چالش های پیش روی صنعت فولاد

چالش های پیش روی صنعت فولاد
زمان مطالعه: 4 دقیقه

چالش های پیش روی صنعت فولاد

صنعت فولاد امروزه به عنوان یکی از بزرگترین صنایع در کنار صنعت نفت و گاز شناخته می شود. به طور کلی این صنعت با صنایع نفت و گاز شباهت های بسیار زیادی دارد. به گونه ای که بسیاری از تحلیلگران منحنی های رشد و پیشرفت این دو صنعت را مشابه یکدیگر می دانند. به طور کلی محصولات این صنعت عمدتا در ساختمان سازی تحت عنوان فولاد ساختمانی و در سایر صنایع مانند خودرو سازی کاربرد دارد. اگر چه این دو صنعت جزء بزرگترین صنایع در جهان شناخته می شوند اما همواره با چالش های جدی روبرو هستند. شناخت چالش های پیش رو این صنعت می تواند تا حد قابل توجهی در تصمیم گیری های سرمایه گذاران تاثیر داشته باشد. در ادامه به بررسی چالش ها پیش روی این صنعت خواهیم پرداخت.

فاصله میان عرضه و تقاضا

از جمله مهمترین چالش های پیش روی صنعت فولاد، فاصله میان عرضه و تقاضا است. به گونه ای که در پایان سال ۲۰۱۴ میلادی، تعادل میان عرضه و تقاضا بسیاری از شرکت های فولادی را به مرز ورشکستگی رساند. در این سال شرکت های چینی با تولید و صادرات بیش از حد فولاد در جهان، تا حد قابل توجهی میان عرضه و تقاضا فاصله ایجاد کرد. پیدایش این فاصله سبب شده تا قیمت روز فولاد به شدت کاهش پیدا کند. به این دلیل بسیاری از شرکت های تولید کننده فولاد مجبور شدند که تولید خود را متوقف کنند.

چین بزرگترین تهدید وعامل تغییر قیمت روز فولاد در جهان

مگر می شود محصولی تولید شود و چین به عنوان چالشی برای این تولید در نظر گرفته نشود! صنایع فولادی نیز این این قاعده مستثنی نیستند. در سال های اخیر کشور تولید خود را از ۸۰۰ میلیون تن در سال به ۱.۶ میلیارد تن در سال رسانده است. اگر چه بخش اعظمی از تولیدات چین تحت عنوان فولاد ساختمانی و یا ورق های فولادی در بازار داخلی به فروش می رسند. اما این کشور مجبور است مازاد تولیدات خود را با قیمت کمتر به کشور های خارجی صادر کند. این عمل سبب می شود تا حد قابل توجهی به شرکت های تولید کننده فولاد در سراسر جهان ضربه وارد شود. به گونه ای که با افزایش صادرات در سال ۲۰۱۴ میلادی قیمت فولادی به ازای هر ۴۷۰ دلار به ۲۷۰ دلار کاهش پیدا کرد. لازم به ذکر است که امروزه چین به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان شناخته می شود.

کاهش مواد خام با عیار بالا، چالشی پیش روی صنایع فولادی

از دیگر چالش های پیش روی صنایع فولادی می توان به کاهش مواد خام با درجه خلوص بالا اشاره کرد. کاهش مواد اولیه عیار بالا سبب شده تا حد قابل توجه قیمت روز فولاد درجه یک افزایش پیدا کند. در دهه های اخیر افزایش میزان تولید فولاد در جهان سبب شده تا مواد اولیه عیار بالا کاهش پیدا کنند. به این ترتیب شرکت های فولادی ناچار خواهند بود که با استفاده از کوره بلند، مواد اولیه کم عیار را به فولاد تبدیل کنند. این کار سبب می شود تا حد قابل توجهی میزان مصرف انرژی افزایش پیدا کرده و در نتیجه با انتشار گاز های گلخانه ای، نظم اکوسیستم بر هم بخورد.

چالش صنایع فولادی برای تامین فولاد ساختمانی

در شرایط کنونی که قیمت روز فولاد در حال افزایش است، صنعت ساختمان سازی وارد بحران شده است. افزایش قیمت ها سبب می شود تا ارزش ملک به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند‌. این عامل در کنار کاهش میزان خرید ملک سبب شده تا بسیاری از افراد از ساختمان سازی و توسعه شهر ها چشم پوشی کنند‌. به این ترتیب می توان گفت که میزان تقاضای فولاد در صنعت ساختمان سازی با کاهش چشمگیری روبرو شده است.

چالش های پیش روی صنعت فولاد

چالش ها و فرصت های صنعت فولاد در خودرو سازی

فولاد سازی در تولید خودرو ها کاربرد بسیاری دارد. استفاده از فولاد در خودرو ها ضمن افزایش امنیت، کاهش هزینه ها را برای مالکان شرکت های خودرو سازی به همراه دارد. اما با پیشرفت تکنولوژی شرکت های خودروسازی به دنبال تولید خودرو های بدون سرنشین و برقی هستند تا به واسطه آن ها بتوانند راحتی را برای مردم به ارمغان بیاورند. در خودرو های برقی عموما شرکت ها به دنبال آن هستند که از باتری های کوچکتری استفاده کنند. از همین رو باید وزن خودرو ها را تا حد زیادی کاهش دهند. این عامل سبب می شود تا از ورق های فولادی با ضخامت کمتر استفاده کنند. به این ترتیب می توان گفت که در آینده فولاد کمتری در خودرو ها استفاده می شود.

چالش صنعت فولادی در نفت و گاز

به طور کلی صنایع نفت و گاز مشتری های دائمی صنایع فولادی شناخته می شوند. با این حال امروزه با عرضه زیاد نفت در بازار و همچنین کاهش قیمت آن در جهان، بسیاری از شرکت ها به تعطیلی کشیده شدند. در سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ میلادی شاهد کاهش ۲۸ درصدی قیمت نفت در جهان بوده ایم. کاهش قیمت جهانی نفت سبب شد تا حد قابل توجهی شرکت های فولادی متضرر شوند. چرا که با این بحران در نفت، میزان تقاضا از شرکت های فولادی تا حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد. لازم به ذکر است که در عملیات های حفاری، انتقال نفت و گاز و … عمدتا از فولاد مرغوب استفاده می شود. به این ترتیب با کاهش قیمت نفت، بسیاری از شرکت ها مجبور شدند تا هزینه های عملیاتی خود را کاهش دهند و به این ترتیب کمتر از فولاد در صنعت خود استفاده کنند.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *