دستگاه سمپاش زنبه ای
در این مقاله از دسته بندی سمپاش های باغی، سمپاش زنبه ای مورد بررسی قرار می گیرد.
دسته بندی سمپاش های زراعی و باغی
سمپاش های زراعی
- سمپاش اتومایزر پشتی
- سمپاش میکرونر پشتی
- سمپاش تراکتوری بوم دار
- سمپاش توربینی زراعی
سمپاش های باغی
- سمپاش تلمبه ای ساده پشتی
- سمپاش کتابی اهرمی پشتی
- سمپاش پشتی موتوری لانس دار
- سمپاش فرغونی
- سمپاش زنبه ای
- سمپاش توربینی باغی
- سمپاش تراکتوری لانس دار
ویژگی های فنی سمپاش زنبه ای
اجزای تشکیل دهنده یک سمپاش زنبه ای، شامل پمپ پیستونی، موتور از نوع برقی یا بنزینی، لانس، نازل و شیلنگ، است که همه آن ها بر روی یک شاسی نصب شده اند. این سمپاش در انواع بنزینی و برقی ساخته شده است. این دستگاه، سبک و قابل حمل بوده و از طریق اتصال دستگاه به مخزن سم، سمپاشی به آسانی قابل انجام می باشد.
سمپاش با اتصال به مخزن سم و از مسیر شیلنگ، لانس و نازل، مزارع و باغات را سمپاشی می کند. در اراضی کشاورزی و باغی که در آن ها سمپاش های تراکتوری و توربینی کاربرد ندارد، این دستگاه دارای عملکردی مطلوب است. عملیات سمپاشی در باغ ها با عبور دادن سمپاش زنبه ای به وسیله وانت بین ردیف های درختان قابل انجام خواهد بود. در بکارگیری این سمپاش ظرفیت مخزن به میزان مورد نیاز قابل ارتقاء می باشد.
این سمپاش در انواع بنزینی و برقی ساخته شده است. نوع بنزینی دارای موتور احتراقی با توان 5 تا 5/7 اسب بخار است. سمپاش بنزینی در اراضی کشاورزی و باغی وسیع که امکان دسترسی به برق وجود ندارد، کاربرد بیشتری دارد. مدل برقی آن دارای الکتروموتور تک فاز با توان 3 اسب بخار و یا الکتروموتور سه فاز با توان بیش از 3 اسب بخار می باشد. موتور این دستگاه باید قادر به پمپاژ محلول سم و یا مواد ضدعفونی برای سمپاشی ارتفاع درختان بلند، اراضی وسیع زراعی و باغی و یا محوطه های بزرگ باشد.
در نتیجه این سمپاش می بایست به موتور با توان بالا مجهز باشد. در طراحی این سمپاش زنبه ای کوچک بودن، کم وزن بودن و آسانی حمل و نقل مورد توجه بوده است. معمولاً یک موتور دو سیلندر چهار زمانه هواخنک با استارت دستی روی این سمپاش ها مشاهده می شود. موتور دو سیلندر نسبت به تک سیلندر قدرت کافی برای سمپاشی را داراست. همچنین راندمان بیشتر، مصرف سوخت و سر و صدای کمتر در این سمپاش به دلیل چهار زمانه بودن موتور می باشد.
اجزای تشکیل دهنده سمپاش زنبه ای
- شاسی
- پمپ
- موتور
- شیلنگ
- لانس
- نازل
نحوه کار با سمپاش زنبه ای
قبل از عملیات سمپاشی ابتدا لازم است مخزن سمپاش به طور کامل تمیز شود. همچنین سم مربوط به آفت گیاهی مورد نظر انتخاب شده و مخزن از محلول سم و آب پر شود. با توجه به وضعیت آب و هوایی، رعایت نکات و اصول ایمنی و بر تن داشتن لباس مخصوص اقدام به سمپاشی گردد. میزان دبی سم با انتخاب نازل مناسب قابل کنترل می باشد.
بهتر است سمپاش را در جای مسطح و خشک قرار داده و از استقرار کامل آن در محل اطمینان پیدا شود. شیلنگ مکش دارای صافی از یک طرف به ورودی پمپ نصب و از محل صافی داخل مخزن قرار داده شود. شیلنگ دهش به قسمت بالایی و جانبی پمپ نصب و از طرف دیگر درون مخزن قرار داده شود. شیلنگ سمپاش از یک طرف به یکی از خروجی های پمپ و از سمت مخالف به لانس متصل شود. شیر شیلنگ مکش و دهش باز شده و سپس موتور سمپاش روشن گردد. همچنین شیر دریچه گاز تا نیمه باز شود. دریچه ساسات کشیده شود.
موتور دستگاه با استفاده از طناب هندل روشن شده و پس از مدت 10 ثانیه ساسات به حالت اولیه برگردد. شیر شیلنگ سمپاش باز شده و پس از تنظیم الگوی پاشش به کمک لانس عملیات سمپاشی انجام شود. کنترل فشار خروجی پمپ به وسیله شیر تنظیم فشار قرار گرفته بر روی پمپ، انجام شود. پس از اتمام عملیات سمپاشی لازم است باقیمانده سم مخزن تخلیه گردد و سمپاش به خوبی شسته شود. از رها کردن باقیمانده سم در فاضلاب شهری اکیداً خودداری گردد.
کاربرد سمپاش زنبه ای
- محلول پاشی و سمپاشی در اراضی کشاورزی و باغی
- ضد عفونی محوطه های وسیع
- سمپاشی و ضد عفونی کردن سالن های مرغداری و دامداری
فواید سمپاش زنبه ای
- اندازه کوچک
- وزن کم
- توان زیاد
- سرعت بالا در عملیات سمپاشی
- عدم محدودیت در حجم مخزن
- سمپاشی در اراضی وسیع
- پرتابل بودن
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام