انواع سمپاش و اجزای آن ها

انواع سمپاش و اجزای آن ها
زمان مطالعه: 5 دقیقه

دسته بندی سمپاش ها و اجزای تشکیل دهنده آن ها

در این مقاله دسته بندی انواع سمپاش زارعی و باغی و همچنین اجزای تشکیل دهنده سمپاش ها مورد بررسی قرار می گیرد.

سمپاش های زراعی

  • سمپاش اتومایزر پشتی
  • سمپاش میکرونر پشتی
  • سمپاش تراکتوری بوم دار
  • سمپاش توربینی زراعی

سمپاش های باغی

  • سمپاش تلمبه ای ساده پشتی
  • سمپاش کتابی اهرمی پشتی
  • سمپاش پشتی موتوری لانس دار
  • سمپاش فرغونی
  • سمپاش زنبه ای
  • سمپاش توربینی باغی
  • سمپاش تراکتوری لانس دار

اجزای تشکیل دهنده سمپاش ها

sprayersاجزای تشکیل دهنده انواع سمپاش شامل موارد زیر می باشد.

  • مخزن
  • لوله ها
  • اتصالات
  • پمپ
  • توربین های تولید جریان شدید هوا (در انواع توربینی)
  • منبع نیرو (تراکتور، موتور بنزینی یا الکتریکی)
  • نازل ها
  • صافی ها
  • بوم (در انواع بوم دار)
  • لانس (در انواع لانس دار)
برخی از محصولات مرتبط در ویترین‌نت

حتما ببینید: انواع پمپ آب صنعتی

مخزن

ممخزن محل ذخیره سم محلول در آب بوده که گنجایش آن با توجه به نوع سمپاش، متغیر است. سمپاش های تراکتوری در دو نوع سوارشونده و کششی تولید می شوند. نوع سوارشونده روی اتصال سه نقطه تراکتور و به کمک بازوهای هیدرولیک تراکتور حمل می شود و فاقد چرخ می باشد. سمپاش کششی مجهز به چرخ بوده و به کمک تراکتور کشیده می شود.

جنس مخزن فلزی از مواد ضد زنگ بوده و مخزن غیرفلزی از فایبر گلاس می باشد. به دلیل بالا بودن قیمت و وزن و همچنین امکان واکنش با محلول سم، سمپاش با مخزن فلزی کاربرد حداقلی دارد. درب مخزن دارای یک صافی برای ممانعت از عبور مواد خارجی بوده و به طور کامل آب بندی می باشد. در محل کف مخزن یک شیر به منظور تخلیه و شستشو در نظر تعبیه شده است.

کمی بالاتر از کف مخزن، یک لوله خروج سم تعبیه شده، تا از ورود مواد خارجی به لوله ها جلوگیری شود. به منظور سنجش دقیق مقدار محلول درون مخزن، بدنه آن درجه بندی شده است. معمولا سمپاش ها به علت ته نشین شدن ذرات سم، مجهز به هم زن مکانیکی یا هیدرولیکی هستند.

سرعت همزن مکانیکی 100 تا 200 دور در دقیقه است. این نوع همزن به کمک چندین پارو در کف مخزن محلول سم و آب را به هم می زند. همزن هیدرولیکی به طور متناوب بخشی از سم موجود در سیستم را به جریان انداخته و دوباره به مخزن بر می گرداند. کمترین میزان سم برگشتی به مخزن برای هم زدن در این روش 20 درصد سم خارج شده از پمپ می باشد.

پمپ

پمپ وظیفه به گردش درآوردن محلول سم و رساندن به نازل ها را بر عهده دارد. امروزه در اکثر سمپاش ها پمپ های دیافراگمی و پیستونی کاربرد دارند. پمپ دیافراگمی با فشار پایین و دبی کم و پمپ پیستونی با فشار متوسط و دبی زیاد عمل می کند.

استفاده از چندین پمپ به دنبال هم به دبی مطلوب و یکنواختی پاشش به خصوص در پمپ های پیستونی مرسوم می باشد. در نتیجه یک جریان بدون ضربه و یکنواخت در نازل ها تامین خواهد شد. نیروی محرکه پمپ سمپاش تراکتوری از محور تواندهی تراکتور و در برخی سمپاش های تراکتوری از موتورهای الکتریکی و بنزینی تامین می شود.

فیلترها

کار اصلی فیلتر جدا نمودن ذرات معلق خارجی از سم است. وجود این ذرات معلق موجب گرفتگی شیرها، نازل ها و لوله ها شده و مانع عملیات سمپاشی خواهد بود. محل قرارگیری فیلتر در ورودی مخزن، ورودی نازل و بعد از خروجی پمپ می باشد. روزنه های فیلتر نازل بسیار ریز بوده و اندازه منافذ فیلتر مخزن نسبتاً درشت می باشد.

شیرهای کنترل

انواع شیر کنترل شامل کنترل مسیر جریان، کنترل حجم جریان و کنترل فشار جریان می باشد. شیر کنترل مسیر به منظور باز و بسته کردن مسیر جریان به کار می رود. شیر کنترل حجم، برای تغییر دبی جریان و شیر کنترل فشار یا شیر اطمینان، به منظور کنترل فشار سیستم کاربرد دارد.

رگولاتور فشار

رگولاتور فشار در انواع سمپاش ها به دلیل کار مداوم و تحت فشار، کاربرد دارد. ایمنی سیستم به کمک شیر فشار شکن یا شیر تنظیم فشار تامین می شود. ابعاد ذرات و دبی سم و همچنین نحوه پاشش به فشار محلول خارج شده از افشانک وابسته است. اگر فشار سیستم به میزان استاندارد تنظیم شود این متغیرها به میزان مطلوب خواهند بود.

در صورتی که فشار سیستم از میزان تنظیم شده بالاتر باشد، محلول زائد از طریق پمپ به مخزن باز می گردد. محل قرارگیری شیر فشار شکن در حد فاصل پمپ و لوله برگشت به مخزن می باشد. این شیر با داشتن یک سیستم فنر – ساچمه و توسط نیروی فنر مسیر برگشتی به مخزن را می بندد.

اگر فشار داخل سیستم نسبت به فشار فنر برتری داشته باشد، ساچمه می تواند فنر را فشرده کند و مسیر جریان به مخزن باز شود. در نتیجه جریان سم تا زمان کاهش فشار سیستم به میزان استاندارد برقرار خواهد بود. فشار داخلی سیستم با تنظیم فشار فنر قابل کنترل می باشد. این کار به کمک یک اهرم در پشت فنر یا پیچ و مهره انجام می شود. با افزایش فشار فنر بر روی ساچمه و بستن مهره و فنر داخل شیر به فشار بالاتری حساسیت نشان می دهد.

استفاده از فشارسنج با دامنه بزرگ در سمپاش ها توصیه نمی شود. برای مثال فشارسنج 50 بار برای یک سمپاش گزینه مطلوبی نمی باشد. به دلیل اینکه سمپاش معمولاً در فشار کم کار می کند و فشارسنج 50 بار برای این منظور دقت خوبی ندارد. بهتر است فشار سنج 10 بار می تواند انتخاب خوبی برای استفاده در سمپاش باشد.

فشارسنج

فشارسنج به منظور نمایش و کنترل فشار سمپاشی در سیستم های تحت فشار مورد استفاده می باشد.

افشانک ها (نازل ها)

پودر کردن و پاشش قطرات سم، مهم ترین کار نازل است. محلول سم توسط نازل ها به شکل قطرات خیلی ریز درآمده و با روش های معین روی سطح گیاه پاشش می شوند. اجزای تشکیل دهنده یک نازل بدنه، درپوش، نوک، صافی و سوپاپ یک طرفه می باشد. سوپاپ یک طرفه در زمان قطع جریان از سمت پمپ، جریان نازل را می بندد و مانع نشت سم از نوک نازل می شود. انواع مختلف نازل ها به شرح زیر است:

  • نازل های با الگوی پخش مسطح باد بزنی
  • نازل های با الگوی پخش مخروط توخالی
  • نازل های با الگوی پخش مخروط تو پر
  • نازل های با الگوی پخش سیلابی

شاسی

معمولا در انواع سمپاش بوم، مخزن، فیلتر، پمپ، شیرها و نازل ها به شاسی متصل می شوند.

بوم

بوم شامل یک لوله بلند افقی از فلز ضد زنگ یا پلاستیک بوده که وظیفه حمل نازل ها را بر عهده دارد. نازل ها در فاصله های مشخص بر روی بوم نصب می شود. طول یک بوم از 4 تا 20 متر متغیر می باشد. ارتفاع عمودی بوم از 40 تا 120 سانتی متر قابل تغییر است. قابلیت تاشوندگی برای بوم های خیلی بلند در نظر گرفته شده است. همچنین به منظور هواگیری یک شیر در انتهای بوم تعبیه شده است.

انباره

انباره وظیفه تامین محلول نازل ها و در نتیجه پاشش یكنواخت در صورت افت دبی پمپ را بر عهده دارد. تزریق هوای تحت فشار توسط پمپ باد یا تلمبه باد دستی و شیر به انباره دارای دیافراگم انجام می شود. محلول سم خروجی پمپ به انباره وارد شده و توسط انباره فشار آن افزوده می شود. در صورت قطع جریان یا کاهش دبی پمپ، محلول ذخیره شده در مخزن انباره وارد مسیر جریان می شود.

لانس

در سمپاش های پشتی و چرخ دار معمولاً از لانس استفاده می شود. لانس لوله ای فلزی به طول یک متر یا بیشتر است. محلول سم از طریق نازل انتهای لانس، به شکل قطرات بسیار ریز پاشش می شود.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *