جوجه کشی بخش اساسی چرخه پرورش طیور است و به همین خاطر از اهمیت ویژهای برخوردار است. با پیشرفت علم و افزایش تقاضا دستگاههایی به بازار عرضه شدند تا پروسهی جوجهکشی را سرعت ببخشند. طرز کار دستگاه جوجه کشی و توانایی تکثیر گلهای توسط آن، باعث برتری این روش نسبت به روش سنتی شد. در روش سنتی، پرورشدهندگان تنها در مقاطع مشخصی از سال میتوانستند عمل جوجه کشی از مرغ را انجام دهند. بنابراین اغلب افراد به استفاده از دستگاههای جوجه کشی روی آوردند. اما ماشین جوجه کشی چگونه کار میکند ؟ با ما همراه باشید.
طرز کار دستگاه جوجه کشی
یکی از موارد مهمی که برای شروع کسب و کار جوجه کشی لازم است، دانستن طرز کار دستگاه جوجه کشی است. درست است که کار با دستگاه جوجه کشی به دانش یا تخصص خاصی نیاز ندارد، اما لازمه استفاده از هر وسیله الکترونیکی، دانستن طرز کار آن است و دستگاه جوجه کشی نیز از این قائده مستثنی نیست. سرمایهگذاران کسب و کار جوجه کشی، در ابتدا باید بدانند که ماشین جوجه کشی چگونه کار میکند. در غیر این صورت، حتی اگر از تخمهای تازه و نطفهدار استفاده کنند، ممکن است راندمان جوجه کشی کمتر از حد انتظار آنها باشد.
ماشین جوجه کشی چگونه کار میکند؟
همانطور که میدانید، در فرآیند طبیعی جوجه کشی، مرغ مادر به صورت غریزی روی تخمها میخوابد و حرارت و رطوبت مورد نیاز تخمها را فراهم میکند. مرغ کرچ، برای جلوگیری از چسبیدن نطفه به پوسته تخم، در فواصل زمانی مشخصی به چرخاندن تخمها اقدام میکند و همچنین تهویه محیط برای رشد نطفهها را نیز به صورت فطری انجام میدهد. اما در جوجه کشی مصنوعی، همه اقداماتی که مرغ مادر به صورت فطری انجام میدهد، بایستی توسط دستگاهها انجام شود.
یک دستگاه جوجه کشی استاندارد فعالیتهای زیر را انجام میدهد:
- تامین حرارت لازم برای جوجه کشی
- تامین رطوبت مورد نیاز
- سنجش لحظهای دما و رطوبت داخل دستگاه
- چرخاندن تخمهای نطفه دار به صورت اتوماتیک و در فواصل زمانی مشخص
- تنظیم هوای داخل دستگاه به صورت یکنواخت
- وارد کردن اکسیژن تازه به داخل دستگاه با تهویه مناسب
دستگاه جوجه کشی چگونه دما محفظه را تنظیم میکند؟
همانطور که خدمتتان عرض کردیم دما و رطوبت دو فاکتور مهم در طرز کار دستگاه جوجه کشی است. حرارت دمای داخل دستگاه جوجه کشی با روشهای مختلفی تامین میشود. یکی از روشهای تامین گرما استفاده از لامپ حبابی است. اما رطوبت داخل دستگاه باعث کاهش عمر مفید لامپ میشود. همین امر باعث شده است تا استفاده از المنتهای حرارتی جایگزین لامپهای حبابی شود.
در دستگاههایی که مجهز به المنت حرارتی هستند، دمای درون دستگاه جوجه کشی، مکررا به وسیله ترموستاتهای تعبیه شده کنترل میشود و به همین خاطر احتمال سوختن دستگاه نیز کاهش مییابد. اما این دستگاهها قیمت بالاتری نسبت به نمونههای دیگر دارند.
حرارت لازم برای فرآیند جوجه کشی 35 -40 درجه سانتیگراد میباشد ولی بهترین دما برای رشد نطفهها، دمای 38 درجه است. اگر دمای دستگاه کمتر از 35 درجه باشد، جوجهها چند روزی دیرتر از تخم بیرون میآیند و در صورتی که دمای دستگاه بیشتر از 40 درجه باشد، جوجهها زودتر از تخم بیرون میآیند و دمای زیاد باعث افزایش تلفات جوجهها میشود.
سیستم تنظیم رطوبت ماشین جوجه کشی چگونه کار میکند؟
تامین رطوبت داخل دستگاه با روشهای گوناگونی انجام میشود. ابتداییترین روش قرار دادن کاسه آب در داخل دستگاه است که این روش بخاطر عدم کنترل بر میزان رطوبت توصیه نمیشود. اغلب دستگاههای امروزی دارای سیستم مه پاش و بخار مرطوب هستند.
پوسته تخم مرغ دارای منافذی جهت اکسیژن رسانی به نطفه است و به همین خاطر رطوبت داخل دستگاه تاثیر زیادی در رشد نطفه دارد. خشکی محیط و کمبود رطوبت باعث تبخیر آب درون تخم از طریق منافذ میشود و این امر باعث میشود که جوجه به صورت نارس از تخم بیرون بیاید. رطوبت زیاد داخل دستگاه نیز به گونه دیگری برای تخم مشکلساز میشود. مرطوب بودن بیش از حد محیط داخلی باعث دیر بیرون آمدن جوجه از داخل تخم خواهد شد. عموما میزان رطوبت لازم برای رشد جوجههای داخل تخم، در 18 روز اول 60 درصد است و این میزان در 3 روز آخر به 75 درصد افزایش مییابد.
سیستم چرخش خودکار تخمها درون دستگاه:
همانطور که قبلا عرض کردیم، پرنده کرچ به صورت غریزی در فواصل زمانی مشخصی تخمها را جا به جا میکند. این عمل از چسبیدن نطفه به پوسته و در نتیجه مرگ نطفه جلوگیری میکند. در جوجه کشی صنعتی این عمل توسط دستگاه انجام میشود. طرز کار دستگاه جوجه کشی به گونهای است که عمل چرخاندن تخمها را به صورت خودکار انجام میدهد.
دستگاههای پیشرفته جوجه کشی، مجهز به سیستمهای مخصوصی هستند که بسته به نوع تخم در فواصل زمانی معینی که در دستگاه ثبت میشود، تخمها را میچرخانند. در نمونههای قدیمی دستگاهها، این عمل به صورت دستی انجام میشد. امروزه استفاده از روش دستی بخاطر باز و بسته شدن مکرر دستگاه، باعث آلوده شدن محیط داخلی و نوسان رطوبت و دما، توصیه نمیشود.
تهویه هوا چه تاثیری در طرز کار دستگاه جوجه کشی دارد؟
تهویه هوا در فرایند جوجه کشی از اهمیت بالایی برخوردار است و تهویه نادرست، تلفات زیادی را به دنبال خواهد داشت. اهمیت دستگاه تهویه در روزهای اولیه جوجه کشی به دلیل کوچک بودن تخمها زیاد حس نمیشود و سیستم تهویه در این ایام با سرعت کمتری کار میکند. اما با گذشت چند روز و افزایش نیاز اکسیژن رسانی به تخمها، این سیستم با سرعت بیشتری کار میکند.
این سیستم اجازه نمیدهد تا میزان کربن دی اکسید داخل دستگاه، از 3 درصد بیشتر شود. بروز اختلال در کارکرد سیستم تهویه و رسیدن میزان کربن دی اکسید محیط به 5 درصد، باعث مرگ تمامی جوجهها خواهد شد.
اگر سری به فروشگاه ویترین نت بزنید، انواع مدلهای مختلف دستگاه جوجهکشی صنعتی را خواهید دید که به لطف تنوع بالایشان به راحتی میتوانید دستگاهی متناسب با نیازتان را پیدا کنید. تفاوت مدلهای مختلف به ظرفیت آنها برمیگردد که بهتر است قبل از خرید با ویژگیها هر دستگاه به طور کامل آشنا شوید.
نکات مهم در رابطه با طرز کار دستگاه جوجه کشی
داشتن یک عملیات جوجه کشی موفق و با راندمان بالا، میزان سوددهی شما را به صورت چشمگیری افزایش میدهد. بنابراین بایستی در انتخاب و نگهداری آن دقت کنید. قدم اول در افزایش سود دهی این کسب و کار، تهیه دستگاه جوجه کشی استاندارد و با کیفیت بالا است. اما در طرز کار دستگاه جوجه کشی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
تست سلامت طرز کار دستگاه جوجه کشی:
اولین مرحله قبل از استفاده از دستگاه جوجه کشی، تست طرز کار دستگاه جوجه کشی و اطمینان حاصل کردن از سلامت دستگاه است. برای این کار بهتر است دستگاه را به مدت 24 ساعت روشن کنید و از اینکه دستگاه، دما و رطوبت مناسب برای تخم نطفه دار را فراهم میکند، اطمینان حاصل کنید.
آماده سازی محیط قرارگیری دستگاه جوجه کشی:
همانطور که میدانید، محیطی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار میگیرد، به اندازه کیفیت دستگاه مهم است. محیط قرارگیری دستگاه جوجه کشی بهتر است دمایی بین 23 تا 26 درجه سانتیگراد داشته باشد. برای متعادل کردن دما در فصول مختلف، میتوان از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی استفاده کرد.
رطوبت محیط جوجه کشی نیز بایستی بین 35 تا 50 درصد باشد، تا اختلالی در کارکرد دستگاه ایجاد نکند. به این منظور و برای تامین رطوبت محیط، میتوانید از رطوبت ساز التراسونیک و یا ظرف آب استفاده کنید.
همانطور که تهویه هوای داخل دستگاه و رسیدن اکسیژن به تخمها اهمیت بالایی دارد، تهویه هوای محیط قرارگیری و تامین اکسیژن آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
باید به این نکته توجه کرد که، بهتر است قبل از راه اندازی دستگاه، ابتدا شرایط مطلوب داخل کارگاه را فراهم کنید و سپس دستگاه را تست کنید.
خوشبختانه امکان خرید انواع مدلهای مختلف دستگاه جوجه کشی صنعتی در مجموعه ویترین نت وجود دارد که به راحتی میتوانید مدلی متناسب با نیازتان را خریداری نمایید. توجه کنید که این امکان برای شما عزیزان فراهم شده است که به صورت حضوری یا تلفنی راهنماییهای کامل در مورد انواع دستگاه جوجه کشی صنعتی را از کارشناسان مجرب ما دریافت نمایید.
کلیه محصولات قبل از تحویل آزمایش شده و تست کیفیت میشوند. همینطور برای تحویل کالا گروه فنی به محل موردنظر شما اعزام میشوند و مونتاژ و راهاندازی خط تولید را بر عهده میگیرند. اگر شما قصد خرید انواع دستگاه جوجه کشی صنعتی را دارید، میتوانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلیتر را دریافت نمایید.
در این مقاله با طرز کار دستگاه جوجه کشی آشنا شدید. امیدوارم که با این توضیحات با اینکه ماشین جوجه کشی چگونه کار میکند آشنا شده باشید. در صورتی که سوالی درباره عملکرد دستگاه جوجه کشی داشته باشید، در قسمت دیدگاهها بنویسید.
در مجله ویترین نت بخوانید:
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام