دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن که با نام اینجکشن پرس نیز شناخته می‌شود دستگاهی است که به منظور تولید محصولات پلاستیکی طی پروسه قالب‌گیری تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن از دو بخش اصلی واحد تزریق و واحد کلمپینگ یا بست تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: لیست قیمت دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن که با نام اینجکشن پرس نیز شناخته می‌شود دستگاهی است که به منظور تولید محصولات پلاستیکی طی پروسه قالب‌گیری تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن

قالب‌های دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن را می‌توان در دو حالت عمودی یا افقی مستقر کرد. اغلب ماشین‌های اینجکشن معمولاً به صورت افقی عمل می‌کنند ولی نمونه‌های عمودی نیز در برخی موارد و برای تولیدات خاص کاربرد دارند که از آن جمله می‌توان به اینجکشن درون‌ریز اشاره کرد که در آن دستگاه از نیروی جاذبه برای هدایت مواد اولیه استفاده می‌کند. همچنین در برخی از دستگاه‌های عمودی دیگر نیازی به بستن قالب نیست. روش‌های زیادی برای بستن ابزارآلات به صفحه پرس وجود دارد و یکی از رایج ترین آن‌ها استفاده از بست‌ها است که هر دو قسمت قالب را به صفحات پیچ می‌کند. البته بست‌های هیدرولیک که از گُوِه برای بستن ابزار استفاده می‌کنند و بست‌های مغناطیسی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. بست‌های مغناطیسی و هیدرولیک در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرند که بخواهید سریعاً ابزار مورد استفاده را تغییر دهید.

طراح قالب طبق صلاح دید خود انتخاب می‌کند که قالب از سیستم ناودانه سرد یا گرم برای انتقال پلاستیک و مواد از واحد تزریق به حفره‌ها استفاده کند. ناودانه سرد، کانالی ساده است که در قالب تراشیده می‌شود. پلاستیکی که ناودانه سرد را پر می‌کند با سرد شدن قطعه، سرد می‌شود و و پس از آن به صورت همراه با قطعه خارج می‌شود. سیستم ناودانه بسیار پیچیده‌تر است و اغلب از گرمکن‌های استوانه‌ای برای گرم نگه داشتن پلاستیک در ناودانه (همزمان با سرد شدن قطعه) استفاده می‌کند. پلاستیک باقی‌مانده در ناودانه داغ پس از بیرون آمدن قطعه، به قطعه بعدی تزریق می‌شود.

پروسه تزریق با تغذیه پلاستیک به شکل دانه‌ها، قرص‌ها و پودر پلاستیک به درون استوانه آغاز می‌شود. با حرکت تدریجی دانه‌های پلاستیکی به سمت مخزن، پلیمر داغ شده و ذوب می‌شود. پلاستیک مذاب آن‌گاه به سمت نازل هل داده شده و به قالب فشار داده می‌شود تا از طریق سیستم ناودانه به طرف حفره‌ قالب وارد شود. قالب سرد می‌ماند تا پر شدن کامل حفره، پلاستیک سخت شده و شکل نهایی را بگیرد.
انرژی مصرفی دستگاه‌ تزریق نیز به عوامل بسیاری بستگی دارد که یکی از آن‌ها جنس مواد به کار گرفته شده در تولید محصولات است. صاحبان صنایع بر اساس نیاز، گزینه‌های متعددی برای انتخاب پیش رو دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن که با نام اینجکشن پرس نیز شناخته می‌شود دستگاهی است که به منظور تولید محصولات پلاستیکی طی پروسه قالب‌گیری تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن

دستگاه‌های تزریق پلاستیک اینجکشن معمولاً بر اساس سیستم‌های پیش‌ران مورد استفاده گروه‌بندی می‌شوند: هیدرولیک، مکانیکی، الکتریکی یا هیبرید.

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن هیدرولیک

پرس‌های هیدرولیک در طول تاریخ به عنوان تنها گزینه در دسترس قالب‌زنی معرفی می‌شدند تا این‌که شرکت نیسان پلاستیک، اولین دستگاه تمام الکتریکی تزریق پلاستیک را در سال ۱۹۸۳ میلادی معرفی کرد. با این‌که دستگاه هیدرولیک به همان اندازه دقیق نیست ولی اصلی‌ترین گزینه مورد استفاده در جهان به استثنای کشور ژاپن است.

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن مکانیکی

دستگاه‌های مکانیکی از سیستم مبدل برای افزایش گنجایش در قسمت بست‌های دستگاه استفاده می‌کنند. تغییر گنجایش در همه دستگاه‌ها نقشی اساسی دارد تا از باز شدن بست‌ها در کناره‌های دستگاه به دلیل فشار تزریق اطمینان حاصل شود. اگر بست‌های نگه دارنده ابزار نیمه باز شود موجب لایه‌لایه شدن محصول نهایی خواهد شد.

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن الکتریکی

پرس الکتریکی که با نام تکنولوژی دستگاه الکتریکی (EMT) نیز شناخته می‌شود هزینه‌های تولید را با کاهش مصرف انرژی پایین آورده و همچنین خطرات زیست محیطی پرس هیدرولیک را از میان برمی دارد. همچنین پرس‌های الکتریکی عملکردی بی‌صداتر، سریع‌تر و دقیق‌تر دارند. با این حال یکی از معایب‌شان قیمت بالای آن‌ها است.

دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن هیبرید

ادعا می‌شود که دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن هیبرید که گاهی به عنوان دستگاه سروو هیدرولیک (Servo-Hydraulic) نیز شناخته می‌شود از بهترین ویژگی‌های پرس‌های هیدرولیک و الکتریک بهره می‌برد ولی در عمل تقریباً همان میزان برق مصرفی را بسته به نوع و صنعت مورد نظر دارد.
معمولاً از یک بازوی روباتیک برای جداسازی اجزای قالب‌گیری شده استفاده می‌شود که یا در کناره‌ها یا در بالا متصل شده است ولی قطعات تولید شده معمولاً از قالب بیرون افتاده و به درون یک محفظه نگهدارنده می‌افتد.

بخش‌های اصلی دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن

واحد تزریق

واحد تزریق دستگاه تزریق اینجکشن دارای سه جزء اصلی است:

۱- موتور پیشران ماردونه

۲- استوانه و ماردونه پیستونی

۳- گرمکن‌ها، ترموکوپل، صفحه شیطانک حلقه‌ای

واحد کلمپینگ یا بست

واحد کلمپینگ دارای سه جزء اصلی است:

۱- قالب

۲- موتور پیشران کلمپینگ

۳- نوارهای بست

قالب‌های دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن را می‌توان در دو حالت عمودی یا افقی مستقر کرد.

کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک اینجکشن

دستگاه تزریق پلاستیک برای تولید طیف وسیعی از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به تولید بسته‌بندی‌ها، درب‌های بطری، قطعات متحرک ماشین‌ها، آلات موسیقی، میز و صندلی، محفظه‌های نگه‌دارنده، قطعات مکانیکی وبسیاری دیگر از محصولات پلاستیکی اشاره کرد.

منابع :

سایت ویکی پدیا

سایت elitemachinerysystems

سایت creativemechanisms

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *