معرفی انواع وام‌های کشاورزی در سال 1401 و شرایط آن‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

اعضای کمیسیون تلفیق مصوب کردند برای وام های کشاورزی از محل ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱ هزینه کنند.

اختصاص این مبلغ یارانه بابت تسهیلات بخش کشاورزی در جریان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق بودجه پیش‌بینی شده و بالای ۳۵ هزار میلیارد تومان هم جدا از تسهیلات بانک کشاورزی، برای توسعه گلخانه و آبزی‌پروری نیز تسهیلات ارزان قیمت درنظر گرفته شده است. علاوه بر این‌ها پرداخت مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی (با کارمزد ۴ درصد) نیز به آسیب‌دیدگان بخش کشاورزی برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی سال آبی جاری تعلق می‌گیرد.

وام‌های کشاورزی در سال ۱۴۰۱ به‌طور کلی شامل تسهیلات برای اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی، وام بند الف ماده 52 قانون الحاق که جایگزین وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی شده و طرح‌های کمک‌های فنی و اعتباری صندوق توسعه ملی می‌شود که با راهبری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و از طریق بانک‌های عامل با معرفی وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها) و با ضمانت زنجیره‌ای به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: شرایط ثبت نام تراکتور در سال 1401

شرایط و نحوه اخذ وام بند الف ماده 52 قانون الحاق

کدام طرح‌های توجیهی کشاورزی مشمول دریافت وام بند الف ماده 52 قانون الحاق خواهند بود؟

اگر به‌فکر راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار در حوزه کشاورزی و دامپروری هستید یا پروژه کشاورزی و دامپروری و یا صنایع تبدیلی مرتبطی در دست اجرا دارید، می‌توانید متقاضی دریافت وام جهاد کشاورزی و اخذ تسهیلات برای یکی از طرح‌های بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی (بند الف ماده 52 قانون الحاق) باشید. تمامی طرح‌های دارای توجیه فنی و اقتصادی و محیط‌زیستی در بخش‌های آب، کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط‌زیست و صادرات محصولات کشاورزی می‌توانند از تسهیلات درنظر گرفته در این بخش استفاده کنند و براساس مصوبات صورت گرفته باید سالانه 10% از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک‌های دولتی و خصوصی در این حوزه مصرف شود.

در گذشته سود تسهیلات برای وام‌های بند الف ماده 52 جهاد کشاورزی برای طرح‌های منتخب در رسته فعالیت‌های باغبانی، 8 درصد در مناطق محروم و 11 درصد در مناطق برخوردار است و در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیز، نرخ بهره یا سود وام‌های این بخش، برای مناطق محروم 12.5 درصد و برای مناطق برخوردار 14.5 درصد خواهد بود.

لیست قیمت تجهیزات کشاورزی در سال 1401: دیدن قیمت تجهیزات کشاوزی

یک دوره تنفس و سازندگی عموما بین 1 تا 1.5 سال برای به‌کارگیری و مصرف وام دریافت‌شده درنظر گرفته شده که 1 سال آن برای دوره سازندگی و 6 هم ماه برای دوره تنفس خواهد بود. یعنی عملا بازپرداخت این وام‌ها به‌صورت 5 ساله است. البته دوره بازپرداخت وام‌های سرمایه در گردش بند الف ماده 52 قانون الحاق 1 ساله است.

مهمترین گام برای دریافت این تسهیلات دریافت مجوزهای مربوطه برای کسب‌وکارتان از طریق جهاد کشاورزی است و سپس باید برای دریافت تسهیلات مذکور، در سامانه سیتا با آدرس (cita.maj.ir) ثبت نام کنید. بعد از ثبت‌نام و بارگزاری اطلاعات و فرم‌های خواسته شده در این پرونده متقاضی، در جلسه کمیسیونی که در جهاد کشاورزی تشکیل می‌شود مطرح شده و درصورت تایید در این مرحله، برای اخذ مبلغ موافقت شده وام به بانک ارسال خواهد شد.

لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ وام بند الف ماده 52 قانون الحاق که درواقع  جایگزین وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی شده است، برای اشخاص حقیقی شامل موارد زیر می‌شود:

  • تصویر کارت ملی
  • تصویر برگ اول شناسنامه
  • تصویر مدرک تحت حمایت
  • تصویر قبض تلفن محل سکونت
  • تصویر کارت پایان خدمت
  • سایر مدارک
  • درخواست کتبی
  • برگ مجوز فعالیت
  • پروانه بهره‌برداری آب
  • تصویر محیط‌زیست
  • تصویر مجوز تاسیس
  • تصویر توسعه
  • تصویر مجوز بهسازی و نوسازی

اشخاص حقوقی نیز برای دریافت وام بند الف ماده 52 قانون باید مدارک زیر را در دست داشته باشند:

  • تصویر کارت ملی مدیرعامل
  • تصویر برگ اول شناسنامه مدیرعامل
  • تصویر کارت پایان خدمت مدیرعامل
  • تصویر قبض تلفن شرکت
  • تصویر روزنامه رسمی
  • تصویر آگهی تاسیس
  • سایر مدارک
  • درخواست کتبی

نرخ بازده طرح‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری برای بخش آب و کشاورزی حداقل ده درصد و برای سایر بخش‌ها و زیربخش‌ها نیز حداقل پانزده بیست درصد تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره وام خوداشتغالی روستایی

نحوه دریافت تسهیلات طرح‌های کمک‌های فنی و اعتباری صندوق توسعه ملی

تمام اشخاص حقیقی ایرانی دارای اهلیت و مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذی‌ربط که بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند و همین‌طور تمام اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبت‌شده در ایران و بنگاه‌های اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیردولتی دارای اهلیت که مطابق اساسنامه خود فعالیت نموده و بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند مجاز به استفاده از تسهیلات این صندوق خواهند بود. همچنین موسسات و شرکت‌هایی که به صورت مشترک به سرمایه‌گذاران خارجی فعالیت می‌کنند یا صادر‌کنندگان خدمات فنی و مهندسی (منوط به ارائه تاییدیه کمیته ماده 19 آئین‌نامه اجرایی حمایت‌های دولت از صادر‌کنندگان خدمات فنی و مهندسی) نیز می‌توانند متقاضی استفاده از تسهیلات فوق باشند.

البته پرداخت تسهیلات به موسسات و شرکت‌هایی صورت می‌گیرد که حداقل هشتاد درصد (80%) سهام یا سهم‌الشرکه آن‌ها مستقیم و یا با واسطه اشخاص حقوقی متعلق به اشخاص حقیقی باشد. چنانچه بیش از بیست درصد (20%) اعضاء هیأت مدیره شرکت یا بنگاه اقتصادی شما توسط مقامات دولتی تعیین می‌شود نیز نمی‌توانید برای دریافت تسهیلات از این صندق اقدام کنید. موسسات و شرکت‌هایی که اکثریت مطلق سهام آن‌ها متعلق به موسسات عمومی و عام‌المنفعه از جمله موقوفات، صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگی و موسسات خیریه عمومی باشد، حکم موسسات و شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی را دارند.

لیست مدارک مورد نیاز جهت بارگذاری طرح‌های کمک‌های فنی و اعتباری:

  • تصویر کارت ملی
  • تصویر برگ اول شناسنامه
  • تصویر برگ مجوز فعالیت
  • تصویر پروانه بهره‌برداری آب
  • سایر مدارک
  • درخواست کتبی

استفاده مجدد از منابع صندوق توسط اشخاص حقیقی و حقوقی بلامانع است، منتها به شرط آنکه تمامی اقساط تسهیلات اعطایی قبلی را بازپرداخت کرده باشید و تسویه کامل صورت گرفته باشد.

کشاورز کارت چیست؟

چه‌ کسانی می‌توانند از کشاورز کارت استفاده کنند؟

بر اساس توافقی که بین بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است، یک کارت اعتباری تا سقف 20 میلیون تومان تحت عنوان کشاورز کارت در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که صرفا می‌تواند به منظور خرید کود و سموم شیمیایی مصرف شود. کشاورزان با استفاده از این کارت می‌توانند از 3500 پایانه فروش کارگزاران مورد تایید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سم و کود شیمیایی مورد نیاز خود را تا سقف 20 میلیون تومان تهیه کنند. کارمزد تسهیلاتی که در قالب کشاورز کارت به کشاورزان اعطا می‌شود 12 درصد در سال خواهد بود.

برای دریافت کشاورز کارت باید به سامانه ثبت درخواست تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی یا سامانه سیتا به آدرس www.cita.maj.ir مراجعه کنید و درخواست خود مبنی بر دریافت کارت مذکور را در این سامانه ثبت کنید. چک‌های برگشتی و بدهی سررسیده احتمالی کشاورزان مانع از صدور و اعطای  کشاورز کارت نخواهد بود.

تسهیلات برای اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی

چگونه برای دریافت تسهیلات اجرای طرح سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی اقدام کنیم؟

به‌منطور مدیریت خشکسالی و رفع مشکلات کشاورزی ناشی از بحران آب در تمام نقاط کشور، مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال (مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال به وزارت جهاد کشاورزی ومبلغ ۵ هزار میلیارد ریال به وزارت نیرو) اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای تامین آب کشاورزی اضطراری از طریق لایروبی، مرمت و بازسازی قنوات، به‌روزرسانی تاسیسات و تجهیزات آبی شبکه‌های آبیاری، احداث ایستگاه‌های پمپاژ و بندهای انحرافی، مرمت و بازسازی کانال‌های عمومی و سردهنه‌های کشاورزی، چشمه‌سارها، استخرهای ذخیره آب و آب‌بندان‌ها، پوشش انهار، انتقال آب با لوله و… اختصاص داده شده است.

اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای سیستم آبیاری نوین در زمین‌های آبی که زیر سد نیستند نامحدود است، اما اراضی متقاضی دریافت این تسهیلات نباید جزو منابع ملی بوده و تخصیص آب داشته باشند. در این صورت برای راه‌اندازی سیستم‌های آبیاری نوین، برای هر هکتار زمینی که از آبیاری بارانی استفاده می‌کند ۱۱ میلیون تومان و برای هر هکتار زمین که از آبیاری قطره‌ای استفاده می‌کند ۲۳ میلیون تومان، تعلق می‌گیرد. دولت همچنین برای آبیاری کم‌فشار و قطره‌ای در هر هکتار به ترتیب ۷۷ میلیون ریال و ۱۷۵ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

سهم آورده متقاضی در طرح‌های بخش آب و کشاورزی نیز حداقل معادل بیست درصد 20% کل هزینه‌های ارزی و ریالی طرح خواهد بود. یعنی 80 تا ۸۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری را دولت و تنها ۱۵ تا 20 درصد از اعتبارات را کشاورزان متقبل می‌شوند.

اگر تصمیم به تغییر آبیاری مزارع و باغات خود از حالت سنتی به حالت آبیاری تحت فشار (قطره‌ای و بارانی) را دارید و به فکر دریافت تسهیلات مربوطه هستنید، ابتدا باید یک تقاضانامه پر کنید و برگه استعلام وضعیت بدهی و ضمانت از بانک عامل دریافت کنید.

همچنین نیاز به استعلام از اداره منابع طبیعی در خصوص موقعیت اراضی ارائه شده هستید و باید نامه‌ای به همراه کروکی زمین متقاضی اجرای طرح سیستم آبیاری نوین به اداره منابع طبیعی ارسال کنید و در صورت مثبت بودن جواب استعلام‌ها اقدام به تهیه طرح‌های اجرای برای ارائه به کارشناس آبیاری تحت فشار شهرستان و مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کنید. طرح مذکور در صورت پذیرفته شدن از سازمان جهاد کشاورزی به سرپرستی بانک عامل ارسال می‌شود. نهایتا مبلغ پرداختی وام توسط کارشناسان بانک و سازمان جهاد کشاورزی تصویب می‌شود و یک قرارداد اجرا بین متقاضی و شرکت مجری با حضور نماینده شرکت مشاور و نماینده مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان منعقد خواهد شد. البته پرداخت نهایی مبلغ منوط به پایان اجرای طرح و تست و تحویل آن به کارشناس آب و خاک شهرستان با حضور متقاضی و نماینده شرکت مشاور و شرکت مجری و کارشناس مدیریت خواهد بود.

مدارك مورد نياز برای دریافت تسهیلات اجرای طرح سیستم آبیاری نوین نیز عبارتند از:

  • یک برگ تقاضانامه
  • فتوکپی اسناد مالکیت
  • فتوکپی مدارک حق‌آبه یا پروانه بهره‌برداری
  • فتوکپی کارت ملی نماینده و کلیه شرکا
  • فتوکپی پروانه کشاورزی
  • معرفی نماینده طرح به امضای کلیه شرکا

علاوه بر این تسهیلات معرفی شده می‌توانید برای اخذ وام خوداشتغالی یا دریافت تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشین‌آلات کشاورزی و خرید تراکتور هم اقدام کنید.

لیست قیمت تجهیزات کشاورزی در سال 1401: دیدن قیمت تجهیزات کشاوزی

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

15 دیدگاه برای “معرفی انواع وام‌های کشاورزی در سال 1401 و شرایط آن‌ها

  1. مهدی رازقی نسبت گفته:

    بهترین روش آبیاری قطره ای باشیر هست یعنی برای هردرخت یک یادوتاشیرلوله اصلیت سه یادواینج باید باشه بعد وسط هردودرخت طولی لولت باید ۴۰ باشه با۴۰ یاپنجاه مترطول مونده به آبت وقوی یاضعیف بودن دینام بعدازاون لوله چهل واسه هردرخت شانزده میاری مریزه کناردرخت این مدل آبیاری نع فیلترمیخادنه مخزن

  2. وحید گفته:

    واقعا ننوشتن ش و خوندمش چقدر آسون ولی لامذهب گرفتنش کار حضرت پارتی دار و رشوه بده است.
    توی متن یک سیستم اداری سالم و پاک رو میشه تصور کرد ولی توی عمل فقط اون ی مقدار سرمایه رو هم از جیب ت در میارن .
    کشاورز عزیز دامدار و با غ دار گرامی اگر تونستی خودت کاری بکن اگر نه به امید جهاد نشین چون جهاد واقعا دیگه کارش سازندگی نیست بلکه ب دنبال ویرانی .
    به امید روزی که قانون مند باشیم و جنگل رو ترک کرده باشیم

  3. مصطفی گفته:

    سلام مبلغ وام برای زنبوردارها ۱۵۰ ملیون اعلام شد با این مبلغ میشه چکار کرد این مبلغ کارشناسی شده احتمالا اون کارشناس بهمراه اصحاب کهف تو قار خواب بوده تازه بلند شده داداش سال ۱۴۰۲ داره میشع حواست هست با این مقدار وام فقط میشه چهار تا میخ گرفت با دوتا کیسه شکر 😂

    • محمود محمدزاده گفته:

      آقای مسئولی که هی حرف از تسهیلات کشاورزی میزنی بنده 3هکتار تاکستان انگور احداث کردم والان 1هکتار را به رشد رساندم واستخر 30*30عمق9متر ایجاد کردم و5نفر را اشتغال به کار کردم ولی جهاد منطقه ما در شهرستان زاوه حتی یک ریال کمک نکرده و آبیاری قطره ای هم ایجاد کردم باز هم تسهیلات ندادند آیا ما کشاورزان باید چه کار انجام دهیم تا دولت کنم کند بابا به کسی که می‌پرستید حرف نزنید عمل کنید

  4. hana گفته:

    سلام .من برای گلخونه ی کوچیک‌میخوام اقدام کنم برای وام.خانم هستم .کارت پایان خدمت لازمه.یعنی حتما وام گیرنده باید اقاباشه؟ب خانم ها وام نمیدن؟

  5. بابک گفته:

    سلام
    بنده خودم پیمانکار طرحهای آبیاری قطره ای هستم الان در سال ۱۴۰۱ هزینه هر هکتار آبیاری قطره ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان هست . دولت محترم میگه ۱۷۵ میلیون ریال میدم میشه ۸۵ درصد هزینه ها شما بفرمایید چه جوری حساب کردن. کشاورزهای محترم به هیچ وجه دنبال بلاعوض طرح های قطره ای نرن خودشان بصورت شخصی هزینه کنن به نفعشونه . این تسهیلات بدرد نمی خوره خودتون و درگیر یه مشت کارمند و کارشناس فاسد جهاد کشاورزی نکنین!!!!

  6. ناصریانو گفته:

    با وضعیت آب کشور دادن وام به کشاورزان بسیار کار بیهوده ای است. باید کشاورز به دولت مالیات هم بدهد.

  7. کاظم شفیعی کرباسدهی گفته:

    اصلا هرکسی که تکه زمینی داره ومیخوادفعالیت کشاورزی شروع کنه باید همون لحظه بهش وام بدن چرا اینقدر مردم رو سرگردان میکنید چرا به فرمان رهبر گوش نمیدین تولید ملی راهکار عبور از این تحریم و مشکلات اقتصادیه لطفا پیگیری کنید

  8. سجاد میرزایی گفته:

    به نظرم دولت خودش سازه رو بنا کنه آماده کشت که شد بده تحویل مردم الان اعتماد به مردم نداره برا وام دادن هم به سود مردم اینقدر دوندگی ندارن هم دولت خیالش راحته تحصیلات به سر جای خودش خرج شده اوکی اگه واقعا به فکر تولید و ملت و دلسوز مردمی یاعلی شروع کن برا دامدار سوله برا کشاورز ابیاری قطرای برا گلخونه دار گلخانه برا سوار کار زین بده تحویل تا کشور اباد کنی نه چغالا دورتون سیر کنید اونا رای راضی براتون صادر کنن یا علی فقط راهکار دادم شاید یه دورگر بتونه بهتر از یه کارشناس نظر بده چون خودش دستو پنجه با طوفان کارگری کار نرم کرده میدونه چه خبره یا علی به امید سربلندی کشور وکشوری اباد یا علی مدد

    • فرعون گفته:

      به قران خودتم نفهمیدی چی گفتی چی نوشتی فقط یا علی مدد فهمیدیم اخه اگه نظر ندی میگن لالی

  9. علی گفته:

    دوستان سلام وقت بخیر
    یعنی پدر و مادر و هفت جد و آباد آدم رو در میارن ، بعد از کلی دوندگی و دریافت مجوز با هزار بدبختی و پیدا کردن ناظر و پیمانکار و … طرح گلخانه دادیم 30 درصد از کار رو با هرچی که داشتیم جلو بردیم تو سامانه ثبت شدیم با سود 9% اسممون برای ثبت نام وام تو بانک کشاورزی ورامین دراومد با سود 15% کلی مدارک و مستندات بهشون دادیم و کلی رفت و آمد . الان یک سال و نیم هستش میگن بودجه صندق توسعه ملی تمام شده . یعنی ملت رو به خاک سیاه میشونن . خدا از اول و آخر این نظام نگذره که انقدر سیستم ها و سیاست هاش کثیف و بیخوده . برآورد هزینه یک سالو نیم پیش الان باهاش یه آغول هم نمیشه ساخت چه برسه به گلخانه . حرامزاده های پست فطرت ریدن به صنعت کشور

    • محمد گفته:

      سلام مثل زمان قاجار فقط کلاه شرعی عوض کردن پول دست بچه شمخانی که کشتی نفت میفروشن بچهای دکتر ولایتی که انبوه سازن مردم عادی نچن بخور نمیر دربیارن که نفسشون درنیاد اینا سیرایی ندارن از پول بانک که میدزدن برا خودشون

  10. منوجهر گفته:

    سلام من خواستم بپرسم که من یک قطعه باغ در یکی از روستا های تبع خلخال است که به خانواده به ارث رسیده و هیچ گونه سند رسمی ندارد از چند چشمه آب تا کنون به صورت سنتی آبیار می‌شده حال باتوجه به خشکسالی با کمبود شدید آب روبرو شده ودر حال خشک شدن وار بین رفتن است یکی از طرحهای بنده لوله گذاری در مسیر آب از چشمه تا باغ ودیگری آید یک استخر ذخیره آب و نهایتا سیستم قطرهای است با توجه به اطلاعات فوق بنده را راهنمایی فرمایید ضمنا در این باغ حدود چهار هکتاری که قابل توسعه به ده هکتار می‌باشد درختان گردو زردآلو سیب گیلاس آلبالو قابل کشت است

  11. مهدی گفته:

    فقط گفتن ش راحته برو برای گرفتن وام از بانک اقدام کن تا بانک پدر پدر جدتو دربیارن

  12. محمد گفته:

    بابت احداث گلخانه مقیاس کوچک باید طرح الحاق تو سامانه سیتا ثبت نام کنم بعد ۶ماه هنوز سامانه رسته فعالیتش باز نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *