شاید شما هم قصد راه اندازی خط تولید شیره انگور را داشته باشید. در این راستا مصاحبه ای داشتیم با تولیدکننده؛ لطفا با ما همراه باشید.
+ سلام خانم شاهیوندی، خیلی ممنون از اینکه وقتتون رو در اختیار ما قرار دادید. میخواهیم در مورد خط تولید شیره انگور با هم صحبت کنیم .
– سلام، در خدمتتون هستم.
حداقل بودجه مورد نیاز: حدودا 200 میلیون تومان
حداقل فضای مورد نیاز: فضای 200 متری
حداقل نیروی انسانی مورد نیاز: 5 نفر
منطقه جغرافیایی ایده آل: کل کشور و به خصوص بخش خراسان رضوی
آیا راه اندازی خط تولید شیره انگور مقرون به صرفه هست؟
راجع به سودآوری این فعالیت اقتصادی برای ما شفاف سازی میکنید؟ آیا خط تولید شیره انگور مزایای خاصی دارد؟
برای خط تولید شیره انگور تقریبا میشه گفت که ۳۰ درصد حاشیه سود داره ، این در شرایطی است که محصول ارائه شده دارای کیفیت مناسبی باشد.
بیشتر بخوانید: لیست قیمت دستگاه آبگیری صنعتی
لطفا دستگاه های مورد نیاز در خط تولید شیره انگور را نام ببرید.
و اینکه یک توضیح درباره نحوه کارکرد محصولات داشته باشیم.
ماشین آلات در خط تولید شیره انگور به این صورت هست که ابتدا خط حوضچه شست و شو قرار دارد. حوضچه شست و شو بستگی داره به اون محصول اولیه که ما میخوایم ازش شیره بگیریم. بعضی مواقع شیره انگور را ما از انگور و در بعضی مواقع از کشمش میگیریم .
اگر ما بخواهیم تحت نظارت بهداشت کار کنیم، نیاز به سه مرحله ی وان های شستشوی گردش در آب داریم. در مرحله اول محصول ما به آبکشی اولیه نیاز دارد سپس در مرحله دوم یدزنی را داریم و در انتها یک آبکشی نهایی که بخش شست و شو را به تمام میرساند.
سپس وارد مرحله آبگیری می شویم، کاری که در واقع دستگاه سانتریفیوژ انجام میده یعنی خشک کردن به صورتی که آب اولیه محصول گرفته شود که به عنوان مرحله آب گیری نهایی معرفی میکنیم. معمولا سانتریفیوژی که برای خط تولید شیره انگور استفاده میشود، سانتریفیوژهای نواری هستند، که یک کانوایر هست که از زیر فن میخوره. حالا بسته به ظرفیت تولید و مکان مورد نظر به صورت متری این دستگاه رو میتوان در دسترس داشت.
سپس دستگاه آبگیری (که توضیح دادم) آبگیری که در این خط قرار میگیرد، از نوع ماردون پرس هست که میتوانیم دستگاه خوشه گیر را قبل از آن داشته باشیم و یا حتی این امکان وجود داره که بدون دستگاه خوشه گیری آب گیری ماردون پرس را انجام دهیم .
وارد مرحله دستگاه مخزن آهک زنی میشویم و برای حداقل ظرفیت یک مخزن آهک زنی ۲ هزار لیتری نیاز است که همراه با میکسر است. پس از آن یک دیگ پخت لازم داریم، باز برای حداقل پخت میتوانیم ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر حجم مخزنمان باشد و بعد از آن یک دیگ بخار ۵۰۰ لیتری نیاز داریم .
بعد از پخت و بخار، دستگاه های پر کن را نیاز داریم که بسته به شکل بسته بندی محصول این دستگاه را انتخاب میکنیم، در این قسمت میتوانیم دستگاه های دربند و درب گذار را هم داشته باشیم .
بعد از دربند و درب گذار دستگاه پر کن است که بسته به ظرفیت تولید میتواند تک نازل دو نازل و یا چندنازل باشد و در نهایت باید از یک دستگاه لیبل زن استفاده کنیم . بعد از لیبلینگ از دستگاه شیرینگ و بسته بندی نهایی استفاده میکنیم .
نحوه تهیه دستگاه های خط تولید شیره انگور به چه صورت هست؟ آیا شرکت شما این محصولات را ارائه میکند ؟
تمامی این دستگاه ها و تجهیزات صنایع غذایی توسط شرکت تولید و ارائه میشوند.
حتما ببینید: دستگاه آبگیری انگور
همزمان که دستگاه های خط تولید شیره انگور رو ارائه میدهید، آیا یادگیری و آموزش هم دارید؟
بله در خصوص خط تولید شیره انگور حتما در محل تمامی دستگاه ها را نصب می کنیم و آموزش های لازم و کامل را در اختیار مشتری قرار میدهیم.
تعداد اپراتورهای لازم برای خط تولید شیره انگور چه تعداد می باشد؟
تعداد اپراتور بستگی به خطی که در حال راه اندازی است دارد، اما حداقل اپراتورهای لازم برای راه اندازی خط تولیدی که توضیح دادم، ۵ نفر می باشد.
در مورد تعمیر و نگهداری دستگاه های خط تولید شیره انگور برای ما و دوستان توضیح میدهد، آیا خدماتی در نظر گرفته اید؟
خط تولید شیره انگور باید از استیل و ضد زنگ ساخته شود ما از استیل ۳۱۶ استفاده کردیم که همه آنها قابل شست وشو هستند ، دستگاه ها به اون صورت خرابی ندارد، اما برای تعمیر و نگهداری هر مشکلی که پیش بیاد در محل آن را رفع خواهیم کرد و خدمات خود را ارائه میدهیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید شیره انگور نظیر کشمش یا انگور ر باید از کجا تهیه کرد و آیا بازاری برای خرید مواد اولیه موجود است؟
استان هایی که محصول و باغ های انگور خوبی دارند، مثلا استان رضوی باغ های انگور بسیار خوبی دارد اما بعضی از مشتریان از کشمش شیره را تهیه میکنند. ولی خب بزرگترین تولید کننده ایران، همان استان خراسان رضوی میباشد.
شرایط محیط کار در خط تولید شیره انگور باید چطور باشد؟
مثلا چه مساحتی موردنیاز است؟ دما ، نور ، رطوبت محیط باید چطور باشد ؟
بله فضای مورد نیاز باید از نظر بهداشتی مورد قبول باشد، بدنه و کف سالن باید از سرامیک پوشیده باشد و همچنین برای این خط تولید که در موردش توضیح دادیم، حداقل ۲۰۰ متر فضا لازم می باشد و باید بگویم این حداقل یک خط تولید شیره انگور میباشد.
کدام شهرک های صنعتی بیشتر از دستگاه های تولید شیره انگور استفاده میکنند؟
یا منطقه جغرافیایی خاصی در ایران هست که پتانسیل این خط تولید را بیشتر داشته باشد ؟
همان طور که قبلا اشاره کردم، استان خراسان رضوی و استان های همجوار بهترین موقعیت تولید را دارند و در تمامی شهرک های صنعتی میتوان این سیستم را پیاده سازی کرد.
میشه بفرمایید اگر افراد 10 نفر نیروی انسانی برای این کار در نظر بگیرند، تقریبا چقدر میتوانند تولید داشته باشند؟
با ۱۰ نفر اپراتور ، تعداد این تجهیزات آشپزخنه صنعتی را هم دو برابر میکنیم و میشه گفت ۳۰۰۰ کیلوگرم خروجی خواهیم داشت .
بازاریابی و فروش سیستم خط تولید شیره انگور به چه صورت است و با چه شرکت هایی میتوان همکاری کرد؟
فروشگاه های خریدار این محصولات چه فروشگاه هایی هستند ؟
برای تولید ۳ تن بهتر است که سیاست فروش عمده را در نظر بگیریم .
برای اجرای خط تولید شیره انگور چه مقدار هزینه ریالی باید در نظر بگیریم؟
حداقل از ۲۰۰ میلیون تومان.
آیا مجوزهای خاصی برای راه اندازی خط تولید شیره انگور مورد نیاز است؟
بله افراد باید حتما مجوز صنایع غذا و دارو را تهیه کنند و چون خط تولید صنعتی محسوب میشه و در سطح خانگی نمیتوان آن را انجام داد.
میشه شرکت هایی که در زمینه شیر انگور موفق هستند و شما آن ها را در این مسیر راهنمایی کرده اید، برای ما معرفی کنید؟
بله شرکت جلگه کویر سبز در استان خراسان رضوی شهرستان قوچان.
اندزه تقریبی بازار خط تولید شیره انگور چطور هست ؟
آیا خریدارهای خوبی داره که دوستان بخواهند که در این حیطه فعالیت خود را آغاز کنند؟
حاشیه سود خوبی داره و اینکه این شاخه از صنایع غذایی هنوز اشباع نیست و تازه در حال توسعه می باشد.
در آخر اگر توصیه خاصی برای کسانی که علاقه مند به راه اندازی خط تولید شیره انگور هستند، در نظر دارید، بفرمایید؟
مهمترین توصیه من به کسانی که تصمیم به راه اندازی خط تولید شیره انگور را دارند، این است که در سطح خانگی و کوچک به این کسب و کار نگاه نکنند، چون مقرون به صرفه نمی باشد و حتما نیاز به راه اندازی صنعتی می باشد.
خانوم شاهیوند، تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
درمورد مسئله شرعی تولید شیره انگور
که بعد از جوش آمدن آب انگور باید دو سوم آن تبخیر شود تا خوردن آن حلال باشد آیا در روند تولید دستگاه این نکته رعایت می شود؟