چگونگی صادرات انواع کالا به امارات و مراحل آن

صادرات ایران به امارات
زمان مطالعه: 9 دقیقه

امارات یکی از کشورهای کوچک و ثروتمند واقع در حوزه خلیج فارس است که در سال‌های اخیر از لحاظ اقتصادی در وضعیت بسیار خوب و ایده‌الی به سر می‌برد. این کشور، پیشرفت و رونق اقتصادی خود را مدیون فروش نفت، سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری و بالا بودن ظرفیت بازار است. تعداد زیادی از سرمایه‌داران ایرانی و خارجی با صادرات انواع محصولات به این کشور باعث ارتقا تجارت خود می‌شوند‌.

با توجه به تحریم‌های صورت گرفته علیه ایران، در حال حاضر صادرات به امارات یکی از بهترین و سودآورترین روش‌های تجارت برای فعالان اقتصادی محسوب می‌شود. در این مطلب قصد داریم صفر تا صد صادرات به امارات را به طور جامع و کامل برای شما عزیزان توضیح دهیم. اگر از افرادی هستید که علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه هستند، پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نحوه صادرات به امارات چگونه است؟

با توجه به قرار گرفتن کشور امارات متحده عربی در یک منطقه آب و هوایی بیابانی و گرمسیری، صنعت کشاورزی در این کشور زیاد پررونق نیست. به همین دلیل این کشور نیازهای خود در این حوزه را از طریق واردات از کشورهای دیگر تامین می‌کند‌. بسیاری از کشورها از جمله ایران از طریق صادرات به امارات کالاها و محصولات مورد نیاز این کشور را فراهم می‌کنند و سود خوبی به دست می‌آورند.

آمارها نشان می‌دهد که محصولات معدنی و کشاورزی صادر شده از ایران در طی چهار سال اخیر، معادل 5 میلیارد دلار ارزش داشته است‌. بازرگانان ایرانی قبل از هر گونه اقدامی ابتدا باید به خوبی با نحوه صادرات به امارات آشنا شوند. آن‌ها برای انجام فعالیت‌های تجاری خود باید ابتدا در گمرک امارات ثبت نام کرده و سپس برای دریافت مجوزهای لازم به یکی از شرکت‌های بازرگانی معتبر موجود در شهر دبی پایتخت امارات مراجعه کنند. البته در این کشور امکان ثبت و تاسیس یک شرکت بازرگانی مستقل نیز برای هر یک از بازرگانان ایرانی وجود دارد.

لیست محصولات برای صادرات به دبی

کشور امارات یکی از شرکای تجاری مهم و پرقدرت ایران است و همانطور که در بخش‌های قبلی نیز اشاره کردیم، امروزه صادرات به امارات و به طور خاص صادرات به شهر دبی در بین تاجران و بازرگانان ایرانی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. اما آیا با محصولاتی که به کشور امارات و شهر دبی صادر می‌شوند، آشنا هستید؟ در این بخش از مقاله لیست کالاهای صادراتی ایران به امارات را معرفی خواهیم کرد.

  • پسته: پسته یکی از محصولات مهم در صادرات ایران به امارات و این کشور نیز به عنوان بهترین و بزرگ‌ترین بازار برای صادرات این محصول مطرح ایرانی شناخته می‌شود. بخشی از پسته صادراتی در امارات به فروش می‌رسد و بخشی از آن از طریق امارات به کشورهایی مانند هندوستان، چین و کشورهایی اروپایی صادر می‌شود‌. بهترین راه برای انتقال پسته ایران به دبی، مسیر دریایی و بندر جبل علی شهر دبی است. این بندر نسبت به کشور ما موقعیت جغرافیایی خوبی دارد و پسته صادراتی ایران از طریق همین بندر به کشور امارات منتقل می‌شود.

صفر تا صد صادرات به امارات

  • حلزون: بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده دارو، مواد غذایی و لوازم آرایشی بهداشتی در امارات در ترکیبات محصولات خود ازحلزون استفاده می‌کنند. به همین دلیل یکی از محصولات مهم که سود خوبی نصیب پروش‌دهنده‌‌ها و صادرکنندگان می‌کند، حلزون است. در ویترین بسیاری از فروشگاه‌ها و مغازه‌های دبی می‌توان حلزون را مشاهده کرد.
  • قرقاول: یکی دیگر از محصولات صادراتی که به کشور امارات و شهر دبی که سود بسیار بالایی به همراه دارد، قرقاول است. گوشت قرقاول بسیار مفید و پرخاصیت است‌. این پرنده خانگی در کشور انگلیس هم پرورش داده می‌شود‌. اما نزدیکی ایران و امارات هزینه‌های صادرات به امارات را کاهش داده است. بنابراین صادرات قرقاول زنده و منجمد، روز به روز رونق بیشتری می‌گیرد. گوشت قرقاول صادراتی از سازمان بهداشت و تغذیه مهر تایید دریافت می‌کند.
  • زعفران: زعفران یا طلای سرخ ایران یکی از پرطرفدارترین محصولات صادراتی ایران است که به بسیاری از کشورهای جهان از جمله امارات صادر می‌شود. قیمت زعفران صادراتی به عواملی مانند بسته‌بندی و میزان کیفیت این محصول بستگی دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های زعفران صادراتی می‌توان به مواردی مانند سالم بودن، درشت بودن، قرمز رنگ بودن، عدم وجود خال‌های سفید روی کلاله زعفران، خوشبو بودن و بسته بندی شکیل و زیبا اشاره کرد. این محصول معمولا از طریق هوایی، دریایی و زمینی به امارات صادر می‌شود.
  • فرش: فرش ایرانی به عنوان یک محصول باارزش، اصیل و زیبای ایرانی در کشور امارات نیز طرفداران زیادی دارد. در لیست محصولاتی که به دبی صادر می‌شوند، فرش از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بعد از کشور امارات، آلمان رتبه دوم واردات فرش ایرانی را به خود اختصاص داده‌ است‌. با وجود اینکه کشور چین این روزها فرش دستبافت هم تولید می‌کند، هنوز نتوانسته است کیفیت فرش‌های خود را به فرش‌های اصیل ایرانی برساند. فرش‌های ایرانی از طریق امارات به کشورهایی مانند لبنان، ژاپن و انگلستان نیز صادر می‌شوند.
  • میوه و سبزیجات: 80 درصد از میوه و سبزیجات مورد نیاز کشور امارات توسط ایران تامین می‌شود. این کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی، آب و هوای مناسبی برای پرورش محصولات کشاورزی ندارد. در واقع خرما تنها محصول این کشور به شمار می‌رود‌. میوه‌ها و سبزجاتی که از ایران به امارات صادر می‌شوند، عبارت‌اند از: کیوی، هندوانه، کاهو، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، پرتقال، انار، شلغم، هویج و غیره.
  • آلوئه‌ورا: ایران یکی از بهترین کشورهای تولیدکننده انواع آلوئه‌ورای باکیفیت است‌. این محصول کاربرد زیادی در درمان سوختگی و خشکی پوست دارد. علاوه بر این، قارچ و کپک را نیز از بین می‌برد. صادرات آلوئه‌ورا به امارات سود خوبی برای تولیدکنندگان به همراه دارد. به افرادی که قصد صادرات به کشور امارات را دارند، توصیه می‌شود قبل از صادر کردن آلوئه‌ورا به امارات با یک مشاور متخصص در این حوزه مشورت کنند‌‌.
  • انواع ترشی: همه مردم دنیا از جمله مردم امارات علاقه زیادی به انواع ترشی دارند. این چاشنی خوشمزه و لذید نیز در لیست محصولات صادراتی به دبی قرار گرفته است و به صورت فله‌ای یا در بسته‌بندی‌های شیک به این کشور صادر می‌شود.
  • خشکبار: ایران به عنوان قطب تولیدکننده باکیفیت‌‌ترین و مرغوب‌ترین انواع خشکبار شناخته می‌شود‌‌. خشکبار ایرانی در کشور امارات نیز طرفداران زیادی دارد. از ویژگی‌های مهم خشکبار صادراتی می‌توان به عدم فساد این محصولات اشاره کرد.
  • صنایع دستی: صنایع دستی تولید شده در ایران در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای آفریقایی و کشورهای آسیایی مانند امارات طرفداران خاص خود را دارد. با صادرات صنایع دستی به امارات می‌توان اقتصاد ایران را رونق داد و ارز زیادی وارد کشور کرد.
  • آهن و فولاد: قیمت پایین آهن و فولاد ایران باعث شده است که کشور امارات یکی از متقاضیان واردات آهن و فولاد ایران باشد. صنایع تولید آهن و فولاد ایران علاوه بر تامین نیازهای داخلی قادر است محصولات خود شامل تیرآهن، شمش، نبشی، ورق گالوانیزه، میلگرد و غیره را به سایر کشور‌ها از جمله امارات صادر کند.
  • سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی: یکی دیگر از محصولات موجود در لیست صادرات به امارات، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی ایرانی است. از مهم‌ترین سنگ‌های صادراتی ایران می‌توان به سنگ‌هایی مانند فیروزه، یاقوت، زمرد، بریل، زیر کن، اپال، جاسپر، در کوهی و غیره اشاره کرد. ایران در زمینه تولید فیروزه و یاقوت شهرت جهانی دارد.
  • عسل: یکی از محصولات فاسدنشدنی در بسته‌بندی‌های استاندارد، زیبا و بسیار شیک که در لیست کالاهای صادراتی نیز قرار دارد، عسل است. علاوه بر دریافت مجوزهای مربوط به کیفیت و استاندارد عسل، کیفیت بسته‌بندی محصولات وارداتی نیز برای مردم امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

لیست کالاهای صادراتی ایران به امارات

حتما ببینید: واردات کالا

شرایط و قوانین صادرات به امارات چیست؟

امارات یکی از قطب‌های استراتژیک اقتصادی واقع در غرب آسیا مانند تمام کشورهای جهان از قوانین تجاری خاصی برخوردار است. دولت امارات با همکاری سازمان‌های مرتبط این قوانین را تنظیم کرده است‌. شرکت‌های بازرگانی امارات موظفند به تمام قوانین و شرایط صادرات به امارات پاینبد باشند و آن‌ها را رعایت کنند. تاجران و بازرگانان ایرانی نیز قبل از اینکه برای صادرات اقدام کنند؛ بهتر است به طور کامل با تمام شرایط و قوانین صادرات به امارات آشنا شوند. مهم‌ترین قوانینی که هر شرکت صادرات به امارات باید آنها را بداند عبارت‌اند از:

  • قوانین محیط زیستی
  • قوانین ایمنی و بهداشتی و مطابق بودن تمام محصولات صادراتی با این قوانین
  • ممنوع بودن واردات بعضی از محصولات
  • قوانین مالی مربوط به پرداخت هزینه‌های مربوط به عوارض کمرگ
  • مقررات امنیتی و داشتن گواهی‌های مورد نیاز برای جلوگیری از واردات محصولات خطرناک
  • تبعیت از قوانین حقوقی برای مواقع آسیب دیدن محصولات صادراتی
  • ارسال کردن کد به امارات از طرف واردکننده یا صادرکننده محصولات
  • مطابقت کالای صادراتی ایران به امارات با کالای قید شده در پروانه صادرات یا واردات
  • ارسال محصولات صادراتی به امارات و رساندن آن‌ها به مقصد تا 72 ساعت بعد از ثبت سفارش
  • معتبر بودن تاریخ انقضای محصولات به مدت سه ماه

روش ها و راه های صادرات کالا به دبی

صادرات به دبی برای بازرگانان ایرانی هزینه‌های زیادی به همراه دارد. محصولات صادراتی باید به موقع و قبل از فاسد شدن به مقصد ارسال شوند. روش های صادرات به امارات شامل موارد زیر است:

  • صادرات از طریق لنج: محصولاتی مانند میوه که امکان دارد به دلیل قرار گرفتن در فضای باز در طول مسیر فاسد شوند، از طریق حمل دریایی و با استفاده از لنج‌هایی که دارای یخچال هستند، به امارات صادر می‌شوند‌. انتقال محصولات صادراتی از طریق لنج‌هاق یخچال‌دار بهترین روش صادرات محصولات فاسدشدنی به امارات است. این روش از قدیم در بین بازرگانان مرسوم بوده است. حمل کالا با لنج نسبت به حمل کالا با کشتی پرسرعت‌تر است.
  • صادرات از طریق هواپیما: یکی دیگر از روش‌های صادرات روش هوایی است. در کشور امارات فرودگاه‌های زیادی وجود دارد. به همین دلیل هیچ محدودیتی برای ارسال محصولات از طریق هواپیما وجود ندارد‌. سرعت صادرات هوایی نسبت به تمام روش‌ها بیشتر است.

شرکت صادرات به امارات

صادرات کالا به امارات چه مراحلی دارد؟

مراحل صادرات به امارات شامل موارد زیر است:

  • مراجعه به اتاق بازرگانی ایران برای دریافت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی: ابتدایی‌ترین مرحله صادرات این است که بازرگانان باید برای اخذ کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی ایران مراجعه کنند. تنها با وجود کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی می‌توان برای انجام معاملات و فعالیت‌های تجاری با سایر کشورها اقدام کرد. کارت بازرگانی حقیقی متعلق به یک شخص و کارت بازرگانی حقوقی متعلق به یک شرکت است.
  • بررسی میزان تقاضا و قیمت کالای صادراتی مورد نظر در بازار امارات، بررسی رقبا و توجه به تبلیغات: در مرحله دوم صادرات به دبی باید میزان تقاضا و قیمت کالای صادراتی مورد نظر را در بازار دبی مورد بررسی قرار دهید. بررسی رقبا و شناخت آن‌ها نیز نکته مهمی است. عدم توجه به این نکته منجر به کاهش سود و ضررهای مالی زیادی خواهد شد‌. در هیچ فعالیت اقتصادی نمی‌توان تاثیر تبلیغات را نادیده گرفت‌. تبلیغات به برندسازی کالا و جذب تعداد زیادی از مشتریان در بازار دبی و امارات کمک می‌کند‌.‌
  • صدور پیش فاکتور یا پرفروما: بعد از انجام مراحل دریافت کارت بازرگانی و بررسی میزان تقاضا و قیمت کالاهای صادراتی در بازار امارات و همچنین بررسی رقبا نوبت به مرحله صدور پیش فاکتور یا پرفروما می‌رسد. در پرفرومای صادر شده، اطلاعات مهمی مانند شرح و تعداد کالاهای صادراتی، قیمت واحد و قیمت کل کالاهای صادراتی، روش پرداخت مبلغ کالاها، نحوه حمل کالاها و اطلاعات فرد یا شرکت فروشنده کالا و اطلاعات خریدار درج می‌شود.
  • عقد قرارداد و امضای فروشنده و خریدار در پای قرارداد: در این مرحله از صادرات به امارات بعد از اینکه خریدار پیش فاکتور یا پرفروما را تایید کرد، وارد مرحله عقد قرارداد تجاری بین فروشنده و خریدار خواهید شد. قرارداد بر اساس قوانین بین‌المللی صادرات بسته می‌شود‌. هم فروشنده ایرانی کالا و هم خریدار اماراتی کالا موظفند که پای این قرارداد بین‌المللی را امضا کنند.
  • انتقال وجه مورد نیاز برای خرید کالا به حساب فروشنده: در این مرحله از مراحل صادرات به دبی خریدار باید وجه مورد نیاز برای خرید کالای وارداتی به حساب فروشنده یا صادرکننده کالا پرداخت کند. این که با پرداخت یا انتقال وجه با استفاده از چه روشی انجام شود، به توافق دو طرف قرارداد بستگی دارد. خریدار کالای ایرانی می‌تواند برای وجه کالا را از طریق سیستم‌ بانکی یا یک صرافی رسمی به حساب صادرکننده کالا انتقال دهد.
  • دریافت مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا در گمرک دبی: در این مرحله با ارائه مدارک مورد نیاز و دریافت مجوزهای قانونی، می‌توان برای ترخیص کالا در گمرک دبی اقدام کرد. در مورد هر یک از کالاهای صادراتی مدارک مختلفی مورد نیاز است‌. به طور کلی قوانین گمرک دبی سختی و پیچیدگی خاصی ندارد. فقط کافیست که مدارک مورد نیاز برای ترخیص هر کالا به کمرگ دبی تحویل داده شود. به این نکته توجه داشته باشید که ترخیص کالا در مناطق آزاد امارات به پرداخت عوارض کمرگی نیازی ندارد.

مدارک لازم برای صادرات انواع محصولات به دبی

بازرگانان برای قانونی بودن روند صادرات به دبی باید مدارک زیر را به مراجع قانونی مرتبط ارائه دهند:

  • ارائه معرفی‌نامه یا کارت بازرگانی اخذ شده از شرکت مورد نظر برای ارسال محصولات صادراتی به دبی
  • ارائه گواهی حلال برای انواع مواد غذایی صادراتی
  • ارائه بارنامه هوایی یا دریایی برای محصولات ارسال شده از طریق هواپیما یا لنج
  • ارائه گواهی صادرشده از طرف مقامات کشور برای مبدا محصولات صادراتی
  • ارائه برگه پیش فاکتور یا پرفروما
  • ارائه قراداد بسته شده بین صادرکننده و واردکننده محصولات
  • مطابق بودن کالاهای صادراتی با کالاهای قید شده در پروانه صادرات
  • ارائه مجوز صادرشده توسط وزارت بهداشت برای تایید سلامتی محصولات
  • ارائه مجوزهای لازم برای صادرات
  • ارائه مجوزهای دریافت شده از اداره گمرگ و اداره صمت

حتما ببینید: ترخیص کالا از دبی

صادرات به دبی

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم که به طور جامع و کامل راجع به نحوه صادرات به امارات، لیست محصولات ایرانی برای صادرات به دبی، شرایط و قوانین صادرات به دبی، روش‌ها و راه‌های صادرات کالا به دبی، مراحل صادرات به امارات و مدارک لازم برای صادرات انواع محصولات به دبی صحبت کنیم.

لازم است بدانید که هزینه‌های صادرات به کشور امارات رابطه مستقیمی با نوع کالای صادراتی دارد. البته عواملی مانند نوع بسته‌بندی، هزینه‌های بارگیری و حمل و نقل، هزینه‌های مربوط به بیمه و پرداخت عوارض کمرگ نیز در هزینه‌های نهایی صادرات کالای ایرانی به دبی تاثیرگذار هستند.

امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما ارزشمند باشد و با مطالعه این مطالب به تمام اطلاعات مورد نیاز خود در زمینه صادرات انواع محصول به امارات دست پیدا کرده باشید. از این که حوصله به خرج دادید و تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *