تیلر چیست و چه کاربردی در صنعت کشاورزی دارد

انواع تیلر چیست
زمان مطالعه: 6 دقیقه

در این مقاله از ویترین نت قصد داریم تا به توضیح این موضوع بپردازیم که تیلر چیست و چه کاربردی در صنعت کشاورزی دارد و تمام مزایا تیلر و انواع دستگاه‌های آن را به طور کامل توضیح دهیم.

در مرحله نخست آشنایی با تیلر اهمیت فراوانی دارد. تیلر یک نوع تراکتور در سایز کوچکتر است که می‌تواند تمامی عملیات تراکتور را انجام دهد. تیلر‌ها به صورت کشاورزی و باغی هستند و کاربرد‌های متنوعی دارند. از ویژگی‌های مشخص تیلر کشاورزی می‌توان به جابجایی راحت، سرعت بالا، قیمت مناسب، لرزش و صدای کم و همچنین به تعمیر و نگهداری راحت و آسان اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با این وسیله، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تیلر چیست؟

در پاسخ به سؤال منظور از تیلر چیست ؟ باید بگوییم که یک نوع تراکتور است اما با ابعادی کوچکتر. این دستگاه قابلیت انجام تمامی کار‌ها مانند کاشت، داشت و برداشت که توسط تراکتور انجام می‌شود را دارد. اصلی‌ترین وظیفه دستگاه تیلر، خاک‌ورزی اولیه است. از این دستگاه در خاک‌ورزی اولیه مانند شخم‌زدن، حذف علف‌های هرز، سمپاشی، مرزکشی، ایجاد نهر، صاف‌کردن زمین و خاک‌ورزی ثانویه مانند روتیواتور زدن در ابعاد کوچکتر نیز استفاده می‌شود.

در مزارع و باغ‌هایی که ابعاد کوچکتری دارند، خرید تراکتور به صرفه نیست، همچنین به دلیل کوچک‌بودن ابعاد، تراکتور قادر به حرکت در این مزارع و باغ‌ها نیست؛ به همین دلیل در این مواقع خرید دستگاه تیلر یک گزینه مناسب و کاربردی و در عین حال مقرون به صرفه است که می‌تواند به راحتی عملیات خاک‌ورزی را در ابعاد کوچکتر انجام دهد. دستگاه تیلر به دلیل وزن کمتری که نسبت به تراکتور‌ها دارد، در هنگام حرکت در مزارع، فشار کمتری را به خاک وارد کرده و از فشرده‌شدن خاک جلوگیری می‌کند.

انواع دستگاه تیلر

پس از آنکه با مفهوم این دستگاه آشنا شدید، نوبت به آن است که بدانید انواع تیلر چیست. انواع تیلر‌ بر اساس نوع کاری که انجام می‌دهند به سه دسته مینی تیلر، تیلر خط مقدم با اندازه‌های متوسط و تیلر عقب با اندازه‌های بزرگ تقسیم‌بندی می‌شوند. مینی تیلر برای باغبانی مناسب‌تر است. تیلر خط مقدم در باغچه‌های خانگی، برای خاک‌ورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از تیلر‌های عقب، برای پر کردن، منطقه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

دستگاه تیلر چیست

تیلر کشاورزی BCS

تیلر کشاورزی BCS یا فراری یک تیلر حرفه‌ای است که قادر به انجام تمام عملیات کشاورزی است. تیلر بی‌سی اس یا دروگر دو چرخ، یک دستگاه حرفه‌ای با عملکرد چند منظوره است که می‌توان از آن برای از بین بردن علف‌های هرز و مخلوط کردن لایه‌های مختلف استفاده کرد. نوع دیزلی این تیلر‌ها، ۹ اسب بخار و مدل بنزینی، پنج و نیم اسب بخار قدرت دارد.

تیلر کشاورزی Hyundal

تیلر کشاورزی هیوندای، با دارا بودن ۳۲ تیغه و محور که به صورت هشت ردیفه همراه با دو دیسک طراحی شده است، عملکرد بسیار بالایی در باغات و زمین‌های کشاورزی یا فضا‌هایی که ابعاد آن‌ها از ۱۲۰۰ متر کمتر باشد، از خود نشان می‌دهد.

تیلر کشاورزی Kubota

تیلر کشاورزی کوبوتا، ساخت ژاپن است که شامل دو نوع بدون صندلی و صندلی دار است. این تیلر‌ها، قابلیت نصب کردن تیغه‌های کلتیواتور و روتیواتور را روی خود دارند.

تیلر کشاورزی Weima

تیلر کشاورزی ویما، به عنوان یکی از پرکاربردترین تیلر‌ها برای انجام عملیات خاک‌ورزی و همچنین احیای خاک در نقاط خشک محسوب می‌شود. تیلر‌های کشاورزی ویما در خاک‌های رسی، لومی رسی و شنی لومی بیشترین کارایی را دارند.

تیلر کشاورزی Kama

تیلر کشاورزی کاما، ساخت کشور چین است و برای انواع مزارع کوچک، دشت‌ها و ارتفاعات کوهستانی، مزارع سبزیجات و مناطق خشک مناسب هستند.

تیلر کشاورزی چیست

حتما ببینید: وام کشاورزی

تیلر کشاورزی Yanmar

تیلر کشاورزی ‌یانمار یا تراکتور دو چرخ، یکی از پر قدرت‌ترین تیلر‌های کشاورزی است که برای اهداف مختلف، مدل‌های متفاوتی دارد. تیلرهای ‌یانمار، وزن سبکی دارند و دارای موتور گازوئیلی و بنزینی هستند. این تیلر دو چرخ، کارایی بالا و صدای پایینی دارد.

تیلر کشاورزی Mitsubishi

تیلر می‌تسوبیشی نوع دیگری از ادوات کشاورزی است که باعث خاک‌ورزی و آماده کردن بستر کشت گیاه می‌شود. این تیلر‌ها طوری طراحی شده‌اند که علاوه بر کم کردن آلودگی محیط زیست، خستگی کشاورز را کاهش می‌دهند.

تیلر کشاورزی Diana

تیلر کشاورزی دیانا یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین تیلر‌های کلتیواتوری در ایران است که با موتور‌های دیزلی ۵. ۵ تا ۱۲ و موتور بنزینی ۷ اسب بخار تولید می‌شود.

تیلر کشاورزی RATO

تیلر کشاورزی راتو، در کشور استرالیا و چین تولید می‌شود. تیلر راتو نوع دیزلی ندارد و فقط در مدل بنزینی تولید می‌شود که همین نمونه بنزینی، بهترین نوع تیلر بنزینی در بازار است.

کاربرد تیلر کشاورزی

بعد از توضیح اینکه تیلر چیست و شناخت تمام انواع آن، قصد داریم تا به توضیح کاربرد تیلر کشاورزی بپردازیم. در پاسخ به این سؤال تیلر کشاورزی چیست؟ باید بگوییم که نوعی ادوات کشاورزی محسوب می‌شود که معمولاً از آن برای زراعت‌های مختلف استفاده می‌شود. تیلر‌های کشاورزی از نظر هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری مقرون به صرفه‌تر هستند و به فضای کمتری برای نگهداری نیاز دارند. کاربرد تیلر کشاورزی بیشتر در مزارع کوچک یا زمین‌های ناهموار است که شیب زیادی دارند و تراکتور نمی‌تواند در آنجا مانور دهد. در شالیزار‌های کوچک، کشاورزان برای کاشت برنج از تیلر‌های برقی استفاده می‌کنند؛ زیرا این دستگاه می‌تواند تا عمق لازم، خاک را فشرده کند و با نرم کردن خاک، کشت برنج را در آب آسان‌تر کند. تیلر‌های کشاورزی از نظر کاربرد به سه دسته تقسیم می‌شوند:

تیلر‌های برقی با اندازه کوچک

از تیلر‌های کشاورزی با اندازه کوچک، بیشتر در باغ‌های میوه جات و مزارع سبزیجات که ابعاد کوچک‌تری دارند، استفاده می‌شود؛ زیرا در این مناطق خاک سست است و به شخم کاری عمیق نیاز ندارد و به دلیل کشت محصولات در ردیف‌های کوچک‌تر باید از این دستگاه استفاده کرد.

تیلر کشاورزی چیست

تیلر‌های برقی با اندازه متوسط

تیلر‌های کشاورزی با اندازه متوسط، در مناطقی که خاک آن‌ها سخت‌تر است، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه در هنگام حرکت توسط نخ‌های چرخان به سمت جلو رانده می‌شود.

حتما ببینید: ثبت نام تراکتور

تیلر‌های برقی با اندازه بزرگ

تیلر‌های کشاورزی با اندازه بزرگ، در زمین‌های بزرگ‌تر که فضای لازم برای مانوردادن در آن‌ها وجود داشته باشد، استفاده می‌شوند. این دستگاه نیز به وسیله چرخ‌ها به سمت جلو رانده می‌شود. کشاوزان باید با توجه با ابعاد زمین خود، میزان خاک‌ورزی مورد نیاز، نوع خاک و مقدار بودجه در نظر گرفته شده، برای خرید تیلر کشاورزی مناسب اقدام کنند.

مزایا تیلر کشاورزی

بعد از آشنایی با مفهوم تیلر، نوبت به آن است که بدانیم مزایای استفاده از دستگاه تیلر چیست؟ برخی از مهم‌ترین این مزایا عبارت‌اند از:

  • تیلر‌های برقی در مقایسه با تراکتور‌ها، ارزان‌تر هستند.
  • تیلر‌های کشاورزی به طور معمول به فضای کمتری برای نگهداری نیاز دارند.
  • تیلر‌های برقی در مقایسه با تراکتور‌ها، مصرف سوختی پایین‌تری دارند.
  • تیلر‌های کشاورزی هزینه تعمیر و نگهداری پایین‌تری دارند.
  • مانور دادن تیلر‌های کشاورزی در مقایسه با تراکتور‌ها، آسان‌تر است؛ به همین دلیل به راحتی می‌توان از آن‌ها در زمین‌های تپه‌ای یا مزارع کوچک استفاده کرد.
  • استفاده از تیلر‌های برقی در مناطقی که نیروی کار کم باشد نیز سودمند است. این دستگاه، بهتر و سریع‌تر از انسان‌ها یا حیوانات کار می‌کند و سرعت شما را بالا می‌برد.
  • از تیلر‌های برقی می‌توان در زمین‌های مختلفی چون زمین‌های مسطح، مناطق غوطه ور در آب، زمین‌های خشک و تراس‌های تپه‌ای استفاده کرد.
  • استفاده از تیلر‌های کشاورزی در مناطقی که گیاهان به صورت ردیفی و باریک کشت می‌شوند نیز ‌ایده‌آل است؛ زیرا دستگاه به راحتی می‌تواند بدون آسیب به گیاهان، در بین ردیف‌ها مانور دهد.

حتما ببینید: خرید ادوات کشاورزی

مقایسه تیلر کشاورزی با تیلر کولتیواتور

همانطور که گفتیم تیلر‌ها در واقع نوعی تراکتور دو چرخ محسوب می‌شوند که موتور‌های دیزلی آن‌ها از ۸ تا ۱۴ اسب بخار قدرت دارند و به طور معمول در مزارع شالیزار از آن‌ها استفاده می‌شود. کولتیواتور‌ها نیز از خانواده تیلر‌ها هستند، با این تفاوت که نسبت به تیلر‌ها، ابعادی کوچکتر و قدرتی پایین‌تر دارند. از آن جایی که کولتیواتور‌ها شباهت زیادی به تیلر‌ها دارند، به آن‌ها تیلر کولتیواتور گفته می‌شود. کولتیواتور‌ها در دو نوع بنزینی و دیزلی تولید می‌شوند که نوع بنزینی آن‌ها ۵ تا ۹ اسب بخار و نوع دیزلی ۵ تا ۱۲ اسب بخار قدرت دارد، به طوری که برای کار کردن در مناطق خشک مناسب هستند.

سخن پایانی

در این مقاله به توضیح اینکه تیلر چیست پرداختیم و شما را با خصوصیات این دستگاه آشنا کردیم. توضیح دادیم که دستگاه تیلر، یکی از پرکاربردترین ادوات کشاورزی است که در مزارع و باغ‌های مختلف برای عملیات خاک‌ورزی از آن استفاده می‌شود. همچنین از مهمترین وظیفه تیلر، یعنی شکستن لایه‌های خاک، شخم زنی و ایجاد یک بستر بنیادی برای رشد بهتر گیاهان صحبت کردیم.

ضمن اینکه گفتیم از تیلر‌های کشاورزی برای تسهیل در زراعت، بهبود وضعیت خاک، کاهش هزینه‌های اضافی و افزایش تولید نیز استفاده می‌شود و بیشتر در شالیزار‌ها و در زمین‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ زیرا این دستگاه بسیار سبک بوده و کار کردن با آن راحت است.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *