زمان انتخاب ویدئو پروژکتور باید به چه مواردی دقت کنیم؟

پروژکتور خانگی
زمان مطالعه: 5 دقیقه

اگرچه یک تلویزیون با صفحه بزرگ، برای راه‌اندازی یک سینمای خانگی جذاب کافی است؛ اما استفاده از یک ویدئو پروژکتور خانگی با صفحه نمایش بسیار بزرگ، می‌تواند تجربه تماشای فیلم (و کلا هر محتوای ویدئویی دیگر) را در شما به سطح بالاتری برساند. پروژکتورها بیش از یک قرن است که وجود دارند؛ اما در گذشته استفاده از آنها بیشتر به برنامه‌های تجاری و گروهی مثل نمایش فیلم در سینما محدود می‌شد. با این حال با پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه‌ها به سرعت در حال جایگزینی با تلویزیون‌های صفحه بزرگ در سیستم‌های سینمای خانگی هستند.

امروزه خرید پروژکتورها برای خانوارهای معمولی مقرون‌به‌صرفه شده است. در واقع شما می‌توانید بهترین مدل‌های سینمای خانگی مبتنی بر ویدئو پروژکتور را با قیمت زیر هزار دلار تهیه کنید. البته مانند سایر گجت‌ها، در این زمینه نیز انواع مختلف پروژکتور با قیمت‌های بسیار کمتر و بیشتر از هزار دلار وجود دارد. به هر حال وقتی صحبت از خرید پروژکتور برای راه‌اندازی سینمای خانگی می‌شود؛ با طیف گسترده‌ای از محصولات، با کیفیت تصویر متفاوت و مشخصات فنی گوناگون مواجه خواهید شد. به همین دلیل است که انتخاب پروژکتور مناسب برای بسیاری از افراد می‌تواند کار سختی باشد. برای راحت‌تر کار ما در اینجا 5 نکته مهم را مطرح کرده‌ایم؛ تا کار پیدا کردن مناسب‌ترین پروژکتور برای سینمای خانگی را برای شما آسان‌تر کنیم.

پروژکتور خانگی

فناوری پروجکشن در نمایش تصویر

نمایش تصویر مهم‌ترین بخش سینمای خانگی مبتنی بر ویدئو پروژکتور است. بنابراین قبل از خرید پروژکتور، لازم است انواع مختلف این فناوری و مشخصات فنی آن را بدانید. دو نوع اصلی پروژکتور وجود دارد که با نام‌های پردازش نور دیجیتال (DLP) و نمایشگر کریستال مایع (LCD) شناخته می‌شوند. هنگام انتخاب پروژکتور مناسب باید مزایا و معایب ارائه شده توسط هر دو مدل را در نظر بگیرید.

پروژکتورهای DLP یا پردازش نور دیجیتال

پروژکتورهای DLP از آینه برای نمایش تصاویر استفاده می‌کنند. دستگاه میکروآینه دیجیتال یا DMD، قلب هر ویدئو پروژکتور مبتنی بر فناوری DLP است.

مزایای این فناوری:

  • آنها تصویر صاف و بدون امواج تولید می‌کنند.
  • تصاویر آن بسیار دقیق و بدون سایه هستند.
  • نسبت کنتراست بالایی دارند.
  • آنها مقرون‌به‌صرفه‌ترین پروژکتورهای سینمای خانگی هستند.

معایب این فناوری:

  • تعداد پیکسل محدودی دارند.
  • آنها ممکن است جلوه‌ای رنگین‌کمانی را در سراسر صفحه ایجاد کنند.
  • آنها به اندازه پروژکتورهای LCD نورانی نیستند.

پروژکتورهای LCD یا نمایشگر کریستال مایع

پروژکتورهای LCD از سه چیپ ال سی دی (قرمز، آبی و سبز) با طراحی خاص برای ایجاد و نمایش تصاویر بر روی یک صفحه نمایش خارجی استفاده می‌کنند. در کل سه نوع پروژکتور LCD LCOS یا کریستال مایع روی سیلیکون،D-ILA  یا تقویت نور تصویربرداری دیجیتال و SXRD یا نمایشگر بازتابنده کریستال سیلیکون وجود دارد.

مزایای این فناوری:

  • آنها بسیار فشرده هستند.
  • قابلیت روشنایی بالایی دارند.
  • اشباع رنگ خوبی دارند.

معایب این فناوری:

  • ممکن است پیکسل‌های مرده داشته باشند.
  • آنها می‌توانند با گذشت زمان کیفیت تصویر خود را از دست بدهند.
  • یک‌نواختی رنگ کمتری نسبت به انواع پروژکتور خانگی DLP دارند.
  • آنها در مقایسه با پروژکتورهای DLP گران‌تر هستند.

نسبت تصویر

نسبت تصویر به شکل مستطیلی بوده و ناحیه مشاهده یا نمایش تصویر را مشخص می‌کند. دو نوع اصلی نسبت تصویر وجود دارد: نسبت 16:9 و نسبت 4:3. در حالی که یک تلویزیون قدیمی معمولا دارای نسبت 4:3 ​​است؛ یک تلویزیون HD و مدرن معمولا دارای نسبت تصویر 16:9 است. اگرچه نسبت 4:3 ​​برای برنامه‌های تلویزیونی معمولی به‌خوبی کار می‌کند؛ اما نسبت تصویر 16:9 به‌سرعت در حال جایگزین شدن با این نسبت تصویر قدیمی است.

ابعاد تق

نسبت تصویر 16:9 پرکاربردترین فرمت در تلویزیون و بازی است؛ زیرا می‌تواند عملکردی با کیفیت بالا ارائه دهد. اگر فضای سینمای خانگی شما به اندازه کافی بزرگ است؛ که حداقل دو ردیف صندلی را در خود جای دهد؛ بهتر است نسبت تصویر 16:9 را برای تجربه بهتر تماشا انتخاب کنید.

میزان روشنایی

روشنایی معمولی پروژکتورها بین 800 تا 3000 لومن است. روشنایی مناسب برای پروژکتور خانگی به نور اتاق و اندازه صفحه نمایش بستگی دارد. نمایشگرهای بزرگ‌تر برای ارائه تصویر باکیفیت‌تر به لومن بیشتری نیاز دارند. از طرف دیگر پروژکتورهایی با لومن کمتر می‌توانند در یک اتاق تاریک به‌خوبی کار کنند.

اگرچه پروژکتورهای زیر 1000 لومن مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه‌ها برای خرید هستند؛ اما فقط در اتاق‌های بسیار تاریک و یا با تنظیم صفحه نمایش کوچک به‌خوبی کار می‌کنند.

اگر یک صفحه نمایش با اندازه متوسط ​​و اتاقی با نور کم دارید؛ 1000 تا 2000 لومن بهترین طیف پروژکتور برای اتاق شما است. محدوده 2000 تا 3000 لومن می‌تواند هر اندازه صفحه نمایشی را کنترل کند. این بهترین انتخاب برای اتاقی با نور محیطی قابل توجه است. در نهایت پروژکتورهایی با روشنایی بیش از 3000 لومن به ندرت در یک اتاق تاریک قرار می‌گیرند؛ زیرا تصاویر بسیار روشنی تولید می‌کنند.

 

نسبت پرتاب نور

نسبت پرتاب نور به فاصله بین لنز پروژکتور شما با صفحه نمایش، تقسیم بر عرض صفحه نمایش گفته می‌شود. شما می‌توانید نسبت پرتاب نور پروژکتور خانگی خود را در مشخصات محصول آن مشاهده کنید. بنابراین اگر نسبت پرتاب پروژکتور شما 3 متر و اندازه صفحه نمایش 2 متر است؛ باید پروژکتور را در فاصله 6 متری از صفحه نمایش قرار دهید. وقتی صحبت از فاصله پرتاب می‌شود؛ دو نوع پروژکتور وجود دارد: پروژکتور با فاصله پرتاب طولانی و فاصله پرتاب کوتاه.

پروژکتورهای با فاصله پرتاب طولانی برای یک سینمای خانگی بزرگ با فضای نشیمن قابل توجه مانند سه یا چند ردیف صندلی ایده‌آل هستند. از طرف دیگر اگر فقط چند صندلی در اتاق رسانه دارید؛ باید یک پروژکتور با فاصله پرتاب کوتاه انتخاب کنید. اگرچه آنها در مقایسه با همتایان خود با فاصله پرتاب طولانی، گران‌تر هستند.

وضوح تصویر

یکی دیگر از عوامل کلیدی برای انتخاب ویدئو پروژکتور خانگی وضوح یا تراکم پیکسلی آن است. قاعده کلی این است که هرچه وضوح تصویر بالاتر باشد؛ تصویر واضح‌تر و پرجزئیات‌تر خواهد بود. رزولوشن یا وضوح 1280 در 720 برای پخش ویدئوهایی با نسبت تصویر 16:9 کافی است؛ به خصوص اگر قصد دارید پروژکتور را به رایانه یا لپ‌تاپ متصل کنید.

وضوع تصویر پروژکتور خانگی

در واقع رزولوشن 1280 در 720 برای پخش ویدیوهای HDTV 720p مورد نیاز بوده و رایج‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین تراکم پیکسلی ممکن است. هرچند پروژکتورهایی که دارای رزولوشن 1920 در 1080 هستند؛ اگرچه کمی گران‌تر بوده، اما بهترین گزینه برای کاربردهای با کیفیت بالا مانند ویدئوهای بلو-ری، تلویزیون‌های HD و کنسول‌های بازی هستند.

در پایان در نظر داشته باشید که در مقایسه این دستگاه‌ها با یک تلویزیون صفحه بزرگ، باید گفت که پروژکتورهای سینمای خانگی با همراهی یک پرده نمایش مناسب، می‌توانند تجربه تماشای فیلم رضایت‌بخش‌تری را ایجاد کنند. در طول سال‌های اخیر، ویدئو پروژکتورها به‌طور فزاینده‌ای مقرون‌به‌صرفه شده‌اند. به علاوه نصب آنها آسان است. با این حال انتخاب مدل ویدئو پروژکتور مناسب می‌تواند یک فرآیند سخت باشد؛ زیرا باید چندین جنبه فنی مانند سیستم‌های نمایش پروژکتور، نسبت تصویر، وضوح، فاصله پرتاب و میزان روشنایی آنها را در نظر بگیرید. امیدواریم این نکات به شما کمک کند تا هنگام خرید یک پروژکتور برای سینمای خانگی خود تصمیمی آگاهانه بگیرید.

پروژکتور خانگی

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *