سیستم تهویه مطبوع یکی از رایجترین وسایل برقی در ساختمانهای مسکونی و اداری امروزی است که بودجهی بزرگی نیز باید برای خرید میطلبد. انتخاب صحیح نوع سیستم تهویه بسیار مهم است زیرا سرمایش، گرمایش، راحتی و مصرف انرژی خانه شما به طور مستقیم به آن وابسته است. در حال حاضر انواع سیستمهای تهویه مطبوع در بازار وجود دارد و انتخاب بهترین گزینه میتواند شما را نیز سردرگم کند. اسپلیتها یکی از پراستفادهترین سیستمهای تهویه مطبوع هوا میباشند که در مدلهای مختلفی به بازار عرضه شدهاند. اگر شما به دنبال خرید اسپلیت هستید، پیشنهاد میکنم حتما این مطلب را مطالعه کنید. ما در اینجا راهنمای خرید انواع اسپلیت را برای شما آماده کردهایم.
راهنمای خرید انواع اسپلیت
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
- اسپلیت چیست؟
- اجزای سیستم اسپلیت
- انواع اسپلیت
- کاربرد اسپلیت
- مزایا و معایب اسپلیتها
- به هنگام خرید دستگاه اسپلیت به این نکات توجه کنید.
سیستم تهویه مطبوع اسپلیت چیست؟
سیستم اسپلیت از جمله تجهیزات تهویه مطبوع در ساختمانهای امروزی است که نسبت به سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی و پنجرهای مزایای بیشتری دارد. اسپلیتها در دو نوع “فقط سرمایشی” و “سرمایشی و گرمایشی” طراحی و به بازار عرضه میشوند که در نوع اول فقط میتوان از آن به عنوان کولر استفاده کرد. اما در نوع دوم اسپلیتها این قابلیت را دارند که هم برای خنک کردن و هم گرم کردن فضا بکار برده شوند.
این دستگاه میتواند جایگزینی برای سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی و پنجرهای باشد و پروسهی سرمایشی یا گرمایشی را برای هر محیطی فراهم کند. اسپلیت لغتی انگلیسی به معنی دو بخشی میباشد. این سیستم تهویه مطبوع از یک پنل داخلی (Indoor unit) و یک پنل خارجی (Outdoor Unit) که با لولههای مسی بهم متصل میشوند، تشکیل شده است. علت نامگذاری آن نیز به همین خاطر میباشد.
قیمت اسپلیت ها بر حسب ویژگیها و قابلیتهای عملکردی آنها متفاوت است. اسپلیتها در اندازههای مختلف برای پاسخگویی به نیازهای مختلف در دسترس هستند. در ادامه راهنمای خرید انواع اسپلیت در مورد نحوه کار این دستگاهها صحبت کردهایم.
اجزای سیستم اسپلیت
حتما ببینید: سیستم گرمایشی و سرمایشی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، سیستم تهویه مطبوع اسپلیت از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل شده است و علت نامگذاری آن نیز به همین خاطر میباشد. پنل خارجی شامل کمپرسور و کندانسور است که بر روی یا نزدیک دیوار بیرونی اتاقی که قرار است عمل سرمایش یا گرمایش در آن صورت پذیرد، نصب میشود. پنل داخلی شامل کویل، فن و فیلتر هوا میباشد و ظاهر شیکتری دارد.پرسروصداترین و حجیمترین قسمت تهویه مطبوع که حاوی کمپرسور است، در خارج از ساختمان نصب میشود. در حالی که پنل داخلی سبکتر و کمصداتر میباشد و تقریبا در هر قسمتی از فضای داخلی میتوان آن را نصب کرد. عسیستمهای اسپلیت مدرن مجهز به کنترل از راه دور نیز هستند. همینطور آنها مجهز به پمپ حرارتی برای گرمایش در ماههای زمستان میباشند.
انواع اسپلیت
سیستم تهویه مطبوع اسپلیت میتواند راه حل عالی برای سرمایش و گرمایش خانه شما باشد. دستگاه اسپلیت در مدلهای مختلف طراحی و به بازار عرضه میشود که از نظر فیزیکی و ساختاری با هم تفاوت دارند. در ادامه راهنمای خرید انواع اسپلیت به بررسی انواع آنها پرداختهایم.
اسپلیت دیواری
اسپلیت دیواری (Wall Mountd) به لطف طراحی زیبای خود به عنوان پرکاربردترین مدل در میان انواع اسپلیتها شناخته میشود. این نوع از اسپلیتها خود دارای سبک، ظرفتی و سطوح عملکردی مختلفی هستند. اگرچه اسپلیتهای دیواری بسیار گران هستند اما مزیتهای زیادی دارند که باعث محبوبشان شده است.
شاید مهمترین ویژگی اسپلیت دیواری که آن را از انواع دیگر اسپلیتها متمایز میکند، محل نصب آن است. اسپلیت دیواری بخاطر اینکه بر روی دیوار و در نزدیکی سقف نصب میشود، فضای کمی را اشغال مینمایند و این یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن میباشد. ریموت کنترل و صفحه نمایشگر LCD، سروصدای کمتر و قابلیت گردش خوب هوا به دلیل موقعیت قرارگیری آن از دیگر مزیتهای اسپلیتهای دیواری نسبت به انواع دیگر است. از لحاظ مکانیزم و سیستم تقریبا تمامی انواع اسپلیتها شبیه بهم هستند و فقط از لحاظ محل نصب و برخی ویژگیهای دیگر از جمله ظرفیتهای متنوع با هم متفاوت میباشند.
اسپلیت ایستاده
اسپلیت ایستاده برخلاف نوع اول به صورت عمودی بر روی زمین قرار داده میشود و دارای ابعاد بزرگتری هستند.این نوع از اسپلیتها به دلیل ظرفیت و قدرت بالاترشان بیشتر برای در محیط های بزرگ و صنعتی سالنهای بزرگی مانند تالارها، فروشگاههای بزرگ، رستورانها، بانکها و بکار برده میشوند.
اسپلیت کانالی
داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی (Duct) برای ساختمانهایی که دارای سیستم تهویه مطبوع کانالی هستند، گزینهی مناسبتری میباشند. این نوع از اسپلیتها بصورت توکار داخل سقف کاذب نصب میشود و ظرفیت بالایی دارند. اسپلیت کانالی این مزیت را دارد که بسته به طرح کانال هوا میتواند هوای مطبوع را به اتاقهای دیگر منتقل کند. در واقع در این نوع از اسپلیتها کانالی تعبیه میشود که در نقاط مختلف ساختمان دارای دریچه خروج هوا می باشد.
اسپلیت سقفی زمینی
در ادامه راهنمای خرید انواع اسپلیت مدل دیگری از آن را معرفی میکنیم که بیشتر برای فضاهایی که سقف کاذب برای نصب اسپلیت کاستی ندارند، مناسب میباشد. این نوع از اسپلیتها به صورت خوابیده به سقف و هم بصورت زمینی و کنار دیوار قابل نصب هستند. در این مدل از اسپلیتها طراحی آن از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در معرض دید قرار دارد. با این حال اسپلیتهای سقفی زمینی زیاد گزینهی جالبی نیستند و آنچنان نیز خریدار ندارند.
اسپلیت کاستی
اسپلیت کاستی نیز همانند فن کویل کاستی درون سقف کاذب قرار داده میشود و نصب و قرارگیری آن در سقفهای دیگر امکانپذیر نیست. معمولا در اسپلیتهای کاستی قسمت اعظمی از دستگاه اصلا دیده نمیشود و فقط قسمت خروجی هوا در آن قابل مشاهده است
مزیت اصلی این اسپلیت کاستی زیبایی آن است که تاثیر منفی بر دکوراسیون فضا ندارد. همینطور امکان سرمایش یا گرمایش را در یک فضای وسیع فراهم میکند زیرا که هوا در 4 جهت توزیه میشود. به طور معمول یک دستگاه تهویه مطبوع کاست سقفی میتواند همان کار 3 یا 4 دستگاه اسپلیت دیواری را انجام دهد.
در مجله ویترین نت بخوانید:
کاربرد دستگاه دست اسپلیت
در ادامه راهنمای خرید انواع اسپلیت به کاربرد آن میپردازیم. دستگاه اسپلیت جهت گرمتر یا سردتر کردن محیط بکار برده میشود و در تمامی محیطهای عمومی و مسکونی همچون ادارات و شرکتها، هتلها، کافیشاپها و رستورانها، ترمینالها، مراکز اقامتی، استخرها، فروشگاهها و سایر مراکز کاربرد دارند.
مزایا و معایب دستگاه اسپلیت
مزایای اسپلیتها: مطمئنا مزایای استفاده از اسپلیتها زیاد است. مهمترین مزیت این دستگاه کارکرد آسان آن است که بدون کانال کشی میتوانید فضای خود را گرمتر یا سردتر کنید. این دستگاه هم به عنوان سیستم سرمایشی و هم گرمایشی میتواند کاربرد داشته باشد و به این ترتیب میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید. علاوه بر این در اسپلیتها امکان کنترل مجزای دستگاه برای فضاهای مختلف وجود دارد. سیستم تهویه مطبوع نوع اسپلیت دارای طراحی شیک ومنحصربفردی بوده و میتواند خود را با دکوراسیون شما تطبیق دهد. از دیگر مزایای آن میتوان به مصرف کم انرژی، کنترل از راه دور و انعطاف پذیری بالا در موقعیت نصب اشاره کرد.
معایب اسپلیتها: یکی از بزرگترین معایب خرید سیستم تهویه مطبوع اسپلیت، قیمت بالاتر و هزینه نصب آن است. از آنجایی که سیستم تهویه مطبوع از نوع اسپلیت نسبت به دیگر سیستمها مطلوبتر و کارآمدتر هستند، در نتیجه گرانتر نیز میباشند. همینطور واحد کمپرسوری که در خارج از خانه یا ساختمان نصب شده است، سروصدای زیادی تولید میکند.
به هنگام خرید دستگاه اسپلیت به این نکات توجه کنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، دستگاه اسپلیت دارای مدلهای مختلفی است که باید با توجه به نیاز خود مدل مناسبتان را خریداری نمایید. در زیر نکاتی را که به هنگام خرید دستگاه اسپلیت باید به آن توجه کنید، بیان کردهایم.
نوع اسپلیت: “محل قرارگیری” فاکتور مهمی در انتخاب نوع دستگاه میباشد و شما باید با توجه به آن دستگاهتان را خریداری نمایید. برای فضاهایی که در آن امکان شکاف، تغییر و بازسازی سقف یا امکان ایجاد سقف کاذب وجود ندارد یا فضای مناسبی در سقف کاذب برای نصب وجود ندارد، اسپلیت کانالی یا کاستی نمیتواند بکار برده شود. برای چنین فضایی اسپلیت دیواری گزینه بهتری است. اسپلیت کاستی فقط پتانسیل نصب داخل سقف کاذب را دارد. اسپلیت ایستاده نیز به دلیل ظرفیت و قدرت بالاترشان بیشتر برای در محیط های بزرگ و صنعتی سالنهای بزرگی مانند تالارها، فروشگاههای بزرگ، رستورانها، بانکها و بکار برده میشوند.
برخی دیگر از ویژگیهای دستگاه همچون ظرفیت سرمایشی و گرمایشی، نوع “فقط سرمایشی” و “سرمایشی و گرمایشی” دستگاه از موارد دیگری است که باید به هنگام خرید به آن توجه کنید.
توجه کنید که این امکان برای شما عزیزان فراهم شده است که به صورت حضوری یا تلفنی راهنمای خرید انواع اسپلیت را از کارشناسان مجرب ما دریافت نمایید. کلیه محصولات قبل از تحویل آزمایش شده و تست کیفیت میشوند. اگر شما قصد خرید انواع اسپلیت را دارید، میتوانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلیتر را دریافت نمایید.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام