بهترین دستگاه علف زن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر کمی با انواع گل و گیاه و یا زمین‌های زراعی و کشاورزی آشنایی داشته باشید، احتمالا به خوبی می‌دانید که دستگاه علف زن یکی از الزامات در پروسه پرورش گیاهان است. از این دستگاه برای تراشیدن علف های هرز استفاده می‌کنند. علف های هرز باعث می‌شود که رشد گیاهان و درختان اصلی باغات به خوبی انجام نگیرد چرا که آب و املاح مورد نیاز درختان را مصرف کرده و موجب ایجاد خلل در روند رشد آنها خواهد شد. بنابراین یکی از مهمترین کارهای باغبان ها چیدن و تراشیدن علف های هرز است. امروزه برای این کار از دستگاه علف زن استفاده می‌شود، دستگاهی کاملا مکانیکی که در مدت زمانی کم، می‌تواند مقدار زیادی از علف های هرز را با زحمت بسیار کمی برای افراد بتراشد. در این مطلب قصد داریم با توضیحات کاربردی، نحوه انتخاب بهترین دستگاه علف زن را برایتان شرح دهیم.

دستگاه علف زن

این دستگاه انواع بسیار متنوعی دارد، شاید اگر بگوییم صدها مدل از علف زن در دنیا موجود است اغراق نباشد. انواع علف زن شامل علف زن برقی، علف زن شارژی، علف زن پشتی، علف زن بنزینی و علف زن دوشی بنزینی است. تمامی این دستگاه ها را با نام علف زن، علف تراش، حاشیه زن، علف زن باغی و غیره می‌شناسند. به دلیل هم تنوع در مدل، کشور تولید کننده و طراحی و عملکرد، بهتر است در ابتدا بدانید که گزینه‌های انتخابی پیش روی شما بسیار زیاد است و باید بدانید که برچه اساسی می‌خواهید دستگاه خود را انتخاب کنید. احتمالا تعیین‌کننده‌ترین گزینه برای خرید تجهیزات کشاورزی، مقدار بودجه و هزینه‌ای است که شما می‌خواهید صرف خرید آن کنید. بازه قیمتی دستگاه علف زن از دو میلیون و هفتصد هزارتومان شروع شده و تا 7 میلیون تومان می‌رسد. علت تفاوت قیمت در علف زن ها، برند، نوع تیغه و سوخت آنها است.

اولین سوالی که قبل از خرید دستگاه علف زن باید به ان پاسخ دهید این است که از علف زن دقیقا برای چه کاری می‌خواهید استفاده کنید؟ مساحت مدنظر شما چقدر است و شما به عنوان یک کشاورز حرفه‌ای می‌خواهید کار کنید یا یک فرد آماتور؟ تمام این سوالات به خرید هرچه بهتر شما کمک می‌کند.

مهمترین قسمت ها در یک دستگاه علف زن

موتور

مهم ترین بخش دستگاه است که قدرت دستگاه را تعیین می کند. قدرت موتور دستگاه علف زن یا 42 سی‌سی است و یا 52 سی‌سی. طبعا هرچه قدرت موتور بالاتر باشد، عملکرد و قیمت دستگاه نیز بهتر و بالاتر است. برخی از دستگاه های علف زن برقی بوده و برخی دیگر با استفاده از بنزین کار می‌کنند. مدل‌های بنزینی دستگاه های علف زن دارای موتور دو زمانه یا چهار زمانه هستند.

فرق مدل دو زمانه با چهار زمانه در در دستگاه علف زن بنزینی چیست؟

در مدل چهار زمانه دستگاه دارای دو مخزن مختلف است که یکی برای روغن و دیگری برای بنزین دستگاه استفاده می‌شود. اما در دستگاه دو زمانه یک مخزن وجود دارد و روغن و سوخت دستگاه هر دو همزمان داخل مخزن ریخته می‌شود. بسیاری از افراد دستگاه چهار زمانه را به علت سهولت در کار ترجیح می‌دهند. زیرا در دستگاه چهار زمانه روغن به طور جدا ریخته شده، و دستگاه براساس نیاز خود هربار مقداری از آن را استفاده می‌کند. همچنین مدل های چهار زمانه آلودگی، سر و صدا و عملکرد سریع‌تری برای هرس و از بین بردن علوفه‌های هرز دارند. اما یکی از معایب آنها وزن سنگین‌ترشان نسبت به مدل دو زمانه است. که البته بسیار طبیعی است، زیرا از قطعات بیشتری در ساخت این مدل استفاده شده است.

میله واسط

این بخش به صورت میله یا لوله طراحی شده است و دارای طول‌های متفاوتی است که به نوع دستگاه علف زن بستگی دارد.

دسته

دسته دستگاه علف زن ممکن است به شکل‌هایی مانند دسته دوچرخه، دایره‌ای، یک دسته‌ای و… طراحی شده باشد. وظیفه دسته دستگاه علف زن، کمک به کنترل دستگاه علف تراش است.

قسمت برنده 

قسمت برنده در دستگاه علف زن به مدل آن بستگی دارد. برخی از دستگاه‌های علف زن دارای تیغه فلزی 2 الی 8 پره یا تیغه های دندانه دار 36 الی 100 دندانه‌ای هستند.تیغه برخی از دستگاه های علف زن سه پره وبرخی دیگر دایره‌ای شکل است. شکل تیغه بیشتر بستگی به نوع گیاهی دارد که شما قصد کوتاه کردن آنها را دارید. ورگنه در قیمت و یا کیفیت عملکرد دستگاه تاثیر قابل توجهی ندارد. همچنین  برخی دیگر از دستگاه‌های عف زن به جای تیغه دارای توچی نخ می‌باشند. نخ علف زن، نوعی نخ مخصوص است که در انواع گوناگونی مانند دندانه دار، گرد، مربعی، مغزدار و… ساخته می‌شود.

لوازم اضافی

این لوازم مخصوص علف زن های چندکاره هستند که علاوه بر کوتاه کردن علف و گیاهان، دارای قابلیت‌های دیگری برای باغبانی و هرس دختان نیز می‌باشند.

انواع مدل دستگاه علف زن

علف زن ها بر سه دسته کلی علف زن دستی ، علف زن بنزینی و علف زن برقی تقسیم می‌شوند.

علف زن دستی

برای کوتاه کردن چمن زمین هایی که مساخت آن ها کمتر از ۱۵۰ متر مربع می‌باشد، این دسته از دستگاه ها کاربرد دارند. در به کارگیری این دستگاه اپراتور باید مقداری سریع‌تر راه رود تا تیغه‌های چمن زن عملکرد مناسبی داشته باشند.

 

علف زن بنزینی

ماشین‌های بنزینی دارای قدرت و سرعت بیشتری نسبت به نوع الکتریکی بوده، اما بیشتر در معرض آسیب نیز هستند و نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند. همچنین در مکان‌هایی که دسترسی به برق وجود نداشته باشد این دستگاه ها بسیار پرکاربردتر هستند. با توجه به مکانیزم تولید و ساخت موتورهای دو و چهار زمانه، به طور معمول قیمت علفزن  بنزینی از نوع برقی بالاتر است.

علف زن برقی

در این دسته از دستگاه ها، یک موتور الکتریکی وظیفه تامین نیروی محرک را بر عهده دارد، از مزیت های این دستگاه می توان نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به نوع بنزینی را نام برد و از معایب آن می توان نیاز دائمی به برق و محدودیت به دلیل طول سیم برق و دردسرهای ناشی از پیچیدگی و تاب خوردن سیم دستگاه در حین کار با دستگاه را نام برد. آنها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  •  علف زن برقی دوشی

علف_زن_دوشی

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *