بازاریابی صادرات و یافتن مشتری خارجی برای صادرات از طریق آن

بازاریابی صادرات
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در سال‌های گذشته معمولا کارخانه‌ها و تولیدی‌های بزرگ و قدرتمند در زمینه صادرات کالا فعالیت می‌کردند؛ ولی امروزه به دلیل تغییراتی که در قوانین جهانی و هزینه‌های صادرات رخ داده‌ است، دسترسی صنایع به بازارهای جهانی افزایش یافته‌ است. در واقع در این شرایط حتی کسب‌وکارهای محدود نیز می‌توانند کالا یا خدمات خود را به کشورهای خارجی صادر کنند.

اما اصلی‌ترین مشکلی که وجود دارد این است که در ابتدای کار ما نمی‌دانیم چگونه مشتری خارجی برای صادرات پیدا کنیم؟ یا اینکه چگونه موانعی مثل تحریم‌ها یا افزایش نرخ ارز را پشت سر بگذاریم؟ اگر شما هم با این مشکلات مواجه هستید و می‌خواهید راه‌حل آن را بدانید، مطالعه این مقاله از سایت ویترین نت را از دست ندهید و تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بازاریابی صادرات یا export marketing چیست؟

این روزها به دلایل مختلف کسب‌وکارهای زیادی تمایل دارند محصولات یا خدمات خود را به کشورهای خارجی صادر کنند. در این شرایط شما برای کاهش موانع موجود مثل هزینه‌های حمل و نقل یا تفاوت‌های فرهنگی و یافتن پاسخ سوالات مهمی مثل اینکه چگونه برای صادرات مشتری پیدا کنیم، به بازاریابی صادراتی نیاز دارید.

بازاریابی صادرات یا Export Marketing فرایندی است که طی آن یک شرکت محصولات خود را به یک کشور خارجی می‌فروشد. این فرایند شامل تبلیغ، فروش و توزیع کالاهای تولیدی یک کشور به بازارهای خارجی است. بازاریابی صادرات زمانی استفاده می‌شود که یک شرکت بخواهد از طریق  صادرات محصولات خود به کشورهای دیگر، میزان فروش را افزایش دهد و سهمی از بازارهای بین‌المللی داشته‌ باشد.

 

خدمات بازاریابی صادراتی

خدمات بازاریابی صادراتی کدام است

خدمات بازاریابی صادراتی که طی این فرآیند انجام می‌شود شامل موارد زیر است:

  • آشنایی با بازارهای بین‌المللی در کشور‌های منطقه و سایر کشورها
  • آشنایی بیشتر با بازارهای هدف از طریق مذاکره با خریداران؛
  • به‌کارگیری روش‌های نفوذ به بازار هدف که شامل افتتاح شرکت در کشور مقصد، برقراری تعامل با ارگان‌های دولتی و همکاری با سایر شرکت‌های خصوصی است.
  • تماس با نمایندگان اقتصادی کنسولگری یا نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای مختلف
  • شناسایی کانال‌های توزیع که شامل شبکه‌های پخش کالا در مقصد، روش‌های حمل و نقل و شرکت‌های پخش بومی است
  • شناسایی کالاهای مشابه محصول شما و اطلاع از میزان کیفیت و قیمت آن‌ها در بازارهای بین المللی

کاربردها و مزیت های بازاریابی صادراتی

export marketing به کسب‌وکارها کمک می‌کند که در بازارهای جهانی حضور موثری داشته‌ باشند و از فرصت‌ها و مزایای مختلف بهره‌مند شوند. در ادامه سایر مزایای این فرآیند را بررسی می‌کنیم:

  • شما برای اینکه صادرات موفقی داشته‌ باشید باید رفتارهای خرید، علایق و نیازهای مشتریان خارجی خود را بدانید و همه این‌ها را می‌توان در فرایند بازاریابی صادرات بررسی کرد. در واقع این فرایند به شما کمک می‌کند تا بازارهای خارجی و مشتریان را بهتر بشناسید و با اطلاعات کامل‌تری کار خود را شروع کنید.
  • با استفاده از بازاریابی صادرات شما می‌توانید به بازارهای بزرگ‌تر و مشتریان بیشتر دسترسی داشته‌ باشید؛ این شرایط باعث افزایش فروش و درآمد بیشتر می‌شود و درنهایت کسب‌و‌کارتان رونق می‌گیرد.
  • به کارگیری این روش کمک می‌کند کسب‌وکار شما در بازارهای مختلف حضور داشته‌ باشد و مشتریان مختلفی را جذب کنید. در نتیجه می‌توانید از تغییرات اقتصادی یا فصلی در بازارهای داخلی فرار و درآمد دائمی خود را تضمین کنید.
  • حضور در بازارهای جهانی به شما امکان می‌دهد برند خود را در مقیاس جهانی ترویج دهید و شهرت بین‌المللی کسب‌وکار خود را افزایش دهید.

حتما ببینید: دستگاه تزریق پریفرم

 

مراحل اصلی بازاریابی صادراتی

برای انجام بازاریابی صادرات همان تحقیقاتی که برای شناخت بازار داخلی انجام می‌شود باید در مقیاس بین‌المللی انجام شود. به طور کلی این فرایند شامل چهار مرحله است که عبارت‌اند از:

  1. انتخاب کشور مقصد: اولین و مهم‌ترین گام برای شروع صادرات، انتخاب کشور مقصد است. این مرحله ساده ولی در عین حال بسیار مهم است. ابتدا از بین پنج قاره جهان یکی را انتخاب کنید تا دامنه انتخاب‌های شما محدود‌تر شود. همچنین در عین حال که هر کشوری متفاوت است؛ ولی بسیاری‌ از ارزش‌های فرهنگی و رفتارهای خرید را می‌توان به اکثریت افراد یک قاره نسبت داد. سپس در یک قاره، کشورهایی که شرایط همخوانی با محصول و شرایط شما دارند را انتخاب کنید.
  2. تحقیق راجع به شرایط محیطی: در این مرحله شما باید شرایط محیطی کشور مقصد مثل آب و هوا، مساحت کشور، شرایط محیط زیستی، سهولت جابجایی و عوامل مختلف دیگر را در رابطه با محصول خود بررسی کنید. نکته مهم این است که در این مرحله ابتدا شرایط کالای خود را در نظر بگیرید؛ برای مثال هنگام انتقال کالاهای فاسد‌شدنی باید شرایط خاصی فراهم شود تا کالاها قبل از رسیدن به مقصد، فاسد نشوند‌‌. اطلاعاتی که از این مرحله به‌دست می‌آورید در موفقیت برنامه صادرات نقش مهمی دارند.
  3. تحقیقات اجتماعی و اقتصادی: در این مرحله شما باید با توجه به شرایط اجتماعی و طبقه‌بندی اقتصادی افراد در جامعه هدف مشخص کنید که مخاطب شما کدام دسته از مشتریان هستند؟ زیرا در هر یک از طبقه‌های اقتصادی پایین، متوسط یا بالا، افراد انتظارات قیمت و کیفیت متفاوتی دارند. همچنین به‌صورت کلی باید محصولات شما با شرایط سایر کالاهای منطقه مطابقت داشته‌ باشد. برای مثال ممکن است مجبور باشید کیفیت مواد اولیه خود را برای حضور در بازارهای بین‌المللی تغییر دهید تا با قیمت‌ها و کیفیت معیار کالاها در کشور هدف مطابقت داشته باشد.
  4. بررسی چشم‌انداز رقبا: شما می‌توانید از تراکم رقابت در یک کشور خارجی برای بررسی اینکه آیا صادرات این کالا سودآور است یا خیر استفاده کنید. تحقیقات تراکم رقابت حتما باید شامل تحقیق در مورد شرکت‌های محلی در کشور مقصد و همچنین تجارت بین‌المللی باشد. در این مرحله بررسی کنید که آیا شرکت‌هایی در کشور شما همان نوع محصول یا خدمات را در کشور موردنظر می‌فروشند یا خیر.

چگونه برای صادرات مشتری پیدا کنیم

استراتژی های بازاریابی صادرات

در فرآیند بازاریابی صادرات معمولا از استراتژی‌های مختلفی استفاده می‌شود، در ادامه با چند نمونه از این استراتژی‌ها آشنا می‌شویم:

  • قیمت‌گذاری: استراتژی قیمت‌گذاری یا Pricing strategy به تغییر قیمت محصولات با هدف ترغیب مصرف‌کنندگان به خرید گفته می‌شود. این استراتژی شامل روش‌های مختلفی مثل تخفیف قیمت، برگزاری جشنواره‌های فصلی، تخفیف زیاد ویژه خریداران ثابت و… است. در شرایطی که در کشور هدف رقبای زیادی ندارید یا اینکه می‌خواهید مصرف‌کنندگان کالای شما را امتحان کنند تا با آن آشنا شوند، می‌توانید از استراتژی قیمت‌گذاری استفاده کنید.
  • بازاریابی آنلاین: در استراتژی بازاریابی آنلاین از فضای مجازی و اینترنت برای تبلیغ محصول شما استفاده می‌شود. در این روش معمولا از تبلیغ در وب‌سایت‌ها یا گوگل، تبلیغات اینستاگرامی یا بازاریابی از طریق ایمیل استفاده می‌شود. بازاریابی آنلاین برای اینکه صادرات موفقی داشته باشید، بسیار مهم است؛ زیرا امروزه مردم بیشتر به اینترنت دسترسی دارند و زمان زیادی را در فضای مجازی سپری می‌کنند. همچنین خرید و فروش کالا به صورت آنلاین در جهان روند رو به رشدی دارد.
  • بازاریابی فرهنگی: در این نوع استراتژی طی برنامه‌های مشخصی تفاوت‌های فرهنگی کشور هدف با کشور شما مشخص می‌شود. سپس شما می‌توانید تبلیغات خود را براین اساس برنامه‌ریزی کنید یا تغییراتی در محصول خود ایجاد کنید تا با فرهنگ کشور مقصد هماهنگ باشد. همچنین در استراتژی بازاریابی فرهنگی با استفاده از فرم‌های نظرسنجی دیدگاه مصرف‌کنندگان نسبت به محصول شما نیز بررسی می‌شود.
  • بازاریابی سنتی: استراتژی‌های بازاریابی سنتی شامل استفاده از بنرها، بیلبوردها، کاتالوگ‌ها، تبلیغات چاپی، تبلیغات دهان به دهان و… است. این استراتژی را می‌توانید هم در کشور خود و هم در کشورهای خارجی استفاده کنید؛ البته شما باید فرهنگ کشور مقصد را به خوبی بررسی کنید و تبلیغات خود را متناسب با بازار هدف تنظیم کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم پاسخ این سوال که بازاریابی صادراتی چیست را بررسی کنیم. بازاریابی صادرات روشی برای صادرات موفق کالا به بازارهای بین‌المللی است. این روش به شما کمک می‌کند در بازارهای جهانی نفوذ کنید و برای محصولات خود مشتری بیابید. همچنین موانع موجود برای صادرات مثل مشکلات حمل‌نقل، نرخ ارز و موانع ناشی از تحریم‌ها را کاهش دهید. در ادامه مقاله نیز با خدمات، مزایا و کاربردها، مراحل و استراتژی‌های این روش آشنا شدیم. در پایان هم پاسخ برخی سوالات متداول مثل اینکه چگونه مشتری برای صادرات پیدا کنیم را توضیح دادیم.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *