روش های واردات کالا به ایران از دیگر کشورها

نکات مهم واردات کالا
زمان مطالعه: 8 دقیقه

واردات و صادرات امری نسبتا پرسود است که اصطلاحاً می‌تواند یک‌شبه آدم راه‌بلد را از فرش به عرش برساند؛ این نظری است که اغلب مردم دارند؛ اما نباید فراموش کرد که آشنایی با مراحل واردات کالا و شناخت کلی از روش‌های آن می‌تواند تا حد قابل‌توجهی در مسیر واردات و صادرات مؤثر باشد. به‌طورکلی کارت بازرگانی مهم‌ترین مدرک برای واردات در کشور ایران است. این کارت توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تائید وزارت بازرگانی می‌رسد؛ اما این تنها یکی از مدارک و قوانین این فرایند و ارسال محصول به کشور ایران است. اگر قصد دارید محصولاتی را وارد کشور ایران کنید، بهتر است بدانید راه درازی در پیش دارید.

ازآنجایی‌که در اغلب مواقع روش‌های واردات وابسته به نوع کالا می‌تواند متفاوت باشد ازاین‌رو پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با مراحل واردات محصول به کشور ایران این مقاله از سایت ویترین نت را با دقت مطالعه کنید؛ چراکه این مقاله باهدف آشنایی با مراحل واردات محصول به کشور ایران نوشته ‌شده است.

شرایط و قوانین واردات کالا به ایران چیست؟

تجارت در کشور ایران دارای شرایط و قوانین مخصوص به خود است که هر تاجر باید نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشد و هرروز در جهت آگاهی بیشتر نسبت به این قوانین، تلاش کند. داشتن یک بودجه مالی قابل‌توجه یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بازرگانان باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که هر بازرگان تازه‌کار برای شروع باید دارای حداقل سرمایه برای واردات باشد تا بتواند این فرایند را با موفقیت سپری کند.

 بررسی قانون و مقررات واردات و صادرات در ایران

همان‌طور که می‌دانید قبل از هر اقدامی بهتر است قوانین واردات کالا به ایران به‌طور کامل موردبررسی قرار بگیرد. از سال 1373 پس از تصویب قاعده و قانون‌های واردات کالا به کشور ایران، تاجران باید در هنگام واردات محصول به کشور ایران به خاطر داشته باشند که برخی از اقلام به‌عنوان خط قرمز جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند و ورود آن‌ها به داخل کشور می‌تواند جرم محسوب شود.پس بهتر است تاجران قبل از اقدام به ورود هر کالایی به کشور ، 24 ماده مهم در حوزه واردات محصول به کشور را موردبررسی قرار دهند.

حتما ببینید: صادرات حلزون به دبی

قوانین واردات کالا به ایران

بررسی آیین نامه اجرایی مجلس در حوزه قوانین صادرات و واردات

اگرچه قانون واردات و صادرات کالا به کشور دارای 24 ماده است؛ اما این 24 ماده از سال 1373 تا به امروز به لطف نمایندگان مجلس دچار تغییراتی شده است. برخی از این مواد در طی این چند سال تغییراتی داشته است که باید تاجران نسبت به این تغییرات آگاهی کامل داشته باشند.

قوانین گمرک

پایبندی به قوانین گمرک و آشنایی دقیق با مراحل ترخیص کالا از گمرک از دیگر نکاتی است که افراد باید نسبت به آن دانش کافی داشته باشند. طبق تحقیقات، قوانین گمرک از سال 1390 کامل‌تر از گذشته شد و این موضوع بیانگر این است که تجار برای واردات به ایران باید نسبت به قوانین گمرک آگاهی کامل داشته باشند.

مطالعه کتاب مقررات واردات و صادرات کالا

مطالعه و تحقیق مهم‌ترین عامل موفقیت در هر شغل است. تجار و بازرگانان با به‌روزرسانی و خواندن مقررات قدیمی و جدید می‌توانند علاوه بر آشنایی بیشتر با قوانین واردات نسبت به حق‌وحقوق خود در پروسه واردات کالا آگاه شوند. مطالعه کردن و تحقیق در این حوزه ازجمله مهم‌ترین نکات لازم در حوزه واردات و صادرات محسوب می‌شود.

پیروی از بخشنامه‌های اجرایی

اگرچه قوانین کشور واردات ایران بر اصول و قاعده معقولی نوشته ‌شده است؛ اما گاهی ممکن است پس از سال­ها مجلس تصمیم جدیدی نسبت به تغییرات قانون آن بگیرد. گاهی تنظیم یک بخشنامه می‌تواند شرایط را برای بازرگانان و تاجران تغییر دهد. ازاین‌رو شناخت آیین‌نامه‌های اجرایی و پیروی از آن‌ها می‌تواند تاجران و بازرگانان را موفق‌تر از گذشته کند.

 مراحل واردات کالا

اگرچه مراحل واردات کالا به کشور ایران در نگاه اول شاید کمی سخت باشد، اما تحمل این سختی راه، ارزش شیرینی پایان مسیر را دارد. نخستین موضوع، پرونده کامل و ارائه مدارک لازم است. کارت بازرگانی، اطلاعات شخصی بازرگان و نام محصول وارداتی بخشی مهمی از فرآیند ورود کالا را تشکیل می‌دهد؛ اما برای شناخت مراحل واردات بهتر است ادامه این بخش را با دقت مطالعه کنید.

 دریافت کارت بازرگانی

همانطور که پیشتر نیز گفته شد کارت بازرگانی مهم‌ترین مجوز برای صادرات و واردات در ایران است. این کارت توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر می‌شود. برای اخذ کارت بازرگانی باید شواهد و مدارکی وجود داشته باشد که نشان دهد شخص تاجر است. پس از اثبات این موضوع برای شخص کارت صادر می‌شود، اما صدور این کارت به معنای واردات هرگونه کالا به کشور نیست، بلکه تاجر باید متناسب با دسته‌بندی کالاهایی که برای آن‌ها کارت دریافت کرده است اقدام کند. بازرگانان و تجار توجه کنند که ورود هرگونه کالای ممنوعه به کشور می‌تواند سبب شود تا کالا بازگردانده شود که این موضوع منجر به ضرر مالی بازرگان خواهد شد.

ثبت کالا

پس از تکمیل ثبت‌نام و اخذ کارت اکنون زمان ثبت کالای وارداتی فرا رسیده است. معمولاً کالاهایی که قرار است به کشور ایران وارد شوند، ابتدا توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی و ارزیابی می‌شوند. عدم ثبت کالا و ارزیابی آن می‌تواند منجر شود تا کالا به‌عنوان محصول قاچاق شناخته شود. کالاهای قاچاق در ایران در اغلب مواقع غیرقابل فروش هستند.

آماده‌سازی مدارک برای گمرک

حال که بازرگان محصول را خریداری کرده و کاملاً به کالای خود مطمئن است، اکنون می‌تواند برای ترخیص کالا از گمرک و اخذ مجوز، مدارک خود را آماده کند. کارت بازرگانی معتبر، کارت ملی بازرگان، کارت عضویت وزارت صنعت، معدن و تجارت، نسخه اصلی پرفورما، اظهارنامه گمرکی، بیمه‌نامه، رسید انبار، گواهی استاندارد و اسناد نمایندگی تنها بخشی از مدارک لازم برای ارزیابی کالا در گمرک محسوب می‌شوند.

آشنایی با مراحل واردات کالا

حتما ببینید: ترخیص کالا از دبی

مراحل ترخیص کالا از گمرک

در هنگام واردات کالا به ایران شناخت مراحل ترخیص کالا از اهمیت زیادی برخوردار است. آنچه باید تجار و بازرگانان در خصوص ترخیص کالا بدانند این است که به‌طورکلی ترخیص کالا از گمرک یک‌رویه ضروری قبل از واردات یا صادرات بین‌المللی کالا است. پس اگر محموله‌ای از گمرک ترخیص شود یعنی کالا قابل تائید است و عوارض گمرک پرداخت ‌شده است و اکنون کالا می‌تواند برای حمل‌ونقل، پردازش شود. در ادامه این بخش مراحل ترخیص کالا از گمرک بررسی‌شده است.

طبقه‌ بندی محصولات

نخستین اقدامی که در گمرک باهدف بررسی دقیق صورت می‌گیرد، طبقه‌بندی محصولات است. در این بخش کارگزار گمرک با کدگذاری 8 الی 10 رقمی روی محصول می‌تواند محصولات را طبقه‌بندی کند. کد هر محصول بیانگر کشور سازنده، نوع کاربری و کشور واردکننده است.

تأیید اسناد

پس از طبقه‌بندی اسناد، اکنون بررسی مدارک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. محموله‌های بین‌المللی باید فاکتورهای تجاری داشته باشند. هنگامی‌که مدارک تأیید شد، افسر گمرک تاریخ واردات، شماره قبض راه هوایی، اطلاعات فرستنده و گیرنده را ضمیمه مدارک و اسناد می‌کند.

بررسی ویژه افسر گمرک

بررسی بسته‌ها و کالاها و اینکه برای هر محصول چه مقدار هزینه شده است، ازجمله موضوعاتی است که افسر گمرک به‌طور اساسی آن‌ها را موردبررسی قرار می‌دهد. در این مرحله اگر کالایی مغایر با قوانین کشور ایران بود، ورودش به کشور ممنوع خواهد شد. همچنین اگر برای ورود یک محصول نیاز به پرداخت مالیات باشد، افسر گمرک این موضوع را پیگیری می‌کند.

پرداخت‌ها، مالیات، عوارض

با بررسی افسر گمرک اگر معوقه در پرداخت مالیات و عوارض وجود داشته باشد، گمرک درخواست می‌کند که آن‌ها پرداخت شود. این هزینه می‌تواند وابسته به کارگزاری، هزینه انبار، هزینه حمل‌ونقل، تأخیر در پرداخت و دیگر عوامل متغیر باشد.

انتشار محموله

پس از پرداخت مالیات و عوارض، محموله‌ها آزاد می‌شوند. اکنون می‌توان پس از پرداخت مالیات و ارائه اسناد با خیالی آسوده کالاها تا مقصد به‌منظور فروش حمل شوند.

در انتهای این بخش وظیفه خود دانستیم که بگوییم برخورد ملایم و محترمانه با افسر گمرک و سایر کارمندان گمرک می‌تواند تا حد قابل‌توجهی موجب تسریع در فرآیند ترخیص کالا از گمرک شود. پس شتاب‌زده و پرخاشگرانه به سؤالات افسر پاسخ ندهید و سعی کنید مدارک لازم را از قبل آماده کنید و به سؤالات افسر و دیگر کارکنان گمرک با آرامش کامل پاسخ دهید.

آشنایی با قوانین واردات کالا به ایران

آنچه تمام تاجران و بازرگانان در حوزه شرایط واردات کالا باید بدانند، آشنایی با قوانین آن به کشور ایران است. در کشور ایران علاوه بر ارائه مدارک کامل و بدون نقص، واردات برخی از کالاها مشروط بر رعایت برخی نکات است. ضمن اینکه واردات برخی از کالاها کاملاً ممنوع است. مطالعه جدول زیر می‌تواند به بازرگانان کمک کند که در هنگام واردات کالا با خط قرمزهای کشور ایران آشنا شوند.

ردیف نام کالا شرایط ورود
1 سیگار و تنباکو برای مصارف شخصی رایگان
2 عطر برای مصرف شخصی رایگان
3 هدایایی باارزش کمتر از 80 دلار رایگان
4 محصولات گیاهی امکان ورود پس از آزمایش و بررسی کامل
5 حیوانات امکان ورود همراه با گواهی سلامت
6 مجلات، عکس‌ها یا فیلم‌هایی مغایر با منافع و حیثیت ملی کشور ممنوع
7 مطالب مستهجن ممنوع
8 داروهای غیرقانونی ممنوع
9 الکل و مشروبات الکلی ممنوع
10 سلاح گرم، مواد منفجره، چاقو، قمه و مهمات ممنوع
11 رادیوهای موج‌کوتاه ممنوع
12 ابزار قمار ممنوع
13 پول و کالای تقلبی ممنوع
14 فرآورده‌های گوشتی تهیه‌شده از گوشت خوک ممنوع

معرفی بهترین شرکت های واردات کالا

راه‌اندازی تجارت پرسود و قانونی یکی از مهم‌ترین اهداف تاجران موفق است. شناخت مسیر و انتخاب شرکت واردات کالا می‌تواند نقش مؤثری در پیاده‌سازی استراتژی‌های بازرگانان و موفقیت آن‌ها داشته باشد. شناخت دقیق در حوزه شرکت واردات کالا می‌تواند تا حد قابل‌توجهی در سودآوری هرچه بیشتر یک تجارت نقش داشته باشد. ازاین‌رو ما در جدول زیر بهترین شرکت‌های واردات کالا را معرفی کرده‌ایم.

ردیف نام شرکت آدرس
1 سلطان یاقوت تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، خیابان زیبا، پلاک 49، واحد 14
2 گمرک آسان تجارت تهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه شرقی، پلاک 22، طبقه سوم، واحد 9
3 کالای ققنوس تهران، میدان پونک، مجتمع اداری بوستان، ورودی c1، واحد 766
4 تجارت کارآمد تهران، میدان فاطمی، ابتدای خیابان گمنام، کوچه جهان مهر، پلاک 5، طبقه چهارم
5 اورانوس تهران، فلکه دوم صادقیه، برج اداری تجاری گلدیس، طبقه 8، شماره 816
6 آریانا جم تهران، خیابان شهید مطهری، بعد از مفتح، خیابان مهرداد، پلاک 25، واحد 11

نکات مهم واردات کالا به ایران

آنچه در امر واردات کالا از اهمیت زیادی برخوردار است، شناخت نکات لازم برای ورود محصول به کشور است. در مسیر تجارت، دانستن نکات مهم واردات کالا به کشور ایران می‌تواند تا حد قابل‌توجهی منجر به کاهش ایرادات و ضررهای مالی شود. اگرچه کشور ایران در طی چند دهه گذشته با محدودسازی واردات کالا سعی بر رسیدن به مرحله خودکفایی داشته است؛ اما باکمی بررسی می‌توان متوجه این موضوع شد که نمی‌توان همه کالاهای موردنیاز را در داخل کشور ساخت. ضمن اینکه گاهی ساخت کالا در ایران با توجه به شدت تحریم‌ها می‌تواند گران‌تر از واردات باشد. پس در چنین مواردی با شناخت مراحل واردات کالا و رعایت نکات مربوط به آن می‌توان برخی اقلام و کالاها را وارد کشور کرد و به سود مالی قابل‌توجهی رسید. ازجمله مهم‌ترین نکات مهم در واردات کالا به کشور ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. شناخت کالاهای ممنوعه
  2. تکمیل مدارک لازم برای تجارت و ترخیص کالا
  3. شناخت کامل قوانین و اصول واردات کالا در کشور ایران
  4. بررسی نیاز مردم کشور ایران
  5. برنامه‌ریزی در خصوص زمان ورود و توزیع کالا
  6. تحقیق در مورد سود نهایی واردات کالا
  7. همراه داشتن یک‌راه بلد یا مشاوره در پروسه واردات کالا

جمع‌بندی

واردات کالا در کشور ایران نیز همانند دیگر کشورهای جهان، دارای اصول و قاعده مخصوص به خود است. در این مقاله، ویترین نت سعی بر این داشت تا تمام نکات مهم و شرایط و قوانین واردات کالا در کشور ایران را موردبررسی قرار دهد. به خاطر داشته باشید که پیروی از قوانین و ارائه مدارک معتبر می‌تواند نقش مؤثری را در این امر ایفا کند.

نقض قانون واردات کشور ایران و واردکردن وسایل و اقلامی که با قوانین این کشور مغایرت دارد، می‌تواند شرایط را سخت کند. پس توصیه می‌کنیم حالا که با شرایط واردات در کشور ایران آشنا شدید، اگر قصد واردکردن کالای خاصی را دارید، حتماً قبل از هر اقدامی از تجربیات دیگران استفاده کنید و هیچ‌گاه در مسیر ناهموارِ تجارت بدون مشورت با یک مشاور یا راه‌بلد کاری انجام ندهید؛ زیرا هر اقدام نسنجیده می‌تواند منجر به ضرر مالی بسیار زیادی شود.

از اینکه ویترین نت را برای آشنایی با قوانین واردات در ایران انتخاب کردید، بسیار سپاسگزاریم و امیدوارم شما نیز تجربیات خود را درزمینه واردات و صادرات با سایت ما به اشتراک بگذارید.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *