چیلر چگونه کار می‌کند؟ آشنایی با طرز کار چیلر و اجزای به کار رفته در آن

چیلر چگونه کار می‌کند؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

برای تغییر دما در یک سیستم تهویه مطبوع، از دستگاهی به نام چیلر استفاده می‌شود. چیلر از جمله دستگاه‌های سرمایشی در سیستم‌های تهویه است که در انواع مختلفی تولید می‌شود تا بتواند دمای محیط را در زمان تعیین شده کاهش دهد. اما چیلر چگونه کار می‌کند؟ با ویترین نت همراه باشید تا شما را با طرز کار چیلر به صورت کامل آشنا سازیم.

طرز کار چیلر

طرز کار چیلر

قبل از این که به نحوه کار چیلر اشاره کنیم، بهتر است که ابتدا به صورت کامل بدانید چیلر چه نوع دستگاهی است و به چه منظوری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

چیلر (Chiller) دستگاهی است که با به گردش درآوردن مایعی به عنوان مایع خنک کننده که دمای آن توسط چرخه مبرد تنظیم می‌شود، دما را کنترل می‌کند. این دستگاه در سیستم‌های تهویه مطبوع ساختمان‌ها و کارخانجات نیز کاربرد دارد.

در واقع دستگاه چیلر به عنوان وسیله‌ای مناسب و کارآمد برای خنک کردن قطعات مولد گرما و تجهیزات تهویه مطبوع است. این دستگاه می‌تواند مشکلات سرمایشی محیط‌های مختلف را حل و هزینه‌های جاری برای استفاده از انرژی‌ها و دستگاه‌های دیگر جهت برودت را کاهش دهد.

در این مقاله به صورت کامل خدمتتان بیان کردیم که چیلر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

چیلر چگونه کار می‌کند؟

چیلر بر اساس اصل فشرده سازی بخار یا جذب بخار کار می‌کند. چیلرها با گرفتن گرما از سیال واسط (معمولاً آب) و انتقال آن به مبدل تجهیزات تهویه مطبوع تابستانی یا دستگاه‌های صنعتی باعث ایجاد سرمایش می‌شود.

  1. یک چیلر از یک سیستم تبرید مکانیکی فشرده سازی بخار استفاده می‌کند که از طریق دستگاهی به نام اواپراتور به سیستم آب فرآیند متصل می‌شود
  2. مبرد از طریق اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و دستگاه انبساط چیلر عبور داده می‌شود.
  3. یک فرآیند ترمودینامیکی در هر یک از اجزای به کار رفته در چیلر رخ می‌دهد.
  4. اواپراتور به عنوان یک مبدل حرارتی عمل می‌کند؛ به طوری که گرمای جذب شده توسط جریان خنک کننده را به مبرد انتقال می‌دهد.
  5. همانطور که انتقال حرارت صورت می‌گیرد، مبرد تبخیر شده و از مایع کم فشار به بخار تبدیل می‌گردد و به این صورت دمای مبرد کاهش پیدا می‌کند.
  6. مبرد سپس به یک کمپرسور هدایت می‌شود که کارهای متعددی را انجام می‌دهد.
  7. ابتدا مبرد را از اواپراتور خارج کرده و اطمینان حاصل می‌کند که فشار در اواپراتور به اندازه کافی پایین می‌ماند تا گرما را با سرعت صحیح جذب کند.
  8. فشار را در بخار مبرد خروجی افزایش می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که دمای آن به اندازه‌ای بالا باقی می‌ماند که هنگام رسیدن به کندانسور، گرما را آزاد کند.
  9. مبرد در کندانسور به حالت مایع تبدیل می‌شود. گرمای نهان با تغییر مبرد از بخار به مایع، از بین رفته و توسط یک خنک کننده (هوا یا آب) از محیط خارج می‌شود.

به این شکل توسط یک چیلر می‌توان دمای محیط‌های مسکونی، صنعتی، تولیدی و حتی دستگاه‌ها و ماشین آلات بزرگ را تغییر داد و خنک کرد.

چیلر از چه اجزایی تشکیل شده است؟

با طرز کار چیلر به صورت کامل آشنا شدید. همان طور که ملاحظه کردید، برای خنک کردن دمای یک محیط؛ اجزای مختلفی در چیلر به کار گرفته می‌شوند که هر یک کارکرد و عملیات به خصوصی را بر عهده دارند.

در این بخش قصد داریم این اجزا را خدمتتان معرفی کنیم.

۱- کمپرسور

کمپرسور مبرد فشار کم و دمای پایین را گرفته و فشرده می‌کند تا به یک سیال پرفشار با دمای بالا تبدیل شود.

۲- کندانسور

گاز فشرده شده از طریق سیم پیچ‌ها در کندانسور جریان می‌یابد، کندانسور یعنی جایی که هوا یا آب روی سیم پیچ‌ها حرکت می‌کند تا گرما را از مبرد بگیرد. هنگامی که مبرد حرارت خود را از دست داد، به مایع تبدیل می‌شود.

۳- اواپراتور

در اواپراتور، مبرد به حالت گاز باز می‌گردد، بسیار سرد می‌شود و گرما را جذب می‌کند. در اواپراتور است که مبرد و سیال با هم تعامل دارند، جایی که گرما از سیال خارج می‌شود تا به مبرد منتقل گردد.

۴- شیر انبساط

شیر انبساط که ممکن است به عنوان شیر انبساط ترموستاتیک یا الکترونیکی نیز شناخته شود، میزان مبردی را که بین کندانسور و اواپراتور عبور داده می‌شود، کنترل می‌کند و جریان را بر اساس بار خنک کننده تغییر می‌دهد.

۵- مدار سیال

مدار یا چرخه سیال، سیال فرآوری شده را به وسیله‌ای که قرار است خنک شود، می‌برد و مستقیماً دمای آن را کاهش می‌دهد.

۶- پمپ

سیستم پمپاژ آب خنک یا محلول آب/گلیکول را از چیلر به فرآیندی که قرار است خنک شود، به گردش در می‌آورد.

۷- فیلتر

این فیلتر برای جذب آلاینده‌ها، کثیفی‌ها و ذرات وارد شده به سیال چیلر طراحی شده است. همچنین این بخش، جزئی از سیستم ورودی هوا هم است.

۸- مبدل حرارتی

اگرچه کندانسور مانند یک مبدل حرارتی عمل می‌کند، اما برخی از چیلرها بسته به طراحی که دارند، از یک مبدل حرارتی به عنوان بخشی از سیستم چرخه سیال هم بهره می‌برند.

ممنون که تا انتها با مقاله «چیلر چگونه کار می‌کند؟ آشنایی با طرز کار چیلر و اجزای به کار رفته در آن» همراه ما بودید. همان طور که ملاحظه کردید، چیلر یکی از دستگاه‌های خنک کننده هوا در سیستم‌های تهویه مطبوع است که کمک می‌کند تا دمای محیط‌های مسکونی، تجاری و … خنک شود.

این دستگاه برای خنک کردن محیط و دستگاه‌ها از مکانیزم خاصی بهره می‌برد. به همین منظور اجزای مختلفی در داخل چیلرها به کار گرفته می‌شوند که به صورت کامل خدمتتان معرفی شدند.

اگر به دنبال خرید چیلر برای ساختمان و یا واحد صنعتی و تولیدی خود هستید، می‌توانید از طریق لینک‌های زیر اقدام نمایید. در ویترین نت مدل‌های متنوعی از چیلر موجود است که مشخصات، ویژگی‌ها و قیمت هر یک را به صورت کامل ذکر کرده‌ایم. می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر این دستگاه‌ها را مشاهده کنید.

همچنین می‌توانید با مشاوران زبده ما تماس بگیرید تا شما را به صورت کامل در زمینه انتخاب و خرید دستگاه چیلر راهنمایی کنند.

درخواست مشاوره رایگان چیلرهای موجود در ویترین نت
این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *