برای خنک کردن هوای اماکن مسکونی نظیر ساختمانها، خانههای بزرگ و کوچک و … معمولا از سیستمها و تجهیزاتی استفاده میشود. این سیستمها هر یک از طریق فرایندهای خاصی که دارند، اقدام به خنک نمودن هوای محیط میکنند. اگر شما نیز به دنبال خرید سیستم های سرمایشی خانگی هستید، پیشنهاد میکنیم حتما تا انتها با ما همراه باشید، چرا که در این مقاله از ویترین نت قصد داریم به صورت کامل، انواع سیستم سرمایشی ساختمان را معرفی کنیم.
انواع سیستم سرمایشی ساختمان
حتما ببینید: سیستم گرمایشی و سرمایشی
خنک کردن محیط زندگی در فصلی مثل تابستان موضوع بسیار مهم و پراهمیتی است، چرا که ارتباط مستقیمی با سلامت و زندگی افراد دارد. در ساختمانهای مسکونی بزرگ و کوچک برای خنک سازی واحدها، معمولا از سیستمهایی استفاده میشود که با نام سیستم سرمایشی شناخته میشوند.
در واقع سیستم سرمایشی به سیستمی گفته میشود که که برای خنک کردن یک محیط به کار گرفته میشوند.
سیستمهای سرمایشی انواع مختلفی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- کولرهای آبی
- کولرهای گازی
- فن کویلها
- چیلرها
- و …
در ادامه قصد داریم به صورت کامل انواع سیستم سرمایشی ساختمان را معرفی کنیم و نکاتی که باید در رابطه با هر سیستم بدانید را هم بیان نماییم. پس اگر به دنبال خرید سیستم های سرمایشی برای محل زندگی خود هستید، پیشنهاد میکنیم که تا انتها با ما همراه باشید.
کولر آبی؛ از پرکاربردترین انواع سیستم سرمایشی ساختمان:
برای محیطهایی که آب و هوایی به شدت گرم و خشک دارند، کولر آبی به عنوان یک سیستم سرمایشیT انتخاب ایدهآلی محسوب میشود. در این نوع سیستمها انرژی کمی مصرف و به سبب طراحی و مکانیز خاصی که در آنها ایجاد شده، آب بروی پوشالهایی ریخته میشود.
هوا از داخل این پوشالهای مرطوب عبور داده شده و خنک میشود. از طریق کانال کشیهای صورت گرفته، این هوای خنک دمای محیط را کاهش میدهد. در این دستگاهها علاوه بر هوای خنک، مقداری رطوبت نیز وارد محیط میشود؛ از این رو برای استفاده در مناطق دارای آب و هوای خشک بسیار مناسب است.
کولر گازی پرتابل:
اگر محیطی که در آن زندگی میکنید متراژ کمی دارد؛ کولر گازیهای پرتابل برای خنک سازی مناسب و ایدهآل خواهند بود. همان طور که از نام این دستگاه میتوانید بزنید، قابل جابجایی است و به راحتی در نقاط مختلف واحدهای مسکونی نصب میشود.
البته توجه داشته باشید که در هنگام نصب رعایت برخی نکات و موارد برای افزایش بهرهوری آن لازم و ضروری است. به عنوان مثال بخش بیرونی این نوع کولرهای گازی باید در مجاورت هوای آزاد قرار داشته باشد.
کولر گازی اسپیلت؛ از انواع سیستم های سرمایشی ساختمان:
کولر گازی دو تکه که با نام اسپلیت نیز شناخته میشود، مکانیزمی دارد که به موجب آن هوای گرم خانه را گرفته و آن را خنک کرده و دوباره وارد محیط میکند. این سیکل تا زمانی که ترموستات به دمای تعین شده برسد، ادامه خواهد یافت.
این نوع کولرهای گازی قدرت بیشتری از نوع پرتابل دارند. همچنین به سبب طراحی و مهندسی خاص این نوع دستگاهها، امکان تصفیه هوای محیط نیز امکان پذیر شده است.
کولر گازی اینورتر:
کولرهای گازی اینورتر در دسته کولر گازی های اسپلیت قرار داده میشوند، اما تفاوتی نیز با آنها دارند. در این نوع کولر گازی از کمپرسور دور متغیر استفاده شده و به جای این که دستگاه را به صورت کامل خاموش و یا روشن کنید، باید دور موتور را کاهش یا افزایش دهید.
در نوع اینورتر کولر گازی، با رسیدن دمای محیط به دمای تعیین شده و مطلوب، دور موتور به صورت خودکار کاهش پیدا میکند و بالعکس.
داکت اسپلیت؛ از پرکاربردترین انواع سیستم سرمایشی ساختمان:
این دستگاهها جزو پر استفادهترین نوع تجهیزات سرمایشی محسوب میشوند که از ۲ بخش اصلی و مجزا یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسینگ) تشکیل شدهاند و به وسیله یک لوله مسی به هم متصل میگردند.
در داکت اسپلیتها یونیت داخلی گرمای محیط را دریافت و با استفاده از کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط به هوای خنک تبدیل میکند تا توسط فنها به محیط انتقال داده شود.
فن کویل:
فن کویل وسیلهای برای گرمایش یا سرمایش در محیطهای مختلف است که با گردش هوا بر روی آب سرد یا گرم هوای اتاق را سردتر یا گرمتر میکند. دستگاه فن کویل همانطور که از نامش مشخص است، از فن و کویل تشکیل شده.
این دستگاه بر خلاف سیستمهای داکت اسپلیت و هواساز نیاز به کانال کشی ندارد و اجرای آن سادهتر است. به طور کلی فن کویلها از نظر محل قرارگیری در چهار نوع مختلف طراحی و به بازار عرضه شدهاند.
این چهار نوع عبارتند از:
- سقفی
- زمینی
- دیواری
- کاستی
تفاوت فن کویلهای سقفی، زمینی، دیواری و کاستی به نوع قرارگیری در محل نصب برمیگردد.
انواع دستگاه فن کویل در فروشگاه ویترین نت موجود است که برای مشاهده قیمت و مشخصات اصلی محصولات میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
با توجه به طیف وسیعی از مدلهای موجود در بازار پیشنهاد میکنم حتما قبل از خرید با کارشناسان مجرب ما در ویترین نت صحبت کنید تا با توجه به نیاز شما بهترین مدل دستگاه را معرفی نمایند.
درخواست مشاوره رایگان مشاهده مدلهای مختلف فن کویلچیلر:
چیلر یکی دیگر از انواع سیستم سرمایشی ساختمان است که با به گردش درآوردن مایعی به عنوان مایع خنک کننده که دمای آن توسط چرخه مبرد تنظیم میشود، دما را کنترل میکند.
این دستگاه در سیستمهای تهویه مطبوع ساختمانها و کارخانجات نیز کاربرد دارد. میتوان چنین گفت که دستگاه چیلر به عنوان وسیلهای مناسب و کارآمد برای خنک کردن قطعات مولد گرما و تجهیزات تهویه مطبوع مانند دستگاه های پردازش لیزری و دستگاههای گرمایشی است.
دستگاه چیلر میتواند مشکلات سرمایشی محیطهای مختلف را حل و هزینههای جاری برای استفاده از انرژیها و دستگاههای دیگر جهت برودت را کاهش دهد.
چیلر در واقع قادر است که گرمای گرفته شده از سیالی مثل آب را یا به بیرون از محیط انتقال دهد، یا دوباره آن را در بخشهای مختلف سیستمهای تهویه مطبوع به کار گیرد.
دستگاه GHP؛ از جدیدترین انواع سیستم سرمایشی ساختمان:
GHP مخفف (Gas Heat Pump) بوده و یکی از جدیدترین سیستمهای موجود در بازار برای سرمایش و گرمایش محیطهای مسکونی شناخته میشود. نوع سوخت مصرفی این سیستم، گاز شهری است، پس در فصل تابستان از مصرف بیش از حد برق جلوگیری میکند.
در سیستمهای GHP دمای هر اتاق به صورت مستقل تنظیم میشود. همچنین برای استفاده از آن به زیر ساختهای خاصی نظیر موتورخانه، دیگ بخار یا دیگ آبگرم، برج خنک کن، پست برق سه فاز و … نیاز نیست.
به انتهای مقاله «معرفی کامل انواع سیستم سرمایشی ساختمان» رسیدیم. همان طور که ملاحظه کردید، برای خنک سازی ساختمانهای مسکونی از تجهیزات و دستگاههای مختلفی بهره برده میشود. کولرهای آبی، کولرهای گازی، فن کویلها و چیلرها تنها برخی از این سیستمهای سرمایشی هستند.
هر کدام از این سیستمها به شیوه خاصی محیط را خنک میسازند، همین امر موجب میشود تا انتخاب و خرید یک سیستم سرمایشی ساختمانی کار سختی شود.
در ویترین نت انواع سیستمهای سرمایشی مناسب برای امکان مسکونی بزرگ و کوچک را موجود داریم که میتوانید همین حالا اقدام به خرید نمایید.
همچنین میتوانید قبل از خرید با مشاورین زبده ما تماس حاصل فرمایید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
مشاهده کلیه محصولات و تجهیزات ویترین نت درخواست مشاوره رایگان
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام