شرکت تولیدی برای موفقیت باید تحقیقات بازار را انجام دهد.

اگر هنوز نمی دانید که دقیقا چه چیزی تولید کنید، اما حوزه‌ی مورد علاقه خود را تا حدودی می شناسید، مثلا میخواهید چیزی مرتبط با آشپزخانه صنعتی بسازید، اما هنوز مطمئن نیستید که چقدر بازار برای خرید آن وجود دارد، و پرسش‌هایی از این قبیل، حتما نیاز است تا بیشتر وقت خود را در بخش “تحقیقات بازار” صرف کنید.

در این مرحله، شما نیاز دارید تا هر خلائی که در بازار وجود دارد را پیدا کنید. این بدان معنی است که یک محصول یا خدمات در این میان کم و ناکافی است که مشتریان نیاز واضحی به آن دارند و شما می‌توانید آن را تامین کنید. گاهی اوقات این کمبود محصول هنوز احساس نشده و مشتریان نمی‌دانند که به آن نیاز دارند، اما وقتی آن را ببینند و از آن استفاده کنند، نیاز خود را احساس میکنند، بنابراین شما به هر ابتکاری فکر کنید.

همچنین، شما در مورد نحوه عملکرد شرکت های تولیدی دیگر می‌آموزید. شما یاد خواهید گرفت که کجا و چگونه کسب و کار خود را تبلیغ و بازاریابی کنید. مشکلات یا ناکامی هایی که آن کسب‌وکارها با آن مواجه شده‌اند را می‌شناسید و اینگونه بهتر می‌توانید از انجام آن اشتباهات جلوگیری کنید. علاوه بر این، می‌توانید اطلاعات زیادی را از طریق محتواهای تولید شده در شبکه‌های اجتماعی سایر تولیدکنندگان به دست آورید.

در این زمینه بیشتر بخوانید: هر برندی بازار هدف دارد؛ چگونه برند صنعتی خود را به بازار هدف برسانیم؟

بازار هدف و جایگاه ایده کسب و کار خود را مشخص کنید

در مرحله اول، باید بفهمید که قرار است چه چیزی بسازید. در این مرحله باید بدانید که محصول شما قرار است در چه دسته‌ای قرار گیرد. به عنوان مثال، ساخت و فروش دستگاه سرخ کن صنعتی شما را در دسته‌ی تجهیزات آشپزخانه صنعتی قرار می دهد و ایده کسب و کار شما این است که دستگاه‌های سرخ کن صنعتی بسازید و بفروشید.

در این مرحله، چند سوال را باید پاسخ دهید:

  • چه چیزی می‌سازید؟
  • برای چه کسانی می‌سازید؟
  • چرا آنها باید محصول شما را انتخاب کنند؟
  • کجا محصولات خود را می‌سازید و می‌فروشید؟

اگر در حال ساخت محصولی هستید که از قبل در بازار وجود دارد، باید بفهمید که چه چیزی محصول شما را متمایز می‌کند. آیا ارزانتر است؟ آیا امکانات بیشتری دارد؟ کیفیتش بالاتر است؟ آیا اشکالات موجود در یک محصول قدیمی‌تر را رفع می‌کند؟

بهترین کسب و کار تولیدی برای شروع چیست؟

بهترین تجارت تولیدی، تجارتی با تقاضای بازار زیاد است که نیاز به سرمایه‌گذاری کمی داشته و محصولی متفاوت باشد. در حقیقت محصولی که در گروه “کالاهای مصرفی” قرار بگیرد.

برای نمونه، لوازم خانگی، تجهیزات آشپزخانه، قاب تلفن، لباس و محصولات مراقبت از پوست. در هر یک از این دسته‌بندی‌ها، شما مشتری خود را دارید و فقط باید به راهی برای متمایز کردن خود از دیگر رقبا فکر کنید.

کدام کسب و کار تولیدی سودآورتر است؟

سودآوری به دو عامل مهم مرتبط می‌شود: تفاوت بین قیمت تمام شده و قیمت فروش، و اینکه چه تعداد مشتری به دنبال خرید کالای شما هستند.

اگر یک نمودار وِن[1] از این دو عامل ترسیم کنید، بخش میانی همان چیزی است که به دنبال آن هستید. با نگاهی به بزرگترین تولید کنندگان در ایالات متحده، تعداد زیادی پوشاک، لوازم خانگی، مبلمان و محصولات طبیعی را خواهید دید.

این اقلام معمولاً فضای زیادی برای سود دارند و همگی دارای بازار بزرگی برای فروش هستند.

یک نام انتخاب کنید و یک لوگو طراحی کنید

اکنون زمان آن رسیده است که کسب و کار خود را رسمی کنید. نام و لوگوی شما بخشی از آن چیزی است که محصول شما را تعریف می‌کند. در دنیای تجارت، نام و لوگو، ایده‌پردازی‌های شما را به یک “کسب و کار واقعی” تبدیل می‌کند – و  به کسب و کارتان هویت می‌بخشد.

نام انتخابی شما باید به راحتی تلفظ شود و به راحتی قابل خواندن باشد. لوگوی شما باید به ساده و خلاقانه باشد. لزومی ندارد که لوگو و نام شما مستقیماً با کسب و کار شما مرتبط باشد، اما اگر مرتبط باشد، بهتر است.

یک طرح تجاری برای کسب‌وکارتان بنویسید

نوشتن طرح تجاری یا business plan برای هر کسب‌وکاری واجب است. طرح تجاری نشان می‌دهد که موضوع فعالیت شما چیست و چگونه انجام می‌گیرد.

چرا باید بیزنس پلن داشته باشیم؟

  1.  به شما کمک می کند تا نقاط ضعف را در ایده کسب و کار خود کشف کنید تا بتوانید قبل از شروع کسب و کار آنها را برطرف کنید.
  2.  به شما این فرصت را می دهد تا برای مقابله با چالش های احتمالی پیش رو، استراتژی هایی را برنامه ریزی کنید.
  3.  شرکای بالقوه، مشتریان و کارمندان اصلی خود را متقاعد می‌کنید که در مورد ایده خود جدی هستید و آنها را مجاب کنید که با شما کار کنند.
  4.  از همه مهم تر ارائه یک برنامه دقیق، گام به گام، طرحی را به شما می دهد که می توانید در طی مراحل راه اندازی کسب و کار به آن مراجعه کنید و به شما در حفظ حرکت در مسیر رسیدن به هدف خود کمک می‌کند.

برای کسب و کار تولیدی خود تامین سرمایه کنید

در این مرحله، شما تقریبا آماده‌ی راه‌اندازی کسب و کار هستید، فقط به یک چیز نیاز دارید: پول. در دنیای تولید، بدون بودجه و سرمایه کافی، راه به جایی نخواهید برد. حتی اگر اقلام مورد نیاز شما برای شروع کار، کم‌هزینه هستند و پول زیادی برای راه اندازی اولیه نیاز نباشد، باز هم به بودجه و سرمایه کافی نیاز دارید.

از طریق طرح تجاری خود، تقریباً باید تعیین کرده باشید که برای راه اندازی شرکت تولیدی خود به چه مقدار پول نیاز دارید. خوشبختانه، راه‌های زیادی برای دریافت سرمایه برای کسب‌وکارتان وجود دارد – پس‌انداز، خانواده یا دوستان، بانک، و…

هزینه راه اندازی یک شرکت تولیدی چقدر است؟

دریافت پول برای تامین مالی کسب و کار تولیدی به موارد زیادی بستگی دارد، مثل اندازه بازار، محصول، و میزان حجم محصولی که قصد دارید با آن شروع به کار کنید.

اگر میخواهید شمع تولید کنید، می توانید با کمتر از 15میلیون تومان، کار خود را شروع کنید. اما، اگر در حال راه اندازی کسب و کار تولید مبلمان هستید، تجهیزات اولیه آن ممکن است چند صد میلیون تومان هزینه داشته باشد.

اگر در این مورد مطمئن نیستید، پس باید تحقیقات بیشتری انجام دهید و طرح کسب و کار خود را اصلاح کنید. شاید لازم است با کسب و کارهایی که مشابه کار شما را انجام میدهند تماس بگیرید و از آنها کمک بخواهید.

شروع به ساخت محصول کنید

در این مرحله، عملیات خود را شروع خواهید کرد.

آنچه در این مرحله انجام می‌شود از یک شرکت به شرکت دیگر بسیار متفاوت است، بنابراین ما نمی‌توانیم به شما بگوییم که چگونه آن را انجام دهید، فقط برای شروع کار باید سریع عمل کنید و همانطور که پیش می‌روید، یاد بگیرید.

تجارت تولیدی خود را بازاریابی کنید

برای افزایش تقاضا، باید شرکت و محصولات تولیدی خود را بازاریابی کنید. به لطف اینترنت، چند گزینه برای انجام این کار دارید.

روش های فروش و بازاریابی محصول
شما از کدام یک از این راه‌ها برای بازاریابی و فروش محصول خود استفاده می‌کنید؟

یک وبسایت حرفه‌ای بسازید.

باید یک وب سایت حرفه‌ای برای تجارت خود بسازید. این وب سایت باید تمامی موارد لازم در مورد شرکت شما را به همه نشان دهد.

شبکه‌های اجتماعی را فراموش نکنید!

فراموش نکنید که در شبکه‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشید. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی گزینه‌ای رایگان برای برقراری ارتباط با مشتریان است. تمام فالوورهایی که به دست می آورید می توانند به عنوان مشتریان بالقوه باشند که باید به مشتریان بالفعل و دائم تبدیل گردد.

از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید

شکل دیگری از بازاریابی آنلاین، بازاریابی ایمیلی است. می‌توانید کمپین های ایمیلی را برای افرادی که در سایت شما ثبت نام کرده‌اند راه‌اندازی کنید. یک کمپین بازاریابی ایمیلی خوب می‌تواند منجر به فروش شود و در نهایت یکی از بالاترین بازده سرمایه گذاری (ROI)[2] را فراهم آورد.

درباره سئو بیشتر بدانید

هر زمان که محتوا تولید می‌کنید، باید از روش‌های بهینه سازی موتور جستجو (SEO)[3] استفاده کنید. با اینکه یادگیری نحوه اجرای موثر سئو برای بازاریابی شما ممکن است کمی زمان ببرد، ولی منجر به جذب مشتریان بیشتر می‌شود و این یک گزینه رایگان دیگر است که در اختیار شما قرار میگیرد.

با افراد مرتبط در صنعت خود صحبت کنید

افراد فعال در صنعت شما، قطعا افراد دیگری را می‌شناسند که به محصول شما علاقه‌مند هستند یا به آن نیاز دارند. این امر مخصوصاً در مورد حوزه‌هایی که بازار بزرگی ندارند، بهتر جواب می‌دهد.

از خدمات ویترین نت استفاده کنید

یک راه میانبر که شما را از صرف وقت و هزینه بی‌نیاز می‌کند، عرضه محصول خودتان در بازار اینترنتی خرید و فروش ویترین نت است. شما می‌توانید به رایگان محصولات خود را در ویترین نت درج کنید، این کار باعث می‌شود بدون آنکه هزینه‌ای صرف کنید، محصول شما به خوبی در جستجوی گوگل دیده شود، همینطور حضور در این بازار باعث می‌شود که بدون واسطه با انبوه خریداران در تماس باشید.

منبع: constantcontact

[1] Venn diagram

[2] Return of Investment

[3] Search Engine Optimization

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *