جوجه کشی صنعتی چیست ؟ چرا باید از دستگاه جوجه کشی استفاده کنیم؟

جوجه کشی صنعتی چیست ؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه

در چند دهه گذشته با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات و متدهای جدیدی برای پرورش طیور طراحی و به بازار عرضه شده‌ است که نقش بسزایی در موفقیت کسب و کار پرورش‌دهندگان طیور داشته‌اند. جوجه کشی صنعتی یکی از مهم‌ترین متدهای پرورش طیور امروزی است که بسیار پرکاربرد نیز می‌باشد. اگر شما نمی‌دانید که جوجه کشی صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؛ پیشنهاد می‌کنم حتما تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

  • جوجه کشی صنعتی چیست ؟
  • دستگاه جوجه کشی صنعتی چیست؟
  • چرا از دستگاه جوجه کشی استفاده می‌کنیم؟
  • روش‌های جوجه کشی صنعتی
  • ستر و هچر در دستگاه جوجه کشی به چه معنایی هستند؟

جوجه کشی صنعتی چیست ؟

دستگاه جوجه کشی صنعتی

جوجه کشی صنعتی روشی است که در آن دما، رطوبت و سایر شرایط محیطی برای گرم نگه داشتن تخم مرغ‌های نطفه‌دار تا زمانی که آماده‌ی خارج شدن شوند، فراهم می‌شود. در این روش، دیگری نیازی به نشستن مرغ بر روی تخم‌مرغ‌ها نیست، بلکه تمامی شرایط به صورت مصنوعی و با کمک دستگاه جوجه‌کشی انجام می‌شود.

در گذشته از روش‌های سنتی‌تر استفاده می‌شد و خبری از دستگاه‌های جوجه‌کشی صنعتی نبود. مثلا مصریان باستان و چینی‌ها اتاق‌هایی را با آتش گرم می‌کردند و آن را به محیطی برای جوجه‌کشی تبدیل می‌نمودند. در این روش خدمه‌ها تخم‌‌مرغ‌ها را در فواصل زمانی معین می‌چرخاندند تا از توزیع یکنواخت گرما اطمینان حاصل نمایند. با اختراع چراغ نفتی کمی متد به روزتر شد و برای گرم کردن هوا یا آب در نزدیکی تخم‌ها از چراغ نفتی استفاده شد.

امروزه دستگاه‌های جوجه‌کشی صنعتی مدرنی بدین منظور طراحی شده‌اند که به نوعی انقلابی در پرورش طیور محسوب می‌شوند. دستگاه‌های جوجه‌کشی امروزی با برق کار می‌کنند و به جوجه‌ها اجازه می‌دهند که بدون نیاز به نشستن مرغ بر روی آن‌ها از تخم بیرون آیند. در ادامه در مورد دستگاه جوجه کشی صنعتی و نحوه عملکرد آن بیشتر توضیح داده‌ایم.

اگر سری به فروشگاه ویترین نت بزنید، انواع مدل‌های مختلف دستگاه جوجه‌کشی صنعتی را خواهید دید که به لطف تنوع بالایشان به راحتی می‌توانید دستگاهی متناسب با نیازتان را پیدا کنید. تفاوت مدل‌های مختلف به ظرفیت آن‌ها برمی‌گردد که بهتر است قبل از خرید با ویژگی‌ها هر دستگاه به طور کامل آشنا شوید. توجه کنید که این امکان برای شما عزیزان فراهم شده است که به صورت حضوری یا تلفنی راهنمایی‌های کامل در مورد انواع دستگاه جوجه‌کشی صنعتی را از کارشناسان مجرب ما دریافت نمایید.

حالا که متوجه شدید جوجه کشی صنعتی چیست ، بهتر است با دستگاه‌ موردنیاز برای آن نیز بیشتر آشنا شوید.

دستگاه جوجه کشی صنعتی چیست؟

دستگاه جوجه کشی صنعتی چیست؟

دستگاه جوجه کشی صنعتی دستگاهی است که با فراهم کردن هر آنچه که تخم مرغ برای نطفه‌دار شدن نیاز دارد، پروسه‎ی جوجه‌کشی را شبیه‌سازی می‌کند. یعنی دیگر نیازی به نشستن مرغ بر روی تخم‌مرغ‌ها نیست و دستگاه با گرم نگه داشتن تخم‌مرغ‌ها در یک محدوده دمایی خاص و در رطوبت مناسب و با مکانیزم چرخشی خود، آن‌ها را به جوجه تبدیل می‌کند.

دستگاه جوجه کشی صنعتی به صورت مصنوعی شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و چرخش را برای جوجه‌کشی موفقیت‌آمیز تخم‌مرغ‌ها فراهم می‌کند. در این دستگاه فن‌های بزرگی تعبیه شده است که دمای یکنواختی را برای تخم‌ها ایجاد می‌کنند. علاوه بر این تخم مرغ‌ها به طور خودکار حداقل هشت بار در روز چرخانده می‌شوند.  به این ترتیب به جوجه داخل تخم مرغ اجازه می‌دهد که بدون نیاز به حضور مادر رشد کند.

دستگاه جوجه‌کشی باید بتواند محیط و شرایط مناسبی را برای جوجه کشی تخم مرغ ایجاد کند زیرا دما، رطوبت و چرخاندن تخم ها برای رشد آن‌ها ضروری است. همینطور این دستگاه احتمال آسیب به تخم‌ها را به صفر می‌رساند. تقریبا  21 روز طول می کشد تا یک جوجه از تخم مرغ خارج شود. دستگاه‌های جوجه‌کشی صنعتی تجاری ظرفیتی تا 75000 تخم را دارند. بزرگترین مزیت دستگاه‌های جوجه‌کشی این است که مرغ‌ها پس از تخم‌گذاری آزاد می‌شوند تا دوباره در مدت زمان کوتاه‌تری تخم‌های بیشتری بگذارند.

البته از دستگاه‌ جوجه‌کشی می‌توان برای جوجه‌کشی تخم اردک، بلدرچین و غیره نیز استفاده کرد. این دستگاه در طول سال‌هایی که مورداستفاده قرار گرفته است، کاربردهای متعددی داشته است و علاوه بر کمک به جوجه‌کشی تخم‌مرغ‌ها به دانشمندان در کشف و توسعه واکس برای پرورش طیور کمک زیادی کرده است. این دستگاه‌ها همچنین پایه‌ی پیشرفت پزشکی و کارهای تجربی در زیست‌شناسی سلولی و مولکولی بوده است.

خوشبختانه انواع مدل دستگاه جوجه کشی صنعتی در ویترین نت وجود دارد که شما به راحتی می‌توانید ویژگی‌های هر محصول را مطالعه کنید و با اطلاعات کافی خریدتان را انجام دهید. به یاد داشته باشید که تفاوت مدل‌های مختلف به ظرفیت و برخی ویژگی‌های آن‌ها برمی‌گردد که بهتر است قبل از خرید با ویژگی‌ها هر دستگاه به طور کامل آشنا شوید.

اگر به دنبال خرید دستگاه جوجه کشی صنعتی هستید، پیشنهاد می‌کنم حتما سری به فروشگاه اینترنتی ویترین نت بزنید. انواع دستگاه جوجه کشی صنعتی در فروشگاه ویترین نت موجود است که برای مشاهده قیمت و مشخصات اصلی محصولات می‌توانید روی لینک زیر کلیک کنید. با توجه به طیف وسیعی از مدل‌های موجود در بازار پیشنهاد می‌کنم حتما قبل از خرید با کارشناسان مجرب ما در ویترین نت صحبت کنید تا با توجه به نیاز شما بهترین مدل دستگاه را به شما معرفی نمایند.

جوجه کشی صنعتی

حالا که متوجه شدید جوجه کشی صنعتی چیست  و چه دستگاهی بدین منظور نیاز است، بهتر است با مزایای این دستگاه نیز آشنا شوید.

چرا از دستگاه جوجه کشی استفاده می‌کنیم؟

دستگاه‌ جوجه کشی نسبت به روش طبیعی می‌تواند تخم‌های بیشتری را به طور همزمان جوجه‌کشی کند. معمولا مرغ تا زمانی که جوجه از تخم بیرون بیاید، روی تخم نشسته و هر آنچه که تخم‌مرغ برای نطفه‌دار شدن را نیاز دارد، فراهم می‌کند. در این مدت عمل تخم‌گذاری مرغ متوقف می‌شود؛ این در حالی است که فرآیند جوجه‌کشی می‌تواند توسط دستگاه صورت گیرد و مرغ به تخم‌گذاری ادامه دهد. یک مرغ به روش طبیعی 20 تا 30 جوجه را در سال می‌تواند جوجه‌کشی کند، در حالی که اگر از دستگاه جوجه‌کشی استفاده کنیم، همان مرغ می‌تواند سالانه تا 300 تخم‌مرغ به شما تحویل دهد. یعنی یک افزایش 1000درصدی در کارایی!

روش های جوجه کشی صنعتی

روش های جوجه کشی صنعتی

در جوجه‌کشی صنعتی دو روش معمول برای جوجه‌کشی وجود دارد: تک مرحله‌ای و چند مرحله‌ای. در جوجه کشی تک مرحله‌ای، دستگاه جوجه‌کشی فقط حاوی تخم‌های هم سن است. اما در جوجه کشی چند مرحله‌ای، دستگاه حاوی تخم‌هایی در سنین مختلف، معمولاً 3 تا 6 گروه سنی است.

مزیت جوجه کشی تک مرحله‌ای این است که شرایط محیطی را می‌توان با توجه به نیازهای همه تخم‌های در حال رشد تنظیم کرد. اما در جوجه‌کشی چند مرحله‌ای نمی‌توان شرایط محیطی را دقیقاً بر اساس نیازهای همه تخم‌مرغ‌های در حال رشد تنظیم کرد و باید به دنبال شرایطی بود که به بهترین نحو با گروه‌های سنی ارائه‌شده در دستگاه مطابقت داشته باشد. در بالا در مورد اینکه جوجه کشی صنعتی چیست صحبت کردیم، در ادامه به مفهوم ستر و هچر در پروسه‌ی جوجه‌کشی پرداخته‌ایم.

ستر و هچر در دستگاه جوجه کشی به چه معناست؟

ستر و هچر در دستگاه جوجه کشی به چه معنایی هستند؟

حتما شما نیز دو اصطلاح ستر و هچر را شنیده‌اید. اما ستر و هچر به چه معنا هستند؟ جوجه‌ کشی صنعتی از دو مرحله ستر و هچر تشکیل می‌شود. 18 روز اول دوره جوجه‎کشی ستر نامیده می‌شود که البته برای تخم پرندگان دیگر این دوره زمانی متفاوت‌تر است. تخم‌مرغ‌ها در این دوره هر یک ساعت چرخانده می‌شوند.

بعد از 18 روز تخم مرغ‌ها وارد دوره هچر می‌شوند. هچر به سه روز آخر چرخه جوجه کشی گفته می‌شود. در این دوره، محیطی پایدار برای جوجه کشی تخم‌ها ایجاد می‌شود و تخم‌ها ثابت می‌مانند. به طور کلی رطوبت و جریان هوا در این دوره از دوره ستر کمی بیشتر است، زیرا تخم‌ها به رطوبت بالاتری نسبت به مرحله ستر نیاز دارند. همانطور که اشاره کردیم، در این مرحله دیگر چرخش تخم‎ها اتفاق نمی‌افتد و جوجه داخل تخم‌ها خود را در یک راستا قرار می‌دهد تا بتواند از پوسته بیرون بیاید.

خوشبختانه امکان خرید انواع مدل‌های مختلف دستگاه جوجه کشی صنعتی در مجموعه ویترین نت وجود دارد که به راحتی می‌توانید مدلی متناسب با نیازتان را خریداری نمایید. توجه کنید که این امکان برای شما عزیزان فراهم شده است که به صورت حضوری یا تلفنی راهنمایی‌های کامل در مورد انواع دستگاه جوجه کشی صنعتی را از کارشناسان مجرب ما دریافت نمایید.

کلیه محصولات قبل از تحویل آزمایش شده و تست کیفیت می‌شوند. همینطور برای تحویل کالا گروه فنی به محل موردنظر شما اعزام می‌شوند و مونتاژ و راه‌اندازی خط تولید را بر عهده می‌گیرند. اگر شما قصد خرید انواع دستگاه جوجه کشی صنعتی را دارید، می‌توانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلی‌تر را دریافت نمایید.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *