تزریق پلاستیک چیست و درآمد آن چقدر است؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

تزریق پلاستیک چیست و درآمدی که از این راه به دست می‌آید، چقدر است؟ دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ افرادی که قصد شروع یک کسب‌وکار جدید در این حوزه را دارند، چنین سوالی در ذهن‌شان شکل می‌گیرد و پیش از هر اقدامی، به دنبال یک پاسخ معتبر برای آن می‌گردند تا درصورتی‌که بازده مطلوبی داشته باشد؛ انرژی و سرمایه خود را در این راه صرف کنند. بنابراین اگر شما هم می‌خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما در این بخش از مجله ویترین‌نت همراه ما باشید.

 

حتما ببینید: راهنمای خرید دستگاه تزریق پلاستیک

تزریق پلاستیک چیست؟

تزریق پلاستیک فرایند نسبتا پیچیده است و به واسطه آن، قطعات فلزی و پلاستیکی در حجم بالاتری تولید می‌شوند. برای این منظور، مواد اولیه پلاستیک را در صورت مذاب، داخل قالب می‌ریزند تا پس از انجماد، قطعه مورد نظر بدست آید. تزریق پلاستیک در صنایع مختلفی از جمله آب‌وفاضلاب، تولید تجهیزات نظامی، پزشکی و سلامت، طراحی اسباب بازی و… کاربرد گسترده‌ای دارد و همین مسئله سبب بهبود بازار کار آن شده است.

انواع دستگاه های تزریق پلاستیک

در این بخش انواع دستگاه تزریق پلاستیک و بهترین مدل آن را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم:

  • برقی: دقت بالا، صرف انرژی کمتر و امکان تولید حجم انبوهِ محصولات در زمان کم، از ویژگی‌های بارز آن است.
  • هیدرولیک: سرعت و حجم تزریق بالاتری دارد و به دلیل کاربری آسان، در سال‌های اخیر از فروش بیشتری برخوردار بوده است.
  • هیبریدی: ترکیبی از مدل‌های برقی و هیدرولیک است. دقت بالا، طول عمر بیشتر و صرف انرژی کمتر از علل محبوبیت این دستگاه به شمار می‌رود. همچنین دمای مورد نیاز آن برای خنک‌شدن نسبت به دو مدل قبلی کمتر است.

نحوه کار با دستگاه تزریق پلاستیک

حال که متوجه شدید تزریق پلاستیک چیست و انواع آن کدام است، در این بخش باید مروری بر نحوه کار با این دستگاه‌ها نیز داشته باشیم تا به خوبی با نحوه فعالیت خط تولید صنعت تزریق پلاستیک آشنا شوید. به طور کلی، کار با این دستگاه‌ها ۶ مرحله اصلی دارد که به ترتیب عبارت‌اند از:

  1. مرحله اول؛ clamping: منافذ قالب، بسته می‌ماند تا مواد داخل آن تزریق شود.
  2. مرحله دوم؛ Injection: در این مرحله، مواد از طریق یک قیف وارد سیلندر می‌شود، سپس حرارت می‌بیند تا به حالت رزینی و مذاب درآید. بعد با حرکات مارپیچیِ دستگاه به سمت قالب هدایت می‌شود.
  3. مرحله سوم؛ ‌Dwelling: با یک مکث کوتاه، گازهای موجود در محفظه خارج می‌شوند و داخل کویتی‌ها به خوبی با مواد مذکور پر می‌شود.
  4. مرحله چهارم؛‌ Cooling: مواد مذاب، خنک می‌شود تا به حالت جامد در بیاید.
  5. مرحله پنجم؛ دو نیمه قالب از هم جداسازی می‌شود، تا قطعه ساخته شده، بیرون انداخته شود.
  6. مرحله ششم؛ Ejection: به کمک تجهیزات دیگر، قطعه را از قالب جداسازی می‌کنند. سپس قالب‌ها تمیز می‌شوند تا دوباره این چرخه تکرار شود.

تزریق پلاستیک چیست

درآمد تزریق پلاستیک

درامد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک مقدار ثابتی ندارد و براساس عوامل مختلف، متغیر است. ازاین‌روی در ادامه مهم‌ترین پارامترهای اثرگذار بر درآمد تزریق پلاستیک را شرح خواهیم داد تا با درنظرگرفتن هر یک از آن‌ها، براساس وضعیت خط تولید خود، درآمد ماهانه‌تان را تخمین بزنید.

  • هزینه تعمیرات و نگهداری دستگاه‌ها
  • میزان راندمان و بازده تجهیزات
  • تعداد نیروی انسانی و حق‌الزحمه آن‌ها
  • وضعیت تقاضا در بازار
  • سطح کیفی محصولات تولیدی
  • نوع استراتژی قیمت گذاری

هزینه خط تولید و کارخانه تزریق پلاستیک

پس از بررسی درآمدِ این صنعت، حالا نوبت آن است تا بدانیم که مهم‌ترین عامل موثر بر هزینه راه‌اندازی خط تولید و کارخانه تزریق پلاستیک چیست و چطور می‌توان در این مسیر، مخارج مربوطه را مدیریت کرد. به طور کلی مواردی که تاثیر مستقیمی بر مقدار سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی خط تولید تزریق پلاستیک دارند، عبارت‌اند از:

  • هزینه خرید و نصب تجهیزات
  • اخذ مجوزهای لازم
  • اجازه یا خرید مکان مناسب
  • مالیات و عوارض
  • تولید محصول
  • بازاریابی و فروش به واسطه شبکه سازی

هر یک از موارد مذکور به نوبه خود تاثیر قابل توجهی بر هزینه خط تولید خواهند داشت؛ اما با مدیریت هوشمندانه و توجه به تمام این پارامترها، می‌توان تا حد مطلوبی مخارج راه‌اندازی آن را کنترل کرد.

محصولات خط تولید و کارخانه تزریق پلاستیک

قطعات پلاستیکی مختلفی مانند درب بطری‌ها، ظروف نگهداری مواد خوراکی، گالن، بطری و… از جمله محبوب‌ترین مواردی هستند که خط تولیدشان در داخل کشور رونق فوق‌العاده‌ای دارد. علاوه بر این، با استفاده از خط تولید تزریق پلاستیک می‌توان انواع قطعات فلزی و فومی را هم تولید کرد. بنابراین اگر کنجکاو هستید که بدانید مهم‌ترین فرآورده و محصولات صنعت تزریق پلاستیک چیست و تا چه حد می‌توان از خط تولید آن بهره‌برداری کرد؛ در ادامه همراه ما باشید.

تولید قطعات ساختمانی و راه‌سازی

شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما باید بگوییم که صنعت تزریق پلاستیک حتی در ساختمان‌سازی و صنعت راه و ترابری هم کاربرد دارد. حالا ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که در حوزه ساخت‌وساز کاربرد دقیق تزریق پلاستیک چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در فرایند تولید انواع قطعات موردنیاز برای سرعت‌گیر پلاستیکی، کفپوش، درب و پنجره و سقف کاذب از تکنیک تزریق پلاستیک استفاده می‌شود. شایان ذکر است که پی وی سی (پلی وینیل کلراید) یکی از پرکاربردترین متریال‌های مصرفی در این حوزه به شمار می‌آید.

ساخت قطعات خودرو و هوایپما

همانطور که در بخش قبل توضیح دادیم، با استفاده از خط تولید تزریق پلاستیک می‌توان علاوه بر اجزای پلاستیکی و پلیمری، قطعات فلزی مورد نیاز را هم تولید کرد. بخش عمده کاربرد متریال فلز در صنعت خودرو و هواپیماسازی است. به واسطه این فرایند می‌توان انواع سپر، دینام، روکش درب خودرو یا اجزای اتاقک خلبانی و محفظه نگهداری غذا در هواپیما و… را تولید کرد. حتی تولید قطعات پلاستیکی پرکاربرد در صنعت خودرو سازی (مانند کاور و محفظه های دکوراتیو) نیز به واسطه این فرایند امکان‌پذیر است.

درامد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک

صنعت رنگ و لوازم تزئینی

خط تولید تزریق پلاستیک در صنعت رنگ و لوازم تزئینی هم فعال است. برای مثال می‌توان در ساخت انواع سطل و قوطی رنگ یا اجزای دکوراتیو از آن استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که بخش قابل توجهی از محبوبیت تکنیک تزریق پلاستیک به دلیل هزینه پایین آن در تیراژهای بالاست. از این‌روی اغلب کارخانه‌ها ‌سعی دارند قطعات مورد نیازشان را از فروشنده‌‌ای خریداری کنند که محصولات خود را برپایه پروسه تزریق پلاستیک فرآوری می‌کند.

تجهیزات نظامی و لوازم پزشکی

دو دسته دیگر از مهم‌ترین قطعات ساخته شده در خط تولید تزریق پلاستیک، تجهیزات نظامی و لوازم پزشکی است. امروزه با استفاده از این فناوری، انواع کانکتورهای امنیتی و نظامی تولید می‌شود‌. همچنین صنعت مذکور در حوزه تولید طراحی و ساختِ لوازم پزشکی و آزمایشگاهی مختلف، مانند سرنگ، لوله‌های آزمایشی، ظرف سرم و… هم کاربرد دارد.

شیرآلات بهداشتی و صنعت آب و فاضلاب

برخی از لوازم لوله کشی آب و شیرآلات بهداشتی، مانند واشر، لوله‌های آب، انواع اورینگ‌ مخصوص فاضلاب از متریال پلیمر و به واسطه صنعت تزریق پلاستیک تولید می‌شوند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که طیف گسترده‌ای از محصولات مورد نیاز در صنایع مختلف را می‌توان با استفاده از فناوری مذکور تولید کرد؛ و این نشان می‌دهد که با وجود اشباع بازار، تقاضا هنوز به میزان قابل توجهی در حال رشد است و همچنان خط تولید تزریق پلاستیک، سوددهی مناسبی دارد. بر همین اساس لازم است در ادامه، پاسخ مناسبی برای این پرسش که نقاط قوت و ضعف صنعت تزریق پلاستیک چیست؟ بیابیم تا شما عزیزان را در تصمیم‌گیری قطعی برای راه‌اندازی خط تولید آن، یاری کنیم.

مزایا و معایب تزریق پلاستیک

در این بخش قصد داریم برای شما عزیزان توضیح دهیم که مزایا و معایب تزریق پلاستیک چیست تا در نهایت با توجه به مقدار سود و ریسکی که دارد، به این نتیجه برسید که آیا چنین حوزه‌ای ارزش فعالیت و سرمایه‌گذاری را خواهد داشت یا خیر!

مزایای صنعت تزریق پلاستیک معایب صنعت تزریق پلاستیک
1 تعداد قابل توجهی از قطعات تولیدی، نیاز به عملیات تکمیلی ندارند. بازار صنعت تزریق پلاستیک تاحدودی اشباع شده است و همین مسئله موجب تشدید رقابت بین صاحبان این کسب‌وکار می‌شود.
2 از پلاستیک‌های مازادی که بر اثر ساخت قطعات تولید می‌شود، می‌توان دوباره برای ساخت قطعات دیگر بهره برد. فرایند تزریق و تولید قطعات پلاستیکی، نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد و در صورت سهل‌انگاری؛ ممکن است سوانح جبران ناپذیری رخ دهد.
3 با استفاده دستگاه‌های تزریق پلاستیک می‌توان انواع قطعات کوچک و پیچیده را با تلرانس‌های ابعادی دقیق تولید کرد. هزینه بالای قطعاتی که با تیراژ کم تولید می‌شوند، سبب کاهش سود خواهد شد.
4 بازده بالا در زمان کم (تولید با تعداد بالا در زمان کمتر) دستگاه تزریق پلاستیک نسبتاً گران است و راه‌اندازی خط تولید آن، نیاز به سرمایه قابل توجهی دارد.
5 در صورت تمایل می‌توانید کل فرایند تزریق پلاستیک را به صورت اتوماسیون مدیریت کنید.
6 در خط تولید تزریق پلاستیک، علاوه بر طراحی و ساخت قطعات پلاستیکی، می‌توان قطعات سازه‌ای (با استفاده از فوم) و فلزی هم تولید کرد.

جمع‌بندی

در این مطلب از ویترین نت توضیح دادیم که تزریق پلاستیک چیست و چه کاربردی در صنعت دارد. همچنین مروری بر مقدار درآمد این کسب‌وکار داشتیم تا افرادی که می‌خواهد در این حوزه فعالیت کنند، تمام جوانب برایشان واضح و شفاف باشد. امیدواریم با مطالعه این مقاله به پاسخ سوالاتی که در ذهن خود، راجع به درآمد دستگاه تزریق پلاستیک و ماهیت آن داشتید، رسیده باشید. لطفا شما عزیزان هم تجربیات و پیشنهادات خود را در این باره با ما و سایر کاربرانِ vitrinnet به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، متشکریم.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *