در هر صنفی که فعالیت میکنید، حتما برایتان جالب است که با هم صنفان و همکاران خود در یک جا جمع شوید و درباره موضوعی خاص بحث و گفتگو کنید و از تجربیات یکدیگر استفاده کنید.
ویترین نت در چهارشنبه، 24 مهر ماه 98 با برگزاری اولین رویداد مثلث، یک دورهمی درباره ضرورت آنلاین شدن تجارت B2B ترتیب داد که فعالانی در حوزههای صنایع غذایی، صنایع بسته بندی، صنایع پتروشیمی و … حضور داشتند و راهکارها و تجربیات خود را به یکدیگر انتقال دادند.
رویداد مثلث با اهداف انتقال تجربه و دانش، شبکه سازی و آنلاین کردن فروش و تجارت B2B برگزار شد و در این راستا آقایان محسن حاجی زاده (مدیر عامل ویترین نت)، محمودرضا منصوری (بنیانگذار سرافراز) و ایمان بخشعلی (بیزینس پارنترشیپ الوپیک) سخنرانی های جذابی داشتند.
آقای حاجی زاده در سخنرانی خود آماری از عمده فروشی های آنلاین در دنیا ارائه کرد و از alibaba و Indiamartبه ترتیب به عنوان بزرگترین وب سایتهای B2B دنیا نام برد و سپس به بررسی آمار مرکز تحقیقات گوگل از میزان فروش آنلاین و B2B پرداخت.
- پیشبینی می شود تا سال 2020، میزان فروش عمده محصولات به صورت آنلاین و B2B در کل دنیا به 6700 میلیارد دلار برسد.
- 67% تجارت B2B در دنیا که به صورت آفلاین اتفاق میافتد تحت تاثیر یک محتوای دیجیتال (عکس، بنر، ویدیو و متن در فضای وب) است
- اگر محتوایی در دنیای دیجیتال نداشته باشیم، 70% میزان فروش را از دست خواهیم داد.
- 58% کسانی که در دنیا به دنبال محصولات B2B هستند اولین کاری که میکنند این است که محصول مورد نیاز خود را در وب سرچ میکنند.
- 73% خریداران که در فضای دیجیتال به دنبال محصول خاصی هستند حداقل دو برند را بررسی میکنند.
- 57% خریدارانی که خریدشان به پایان رسیده است، مرحله قبلی فعالیتشان بررسی آنلاین و دیجیتال محصولات بوده است.
محسن حاجی زاده سپس از عبارت “آنفلاین” در سخنرانی خود استفاده کرد، به این معنی که قرار نیست کل پروسه تجارت B2B آنلاین اتفاق بیفتد، بلکه نقطه جذب خریدار میتواند آنلاین اتفاق بیفتد و بقیه مسیر فروش میتواند آفلاین اتفاق بیفتد و جمله پایانی محسن حاجی زاده در رویداد مثلث این بود که هیچ فرمولی برای فروش آنلاین B2B وجود ندارد و هر فردی میتواند با تعیین کردن هدفی خاص و با استفاده از تجربه و مهارت خود، مسیر خودش را پیدا کند.
در بخش بعدی آقای منصوری به بررسی دغدغه های سیستم مارکتینگ سنتی، تجربه مشتری و نقشه راه پرداخت و راجع به متدهای مارکتینگ صحبت کرد. در زیر قسمت هایی از سخنان ایشان را میخوانیم.
در دهه 40 یک تولیدکننده برای تبلیغ و مارکتینگ محصول خود از طریق روزنامه و مجلات اقدام میکرد. در دهه 50 و قبل از انقلاب از روزنامه و مجلات تخصصی استفاده میکردند و در سالهای بعد تولیدکنندهها بیشتر در تلویزیون و رادیو تبلیغ محصولات خود را انجام میدادند و خیلی کمتر از نشریات استفاده میکردند به خاطر اینکه رسانه مردم عوض شده بود و تلویزیون و رادیو جای نشریات را گرفته بود و تعداد تکرار نیز در این رسانه ها بیشتر بود. طبق تجربه هر فرد باید 16 بار یک برند خاص را ببیند تا بتواند آن برند را به خاطر بیاورد و برای خرید تصمیم گیری کند.
در این سالها نیز همانند اواخر دهه 50 برخی تصمیم به تغییر رسانه و فضای تبلیغاتی خود گرفتند. (کنار گذاشتن تبلیغات محیطی و روی آوردن به بازاریابی دیجیتال)
با کنار گذاشتن تبلیغات محیطی هم به کاهش هزینهها کمک میکنیم و هم با انتخاب دیجیتال مارکتینگ تعداد تکرار تبلیغات خود را افزایش میدهیم و تاثیرگذاری بیشتری روی مخاطب خواهیم داشت. برای مثال فرض کنید در مسیر رفت و برگشت خود به محل کار یک بیلبورد را در نهایت روزی 2 بار میتوانید ببینید ولی در فضای مجازی مثل instagram شما عکس، ویدیو، متن و لینک های مرتبط با یک موضوع خاص را چندین بار در طول روز میبینید.
مزایای تغییر مسیر از سیستم مارکتینگ سنتی به سمت دیجیتال مارکتینگ
- کاهش زمان و هزینه : برای مثال یک بیلبورد حداقل باید 3 هفته بالا باشد تا تاثیر اولیه خود را بگذارد ولی در سیستم دیجیتال مارکتینگ خیلی سریع و پشت سر هم کمپینهای مختلف طراحی میشود و معرفی محصول انجام میشود.
- در بازاریابی سنتی روشهای کمی برای شناخت و محاسبه میزان تاثیر در مخاطب داریم ولی در بازاریابی دیجیتال ابزارهای زیادی برای شناخت رفتار مخاطب خود داریم مثل : google analytics, search console و …
بررسی آمارهایی از شرکت emarketer :
- بیشتر از 80% کسانی که یک محصول خاص را خریداری میکنند یک بار به طور آنلاین محصول خود را در فضای آنلاین پیدا و بررسی کردند.
- هزینه های مارکتینگ سنتی تا سال 2023 تغییری نخواهد داشت.
- 94% از کسانی که در سیستم های B2B فعالیت میکنند در linkedin حضور دارند.چینیها و هندیها بهترین استفاده از لینکدین را برای گسترش تجارت B2B دارند.
- در دنیا 5 میلیارد نفر تحت تاثیر فضای وب هستند و 3 میلیارد نفر در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند.
در پایان آقای منصوری به این موضوع اشاره کردند که حرکت خیلی سریع از سیستم مارکتینگ سنتی به سمت دیجیتال مارکتینگ کار اشتباهی است ولی اگر همچنان به روشهای سنتی ادامه دهیم مانند این است که به دهه 40 برگشتیم.
در بخش بعدی آقای بخشعلی، ابتدا تجربیات کاری خود را پس از اتمام تحصیلات بیان کرد و سپس به بررسی تاثیر فضای وب و اینترنت در خرید و فروش محصولات پرداخت. در متن زیر بخشی از سخنان آقای بخشعلی را میخوانیم.
تولیدکنندگان و یا عرضه کنندگان به سمت محصولاتی روی آوردند که محبوب هستند ولی در سمت خریداران (تقاضا) همیشه به دنبال محصول محبوب نیستند و ممکن است به محصولی نیاز باشد که محبوبیت بالایی نداشته باشد، در بستر اینترنت این امکان فراهم شده است که بازارها خرد شوند.در بستر اینترنت که محدودیت زمانی، مکانی و جغرافیایی مطرح نیست، این امکان فراهم شده که بازارها خرد شوند و از بازارهای انبوه به چندین niche market تبدیل شوند.
بنابراین یک فرد به عنوان یک تولیدکننده یا فعال در حوزه B2B لازم نیست که درگیر فضاها یا بازارهایی شود که رقابت در آنها زیاد است و هزینههای عملیاتی بالاست. در حالی که میتواند روی یک niche market متمرکز شود و در بستر اینترنت این امکان فراهم میشود که محصول خود را بفروشد.در اینجا مفهوم اقتصاد اشتراکی بیان میشود که چطور منابع را به طور مساوی بین جامعه پخش کنیم و در فضای اینترنت چطور اقتصاد اشتراکی میتواند افراد را بدون واسطه به هم وصل کند.
در الوپیک ما به این نتیجه رسیدیم که بخش بزرگی از جامعه که به طور روزانه به پیک نیاز دارند کسب و کارها هستند و بخش عمدهی آنها فروشگاههای اینترنتی هستند که نیاز دارند خیلی سریع محصولات را به مصرف کنندهها برسانند که این نوعی تجارت B2B است.
مزایای استفاده از وب سایت برای فروش و بازاریابی محصولات :
- وب سایتها خیلی ساده میتوانند محتوا و اطلاعات محصولات را در اختیار نمایندگان و عاملین فروش قرار دهد.
- در حوزه آموزش میتوان بدون نیاز به سفر، به طور آنلاین به کاربران آموزش دهیم.
- نباید به وب سایت به چشم کاتالوگ محصوات نگاه کنیم.
- اگر هزینهای برای وب سایت و فضای آنلاین میکنیم باید مستمر و به صورت آزمون و خطایی باشد و در نهایت همه کسب و کارها دیر یا زود مجبور به استفاده از فضای آنلاین هستند.
در بخش پایانی رویداد، در زمان پذیرایی، فرصت بسیار مناسبی برای شبکه سازی و تعامل با صنعتگران دیگر حوزه ها وجود داشت. در این حلقه های گفتگو میتوانستیم رقبایی را که در کنار هم گپ میزدند و به انتقال اطلاعات بیزینسی مشغول بودند، ببینیم.
در رویداد بعدی مثلث منتظر حضور شما هستیم.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام