اهمیت پمپ آب در گلخانه ها

زمان مطالعه: 3 دقیقه

آب یکی از ارکان اساسی برای رونق کشاورزی است. بدین جهت هر گلخانه برای توسعه و گسترش خود، باید در کنار یک منبع آب ساخته شود. از جمله راه های آبرسانی به شبکه های گلخانه ای، استفاده از پمپ آب است. پمپ هایی که می توانند با قدرت های متفاوت کار کنند و آب را از عمق زمین بیرون بکشند و به سر تا سر گلخانه شما تزریق نمایند.

بیشتر بخوانید: لیست قیمت پمپ آب

انواع پمپ آب برای آبیاری گلخانه

پمپ ها را بر اساس عملکردشان به چند دسته تقسیم می کنند :

  1. پمپ های گریز از مرکز
  2. الکترو پمپ ها
  3. پمپ های شناور
  4. پمپ های فشار قوی

هر کدام از این پمپ ها عملکرد و بازدهی خاص خود را دارند. مثلا اساس کارکرد پمپ های گریز از مرکز، پخش آب به اطراف، با استفاده از نیروی گریز از مرکز موتور پمپ است.

حتما ببینید: قیمت پمپ آب کشاورزی

 

نحوه عملکرد پمپ آب دیزلی

در بعضی از مناطقی که مزارع پرورش گیاهان وجود دارد، نیروی برق وجود ندارد. به همین علت معمولا از پمپ آب دیزلی، هم برای تولید برق و هم برای آب دهی به گیاهان استفاده می شود. یکی از انواع پمپ آب، پمپ آب دیزلی بوده، که با سوخت گازوئیل کار می کند. این پمپ ها قدرت خوبی داشته و می توانند بر سر مسیر های جریان آب قرار بگیرند. با وجود قیمت پایین پمپ آب دیزلی، در فصول سرد سال به راحتی پمپ های بنزینی روشن نمی شوند. همچنین نسبت به پمپ های بنزینی از حجم و وزن بالاتری نیز، برخوردارند.

در بعضی از مناطقی که مزارع پرورش گیاهان وجود دارد، نیروی برق وجود ندارد. به همین علت معمولا از پمپ آب دیزلی، هم برای تولید برق و هم برای آب دهی به گیاهان استفاده می شود.

پمپ آب برقی و نحوه کارایی آن

پمپ های برقی دارای قدرت کمتری نسبت به پمپ های دیزلی و بنزینی هستند ، اما آلودگی آن ها کمتر بوده و برای فضاهای کوچک تا متوسط کارایی دارند. پمپ های برقی برای گلخانه هایی مناسب است که دارای نیروی برق فشار قوی باشند. در ضمن هزینه استفاده از این پمپ ها بسیار بیشتر از پمپ دیزلی است.

پمپ آب بنزینی و مزایای آن

معمولا پمپ های بنزینی به دلیل قدرت احتراق بالاتر، دارای سرعت بالاتری برای تولید برق و پمپاژ آب هستند. اما از آنجایی که بنزین سوخت گرانی است، ترجیح داده می شود از گازوئیل به جای آن استفاده گردد. اما برخلاف قیمت بالای سوخت این موتور ها، به دلیل کم بودن وزنشان و حجم کمی که دارند، بسیار محبوب بوده و کاربرد بسیاری در زمین های کشاورزی دارند. یکی از مزیت های پمپ آب بنزینی نسبت به دیزلی، داشتن طول عمر بالاتر می باشد.

معمولا پمپ های بنزینی به دلیل قدرت احتراق بالاتر، دارای سرعت بالاتری برای تولید برق و پمپاژ آب هستند.

نحوه استفاده از پمپ آب خورشیدی

نسل جدید پمپ های آب ، پمپ آب خورشیدی بوده، که با انرژی برق حاصل از نور خورشید کار می کنند. پمپ های آب خورشیدی دارای باتری های قابل شارژ هستند که به صورت تک فاز و سه فاز به بازار عرضه می شوند و دارای کارایی بالا و هزینه نگهداری بسیار کم هستند. البته باید در نظر گرفت که کارکرد پمپ های خورشیدی تنها در روز بوده و برای استفاده در شب باید از باتری آن استفاده کنید. یکی از مزایایی پمپ های آب خورشیدی، داشتن طول عمر بالا، در صورت مراقبت صحیح از باتری آن ها است. این موتور ها می توانند برای 20 سال، مانند روز اول کار کنند.

نسل جدید پمپ های آب ، پمپ آب خورشیدی بوده، که با انرژی برق حاصل از نور خورشید کار می کنند.

پمپ آب شناور و نحوه استفاده از آن

از پمپ های شناور معمولا برای مکان هایی استفاده می شود، که در آن ها فضای کافی برای سایر پمپ های آب وجود ندارد. از این رو پمپ های عمودی و یا همان پمپ های شناور می توانند گزینه خوبی برای این کار باشند. استفاده از پمپ های آب شناور در چاه های عمیق و نیمه عمیق و همچنین چاه هایی که دهانه کوچکی دارند، تنها چند کاربرد از این پمپ ها است. یکی از مزیت های پمپ های آب شناور استفاده از آن ها در محیط هایی است که آلودگی شیمیایی و یا دمای بالایی دارند.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *