تولید مانتو چگونه است و چقدر درآمد دارد؟

تولید مانتو
زمان مطالعه: 6 دقیقه

 یکی از مهیج‌ترین شغل‌های مربوط به تولید لباس، تولید مانتو است؛ زیرا نسبت به پوشاک مردانه، تنوع فصلی ندارد. مانتو جایگاه ویژه‌ای در بین بانوان و دخترخانم‌های ایرانی دارد و با مدل‌ها و تنوع پارچه‌ای فراوان، به‌راحتی می‌توان در هر فصلی از سال از آن استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم تا به روند و مراحل تولید مانتو، شرایط و وسایل مورد نیاز و سود حاصل از آن بپردازیم. اگر فردی بروز هستید و دنبال تنوع کاری می‌گردید، در این مقاله با ما همراه شوید تا در ادامه شما را با روند تولید این پوشاک پرطرفدار، بیشتر آشنا کنیم.

حتما ببینید: لباس عمده از کجا بخرم ؟

مراحل تولید مانتو

یک صنعت بسیار بزرگ در زمینه تولید انواع پوشاک زنانه، تولید مانتو است. در واقع مانتو یک پوشش بسیار مهم برای بانوان است که در فرهنگ ایران، جایگاه ویژه‌ای دارد. برای تولید آن باید عوامل مختلفی مانند رنگ، مدل، نوع پارچه و موارد دیگر بررسی شوند. در ادامه شما را با مراحل تولید، بیشتر آشنا خواهیم کرد.

طراحی مانتو

اولین و مهمترین قدم برای تولید مانتو، طراحی آن است. به این صورت که طراحان در ابتدا‌ ایده ذهنی خود را ترسیم و آن را روی کاغذ می‌کشند. طرح کشیده شده بعد از اتمام، به تأیید مدیر تولیدی می‌رسد و اگر تأیید شد، طراحی اولیه مانتو وارد مرحله بعد یعنی طراحی الگو، خواهد شد.

طرح الگو مانتو

بعد از اینکه طراحی توسط مدیر تولیدی تأیید شد، نوبت به طرح الگوی آن می‌رسد. در این مرحله الگوی طرح اولیه مانتو توسط برشکار، آماده می‌شود. در ابتدا الگو روی کاغذ کشیده می‌شود، سپس بعد از جمع‌بندی، قسمت‌های مختلف آن مانند یقه، آستین و… جدا می‌شوند.

تعیین سایز و رنگ مانتو

سایز مانتو‌ها معمولاً بر اساس نوع الگو و سن تعیین می‌شوند. برای رده سنی دخترانه از سایز‌های پایین‌تر و برای سن‌های بالاتر و زنانه، از سایز‌های بزرگ‌تر استفاده می‌شود. در کالیته رنگبندی مانتو همیشه یک رنگ مشکی و یک رنگ سال، وجود دارد. برای آنکه مانتوهای اداری تولید کنند نیز معمولاً از رنگ‌های سورمه‌ای و مشکی استفاده می‌شود.

تعیین پارچه و دوخت یک نمونه از آن

معمولاً پارچه موردنظر بر اساس مد سال و نوع فصل انتخاب می‌شود. از پارچه‌های پرکاربرد در تولید انواع مانتو‌ می‌توان به پارچه‌های دزیره، پرادا و فیونا اشاره کرد. قبل از آن که این پوشاک به صورت کامل وارد چرخه تولید شود، یک عدد از آن به عنوان نمونه دوخته می‌شود. اگر مورد تأیید قرار گرفت، وارد چرخه تولید شده و به صورت انبوه تولید می‌شود در غیر این صورت دوباره برای طراحی نزد طراحان مانتو فرستاده می‌شود.

درآمد تولیدی مانتو

برش، دوخت مانتو و پخش عمده آن

بعد از تأیید شدن یک نمونه از مانتو‌ها، نوبت به برش و دوخت آن‌ها می‌رسد. در این مرحله برشکار به وسیله قیچی برقی، برش‌های لازم را انجام می‌دهد و به سری‌هایی برای تولید، تقسیم‌بندی می‌کند. برای دوخت، پرسنل تولیدی سری‌های مانتو را دریافت می‌کنند. وظیفه هر پرسنل، دوخت یک مدل از این پوشاک است. بعد از انجام تمامی مراحل گفته شده و اتمام پروسه تولید، مانتو‌های دوخت‌ شده به انبار منتقل می‌شوند تا بعد از دریافت سفارش از فروشگاه‌های موجود در سراسر کشور، برای آن‌ها ارسال شوند.

شرایط و وسایل مورد نیاز تولیدی مانتو

یک تولیدی مانتو به نسبت حجم و گستردگی تولیدات خود، به یک سری تجهیزات و ماشین‌آلات برای کار خود نیاز دارد. لوازم و وسایل مورد نیاز تولیدی روی عناصری چون سرعت، کیفیت کار و هزینه‌ها تأثیر می‌گذارد. مسلماً مانتوهایی که در یک تولیدی مجهز به ماشین آلات پیشرفته دوخت شوند، در مقایسه با تولیدی‌های کوچکتر، کیفیت بالاتری دارد و سرعت کار نیز در این تولیدی‌ها به مراتب بیشتر است. در ادامه به معرفی برخی از وسایل مورد نیاز برای راه‌اندازی تولیدی انواع مدل‌های مانتو خواهیم پرداخت.

  • قیچی برقی: تولیدی‌های مانتویی که با پارچه مختلف سروکار دارند، برای برش پارچه‌ها به قیچی برقی مخصوص نیاز دارند. البته در برخی از کارخانجات دیگر برای این کار از قیچی برش لیزری استفاده می‌شود.
  • میز برش: در اکثر تولیدی‌های مانتو، میز برش وجود دارد که این میز انواع مختلفی دارد.
  • اتوی کارگاهی: برای عملیات مختلف مثل تا کردن قابک روی لایی، از اتوی کارگاهی استفاده می‌شود.
  •  راسته دوز: چرخ راسته دوز از الزامات هر تولیدی پوشاک است.
  • میان دوز: این چرخ نیز در همه تولیدی‌های مانتو وجود دارد که دارای انواع مختلفی، با توجه به نوع تولید است.
  • دکمه و مادگی: تولیدی‌های زیادی از این چرخ استفاده می‌کنند. البته برخی از آنها این کار را به کارگاه‌های مخصوص اجرای دکمه و مادگی می‌سپارند.
  • سردوز یا زیگزال: سردوز یا زیگزال یکی از قسمت‌های اصلی چرخ خیاطی است.
  • قیچی وسط کاران: قیچی وسط کاران قیچی‌های کوچکی هستند که از آن‌ها وسط کار برای از بین بردن ضایعات اضافه مانند سرنخ، استفاده می‌شود.
  •  اتو یا بخار: برای اتوکشی از اتو‌های بخار، کلاغی یا کارگاهی استفاده می‌شود.
  • نوار دوز: از چرخ نوار دوز برای دوخت نوار‌های مانتو مانند نوار پشت یقه، استفاده می‌شود.
  • پس دوز: چرخ خیاطی پس دوز معمولاً کاربرد خاصی دارد و در همه تولیدی‌ها مورد نیاز نیست. از این چرخ برای یقه کت یا دمپا استفاده می‌شود.
  • پانچ دکمه: این دستگاه کوچک برای وصل کردن دکمه‌های پانچ به مانتو طراحی شده است.

هزینه‌ های تقریبی تولید مانتو

اگر می‌خواهید که وارد کار تولید مانتو شوید، باید بدانید که ممکن است در این راه با سختی‌های زیادی روبه‌رو شوید. تهیه سرمایه اولیه، پیدا کردن خیاطان حرفه‌ای، خلاقیت، توان رقابت در بازار، پیدا کردن بازار فروش و عوامل بسیار زیاد دیگر از سختی‌های این حرفه هستند. برآورد مقدار هزینه اولیه برای این کار، به نوع و گسترش کار فرد بستگی دارد. مثلاً با داشتن حداقل پنج پایه چرخ صنعتی برای راه‌اندازی تولیدی، می‌توانید فعالیت خود را در ابعاد کوچک، شروع کنید.

معمولاً بیشترین سرمایه برای راه‌اندازی تولیدی انواع مدل‌های مانتو، مربوط به جا و مکان لازم برای انجام آن است. به علاوه مقدار سرمایه اولیه بستگی به گستردگی کار دارد. گاهی ممکن است تولید‌کننده، کار خود را با تعداد 5 نفر آغاز کند و به تولید ۱۰۰ تا ۲۰۰ عدد مانتو در روز بسنده کند، در صورتی که یک تولید‌کننده دیگر، تصمیم دارد که کار خود را به‌طور وسیع‌تر، شروع کند.

مسلماً مقدار سرمایه و هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار برای این دو نفر یکسان نیست. به‌طورمثال سرمایه اولیه لازم با ۲۵ تا ۳۰ کارگر، به‌طور میانگین حدود ۳۰۰ میلیون تومان است. در کل می‌توان گفت هزینه‌های راه‌اندازی تولیدی را به عوامل مختلفی مانند کیفیت تولید، حجم تولید، تعداد پرسنل، تجهیزات مورد استفاده و… وابسته دانست و هزینه آن می‌تواند از 20 میلیون تا 500 میلیون تومان، متغیر باشد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که قیمت چرخ‌های صنعتی با چرخ خیاطی‌های خانگی، تفاوت بسیار زیادی دارد و اصلاً قابل قیاس نیستند.

درآمد تولیدی مانتو

سود حاصل از تولیدی مانتو

برای تولید مانتو، به حرفه‌های مختلف و مهارت‌های خاصی نیاز است. در مرحله اول به چند طراح، برای طراحی مانتو‌ها نیاز است. این طراح‌ها به‌صورت ماهیانه یا کارمزد با تولیدی همکاری می‌کنند. درآمد ماهیانه طراحان متفاوت و متغیر است. برخی از طراحان نیز از راه دور همکاری کنند و طرح‌های مختلف خود را به آن‌ها می‌فروشند.

خیاط و کمک خیاط و همچنین برشکار و کمک برشکار نیز از دیگر افرادی هستند که باید در این حرفه کمکتان کنند. کار برشکار معمولاً حساس است و یک نفر در تولیدی آن را به عهده دارد. برشکار اگر حرفه‌ای باشد، درآمد آن مناسب است.

درآمد خیاط‌ها نیز به دو عامل سرعت کار و میزان تبحر آن‌ها بستگی دارد. بخش بعدی مرتبط با سختی کار است؛ زیرا مدل‌های مانتو نیز با یکدیگر متفاوت هستند. گاهی ممکن است در کارگاه تولیدی، نمونه کار یک مانتو کتی ساده باشد که می‌توان در روز از آن 20 نمونه تولید کرد، در صورتی که اگر نمونه کار یک مانتو سخت‌تر یا یک بارانی باشد، در روز فقط می‌توان 10 نمونه از آن تولید کرد.

دستمزد خیاط را نیز می‌توان به صورت ماهیانه یا کارمزدی حساب کرد. درآمد تولیدی مانتو هم به اوضاع و فضای رقابتی بازار بستگی دارد. البته گاهی ممکن است که درآمد یک ماه تولید‌کننده، مبلغ بسیار بالایی باشد در صورتی که در ماه‌های دیگر، سودی نداشته یا ضرر کند.

جمع‌بندی

برای راه‌اندازی تولیدی مانتو و شروع کسب‌وکار خود، در ابتدا باید تمام جوانب آن را بسنجید و با افراد متخصصی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، مشورت کنید؛ زیرا راه‌اندازی این کسب‌وکار، هزینه‌بر، زمان‌بر و نیازمند مطالعات زیاد است. اگر تا به امروز حداقل یکی‌دوبار به راه‌اندازی چنین کسب‌وکاری فکر کرده‌اید، هزینه‌های آن اولین موردی هستند که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول سازند. همان‌طورکه گفتیم، هزینه‌های راه‌اندازی تولیدی این پوشاک، متغییر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. می‌توانید برای اطلاع از این موارد به ویترین نت مراجعه کنید، فروشندگان و تولیدکنندگان زیادی در ویترین نت فعالیت می‌کنند که می‌توانید از تجربه آنها استفاده کنید.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *