آشنایی کامل با انواع سیستم گرمایشی ساختمان

آشنایی کامل با انواع سیستم گرمایشی ساختمان
زمان مطالعه: 4 دقیقه

تنظیم دما در محیط‌های اداری و مسکونی و صنعتی در فصول سرد سال بسیار مهم و حائز اهمیت است. برای تنظیم دما و گرم کردن محیط معمولا از سیستم‌های گرمایشی استفاده می‌شود که در انواع مختلفی مثل بخاری، شوفاژ، شومینه و … موجود هستند. با ویترین نت تا انتها همراه باشید تا شما را به صورت کامل با انواع سیستم گرمایشی ساختمان آشنا سازیم.

انواع سیستم گرمایشی ساختمان

انواع سیستم گرمایشی ساختمان

حتما ببینید: بیجک باربری

همان طور که می‌دانید، برای تنظیم دمای یک محیط در فصول سرد سال به خصوص زمستان از تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود که همگی تحت عنوان تجهیزات سیستم گرمایشی شناخته می‌شوند.

این تجهیزات در انواع مختلفی موجود هستند. اصولا هر سیستمی که توانایی گرم کردن یک محیط مثل ساختمان مسکونی را داشته باشد، سیستم گرمایشی نامیده می‌شود.

یکی از معروف‌ترین سیستم‌های گرمایشی نیز بخاری نام دارد. در واقع بخاری به عنوان ساده‌ترین سیستم گرمایشی ساختمان و محیط‌های مسکونی و اداری شناخته می‌شود.

اما سیستم گرمایشی تنها به بخاری خلاصه نمی‌شود، بلکه انواع مختلفی دارد. مثل:

  1. سیستم گرمایشی موتورخانه
  2. سیستم گرمایشی پکیج
  3. سیستم گرمایشی شومینه
  4. سیستم گرمایش از کف
  5. سیستم گرمایشی قرنیزی
  6. سیستم گرمایش از سقف
  7. و …

در ادامه شما با انواع انواع سیستم گرمایشی ساختمان به صورت کامل آشنا خواهیم کرد.

بخاری؛ از ساده‌ترین انواع سیستم گرمایشی ساختمان:

در میان تجهیزاتی که به عنوان سیستم گرمایشی ساختمان و اماکن مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بخاری یکی از ساده‌ترین و پرکاربردترین این تجهیزات است.

با وجود این که سیستم‌های گرمایشی جدید و لوکسی در بازار وجود دارد، اما بخاری همچنان به عنوان یکی از پر استفاده‌ترین نوع تجهیزات سیستم‌های گرمایشی کاربرد دارد.

سادگی در نصب و نگهداری، هزینه پایین در مقایسه با دیگر سیستم های گرمایشی، سهولت در سرویس و تعمیر و همچنین قابل حمل بودن آن از جمله مواردی هستند که موجب شده‌اند تا کماکان در ساختمان‌ها و خانه‌ها استفاده شود.

سیستم گرمایشی موتورخانه

سیستم گرمایشی موتورخانه:

موتورخانه از مهم‌ترین سیستم‌های گرمایشی ساختمان‌های مسکونی بزرگ و کوچک به حساب می‌آید. این نوع سیستم گرمایشی اصولا در خانه‌های مسکونی چند واحده، مراکز آموزشی بزرگ مثل مدارس و دانشگاه‌ها و … کاربرد دارد.

گرما در این سیستم از طریق شوفاژ به محیطی که قصد گرم کردن آن را دارید، انتقال داده می‌شود.

توجه داشته باشید که اصلی‌ترین جزء در این نوع سیستم گرمایشی ساختمان، رادیاتور شوفاژ است؛ پس باید در نصب و نگهداری از آن کمال دقت را داشته باشید.

پکیج؛ از جدیدترین انواع سیستم های گرمایشی ساختمان:

به نوعی می‌توان گفت که پکیج در مقایسه با سیستم گرمایشی نظیر بخاری، عمر کوتاه‌تری دارد و به عنوان یکی از جدیدترین نوع سیستم‌های گرمایشی ساختمان شناخته می‌شود.

معمولا این نوع سیستم گرمایشی با سیستم گرمایشی موتورخانه اشتباه گرفته می‌شود.

باید خدمتتان عرض کنیم که در سیستم موتورخانه از یک مخزن بزرگ برای همه واحدها استفاده می‌شود؛ ولی در سیستم گرمایشی پکیج، یک مخزن کوچک در هر واحد قرار می‌گیرد تا عملیات تنظیم کردن دما صورت بگیرد.

سیستم گرمایشی شومینه:

شومینه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌های گرمایش در خانه‌ها شناخته می‌شود. عمر این نوع سیستم گرمایشی حتی از بخاری نیز بسیار بیشتر است، از این رو جزو ابتدایی‌ترین سیستم‌هایی بود که توسط انسان برای گرم کردن محیط زندگی خود ساخته شد.

از جهتی دیگر این سیستم گرمایشی تاثیر بسزایی در زیبایی و جذابیت بصری خانه‌ها دارد و بسیاری از افراد تنها با تکیه بر همین ویژگی زیباسازی اقدام به نصب و ساختن یک شومینه در محل زندگی خود می‌کنند.

البته امروزه با توسعه و پیشرفت سیستم‌های گرمایشی، این نوع سیستم نیز دستخوش تغییرات زیادی شده تا عملکرد و کارایی بسیار بیشتری داشته باشد.

سیستم گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف:

یکی از جدیدترین و بهترین سیستم‌های گرمایشی در ساختمان‌ها، سیستم گرمایش از کف است. در این سیستم هدر رفت انرژی به سبب تکنولوژی‌های به کار رفته کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در واقع سیستم گرمایش از کف با عبور دادن آب گرم از میان لوله‌های کار شده در کف واحد، محیط را گرم می‌کند.

سیستم گرمایشی قرنیزی؛ از انواع سیستم گرمایشی ساختمان:

اگر به دنبال جایگزینی جهت سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف خانه و ساختمان خود هستید، سیستم گرمایشی قرنیزی می‌تواند گزینه مطلوبی باشد.

این سیستم گرمایشی در واقع مشکلاتی که سیستم‌هایی مثل شوفاژ و گرمایش از کف ایجاد می‌کنند را ندارد. سیستم گرمایش از کف یک ویژگی و مزیت بسیار عالی در مقایسه با دیگر انواع سیستم های گرمایشی ساختمان دارد و آن هم این است که می‌تواند از انرژی خورشیدی برای گرم کردن محیط استفاده کند.

در واقع سیستم گرمایشی قرنیزی و رادیاتورهای قرنیزی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند با این منابع انرژی با کارایی عالی کار کنند.

سیستم گرمایش از سقف:

سیستم گرمایش از سقف نیز به عنوان یکی از جدیدترین نوع سیستم های گرمایش از سقف محسوب می‌شود که با نام گرم کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز در بازار موجود است.

تولید حرارت و انتقال گرما در این نوع سیستم گرمایشی عموما از طریق امواج مادون قرمز انجام می‌شود.

کولر گازی؛ از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ساختمان

کولر گازی؛ از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ساختمان:

اکثر افراد تصور می‌کنند که کولرهای گازی عمدتا برای خنک سازی محیط و مناطق مسکونی استفاده می‌شوند، اما بهتر است بدانید که برخی از انواع این نوع تجهیزات تهویه مطبوع قادرند که در فصول مختلف سال کارکرد متفاوتی داشته باشند.

برخی از کولرهای گازی می‌توانند در فصل تابستان، سرما و در فصل زمستان، گرما تولید کنند.

به انتهای مقاله‌ی «آشنایی کامل با انواع سیستم گرمایشی ساختمان» رسیدیم. همان طور که بیان کردیم، اصولا هر سیستمی که توانایی گرم کردن یک محیط مثل ساختمان مسکونی را داشته باشد، سیستم گرمایشی نامیده می‌شود. از این رو می‌توان تجهیزات مختلفی را بر شمرد که در زمره تاسیسات گرمایشی ساختمان‌ها قرار می‌گیرند.

هر کدام از انواع تجهیزات گرمایشی ساختمان دارای برخی ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاصی هستند. از این رو قبل از خرید باید با آن‌ها آشنایی داشته باشید.

در ویترین نت انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و صنعتی موجود است. هر کدام از این سیستم‌ها با کلیه توضیحات و مشخصات فنی موجود هستند تا بتوانید با آگاهی کامل جهت خرید اقدام نمایید.

همچنین می‌توانید قبل از خرید با مشاوران زبده ما تماس حاصل فرمایید تا شما را در انتخاب یک سیستم گرمایشی مناسب راهنمایی کنند.

مشاهده محصولات ویترین نت درخواست مشاوره رایگان
این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *