بررسی تخصصی انواع دستگاه خمیر گیر

زمان مطالعه: 4 دقیقه

در گذشته درست کردن خمیر از آرد با دست مشکلاتی از قبیل هدر رفتن زمان و طولانی شدن خمیر گیری، و به دنبال آن ورود میکروب‌ها و آلودگی‌ها به داخل خمیر را در پی داشت. با پیشرفت تکنولوژي و ورود دستگاه‌‌های مدرن و مجهز از جمله دستگاه خمیر گیر یا خمیر کن در تجهیزات نانوایی و قنادی، امروزه نه تنها سرعت خمیر گیری افزایش یافته است، بلکه این عمل بدون دخالت دست و به صورت کاملا بهداشتی صورت می‌گیرد. در ادامه این مطلب، دستگاه خمیر گیر نانوایی و قنادی، انواع، نحوه عملکرد و کاربرد آن را معرفی خواهیم کرد.
در ادامه این مطلب، دستگاه خمیر گیر نانوایی و قنادی، انواع، نحوه عملکرد و کاربرد آن را معرفی خواهیم کرد.

دستگاه خمیر گیر چیست؟

دستگاه خمیر گیر دستگاهی است که برای تهیه انواع خمیر و هم زدن آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد این دستگاه تنها به مخلوط کردن خمیر محدود نمی‌شود. علاوه بر هم زدن خمیر، از این دستگاه می‌توان به عنوان میکسر برای هم زدن گوشت و سایر مواد غذایی نیز استفاده کرد.
دستگاه‌ خمیر گیر که از مهم ترین تجهیزات نانوایی و قنادی است، دارای یک دیگ یا پاتیل برای ریختن آرد، آب و سایر مواد در آن و یک چنگک برای هم زدن خمیر است. این دستگاه در دو جنس استیل و آلومینیوم، برای مصارف صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی در اندازه‌های ۵ تا ۲۴۰ کیلویی کاربرد دارد. جنس ورقه‌های به کار رفته در دستگاه‌ خمیر کن از استلنس استیل بوده و در برابر ضربه، خط و خش و زنگ زدگی مقاوم است. برق مصرفی دستگاه خمیر گیر نیز به دو شکل تک فاز و سه فاز است. با آماده سازی سریع خمیر توسط این دستگاه می‌توان به راحتی و به شکل چشمگیری سرعت کار را در نانوایی‌ها، رستوران‌ها و کترینگ‌های خانگی، قنادی‌ها و شیرینی پزی‌ها، پیتزا فروشی‌ها و فست‌فودها افزایش داد.

انواع دستگاه‌ خمیر گیر با توجه به کاربرد، نوع استفاده و حجم خمیری که می‌توانند تولید کنند در اندازه‌‌ها و ابعاد مختلف وجود دارند و به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند.

انواع دستگاه خمیر گیر

انواع دستگاه‌ خمیر گیر با توجه به کاربرد، نوع استفاده و حجم خمیری که می‌توانند تولید کنند در اندازه‌‌ها و ابعاد مختلف وجود دارند و به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند. اما به طور کلی اصلی‌ترین معیار سنجش و انتخاب دستگاه خمیر گیر بر اساس قابلیت تحمل وزن این دستگاه‌هاست. علاوه بر این، دستگاه‌های خمیر گیر در دو مدل دیگ‌ (پاتیل) باز یا بسته نیز تولید می‌شوند که جنس آن‌ها از استیل با کیفیت بوده و به راحتی قابل شست‌وشو هستند.

بر حسب وزن این دستگاه‌ها، می‌توان آن‌ها را به دو نوع دستگاه خمیر خانگی و صنعتی دسته‌بندی کرد:

دستگاه خمیر گیر صنعتی

این دستگاه خمیر کن برای وزن‌های بالا مانند وزن۶۰ کیلویی، ۱۲۰ کیلویی، ۱۸۰ کیلویی و ۲۴۰ کیلویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها با موتور پر قدرت (۵۰ هرتز تک فاز) و با دور موتور ۱۴۴۰ دور در دقیقه، قادر هستند در کمترین زمان، متناسب با حجم خود خمیر را با بهترین کیفیت تولید کند.

دستگاه خمیر گیر خانگی

“دستگاه خمیر گیر خانگی” برای تهیه خمیر در حجم کمتر و در وزن‌های ۵ کیلویی، ۸ کیلویی، ۱۵ کیلویی، ۲۰ کیلویی و حداکثر ۴۰ کیلویی کاربرد دارد. کوچک‌ترین اندازه‌ی این دستگاه (خمیر گیر کوچک ۸ کیلویی) در عرض ۴۰ سانتی متری، طول ۵۰ سانتی متری و ارتفاع ۷۰ سانتی متری برای مصارف خانگی، کارگاه‌ها، نانوایی‌ها و شیرینی‌پزی‌های کوچک کاربرد دارد. قدرت موتور این دستگاه‌ها ۰.۵ تا ۳ اسب بخار بوده که پاسخگوی مصارف خانگی و با ظرفیت‌های کم هستند. علاوه بر این مصرف برق آن کم است و در دو مدل رومیزی و یا قابل حمل به همراه چرخ‌هایی در زیر دستگاه تولید می‌شود که جابه‌جایی آن را آسان می‌کند.

انواع دستگاه‌ خمیر کن بر اساس ظرفیت خمیر طراحی شده‌اند و تنها وزن آرد ملاک نیست. در نتیجه باید علاوه بر وزن آرد، حجم و وزن آب را نیز در نظر گرفت و نسبت آن‌ها را به اندازه‌ی دو سهم آرد و یک سهم آب نیز حفظ کرد. به عنوان مثال، برای دستگاه خمیر گیر ۸ کیلویی، باید ۵ کیلو آرد و ۳ کیلو آرد در نظر گرفته شود. به همین نسبت، میزان آرد در خمیر گیر ۱۵ کیلویی، ۱۰ کیلو و میزان آب آن ۵ کیلوگرم است.

در تقسیم‌بندی دیگر، انواع دستگاه خمیر گیر را می‌توان بر اساس نحوه عملکرد و کاربرد آن‌ها نیز دسته‌بندی کرد:

دستگاه خمیر گیر نانوایی

دستگاه خمیر کن نانوایی دارای یک دیگ (پاتیل) فلزی و یک چنگک برای هم زدن خمیر است. در این دستگاه دسته مخلوط کننده (چمگک) به صورت اریب داخل دیگ فلزی قرار می‌گیرد.

دستگاه خمیر گیر اسپیرال

این دستگاه دارای یک میله‌ی مارپیچ برای هم زدن خمیر است. در دستگاه میکسر اسپیرال کاسه فلزی و میله همزن هر دو به صورت دورانی می‌چرخند.

خمیر گیر عادی و ساده

در دستگاه خمیر زن عادی دیگ فلزی حرکتی نداشته و تنها چنگک بر روی خمیر داخل کاسه شروع به چرخش می‌کند.

میکسر سیاره ای

این دستگاه خمیر گیر دارای کاسه‌ای استوانه‌ای ثابت است و چنگک آن به شکل عمودی با دو حرکت دایره‌ای در داخل کاسه حرکت می‌کند. این دستگاه به دستگاه خمیر گیر قنادی نیز معروف است.

کاربرد دستگاه خمیر گیر

اگر چه ابعاد، اندازه‌ها و ظرفیت دستگاه‌های خمیر گیر با هم متفاوت است، اما نحوه عملکرد همه‌ی آن‌ها در مدل‌های مختلف تقریبا مشابه است. کافی است میزان مشخص آرد، آب و هر ماده‌ی دیگری را با توجه به ظرفیت دستگاه داخل آن بریزید و با روشن کردن دستگاه، در کمترین زمان خمیر آماده شده را تحویل بگیرید.

اگرچه دستگاه‌ خمیر کن از اساسی‌ترین وسایل در نانوایی‌ها و قنادی‌ها هستند، اما از آن‌ها عموما در رستوران‌ها و فست فود‌ها برای مصارف مختلف از جمله تهیه خمیر پیتزا و یا هم زدن گوشت کباب و همبرگر به عنوان میکسر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر شما هم برای کسب‌وکار خود به دنبال خرید مناسب‌ترین دستگاه خمیر کن یا خمیر گیر با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت هستید، به وب سایت ویترین نت مراجعه کنید. در وب سایت ویترین نت می‌توانید انواع مختلف دستگاه خمیر گیر یا میکسر را مشاهده کنید، ویژگی‌های هر یک را ببینید و بهترین و مناسب‌ترین نوع آن را با توجه به ظرفیت مورد نظرتان انتخاب کنید. بدیهی است قیمت دستگاه‌ها بر اساس ظرفیت‌های مختلف آن‌ها متفاوت بوده و در مدل‌های مختلف ارائه می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه‌های خمیر گیر یا خمیر کن نیز می‌توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید تا برای انتخاب مناسب‌ترین نوع دستگاه شما را راهنمایی کنند. با خرید دستگاه خمیر گیر به صورت آنلاین از وب سایت ویترین نت علاوه بر کیفیت بالای محصول از ارزان‌ترین قیمت این دستگاه بهره‌مند شوید.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *