هر آن‌چه باید در مورد شرایط بیمه مشاغل خانگی بدانید

زمان مطالعه: 5 دقیقه

بیمه مشاغل خانگی از آن دست بیمه‌هایی است که مردم در رابطه با آن و نحوه ثبت نام آن سوالات بسیاری دارند. چنانچه به دنبال راه اندازی یک کسب و کار خانگی هستید و در مورد بیمه مشاغل خانگی سوالاتی دارید، در این مقاله به اکثر سوالات شما در این زمینه پاسخ داده خواهد شد.

بیمه مشاغل خانگی چیست؟

مشاغل خانگی از آن دست کارهایی است که در محیط مسکونی توسط یکی از اعضای خانواده انجام می‌شود. این شغل باید به گونه‌ای باشد که مزاحمتی برای دیگر اعضای خانواده و همچنین ساکنین ساختمان به وجود نیاورد. همچنین این شغل نباید آلودگی زیست محیطی ایجاد کرده و عرضه و فروش کالا در بیرون از محیط خانه انجام شود. چنین افرادی در صورتی که مشمول مقررات خاصی نشوند، در دسته صاحبان حرفه و مشاغل آزاد قرار گرفته و می‌توانند به نام خود بیمه بازنشستگی مشاغل خانگی تهیه کنند. حداکثر سن برای درخواست و ثبت بیمه مشاغل خانگی برای مردان 50 سال و برای زنان 45 سال است. 

به طور کل نحوه فعالیت در زمینه مشاغل خانگی به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. انجام کار به صورت کارمزدی برای کارفرمایی خارج از محیط مسکونی. کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، متقاضی تحت پوشش خواهند بود.
  2. انجام کار به صورت مستقل که شامل تمامی مراحل تولید یک کالا از تامین مواد اولیه تا عرضه آن به مردم است. کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، متقاضی مستقل خواهند بود.
  3. انجام کار به صورت تعاونی، مشارکت با تولیدکنندگان و عرضه محصولات آن‌ها به مردم. این مورد معمولا به صورت کسب و کار خوشه‌ای پیش می‌رود. کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، پشتیبان خواهند بود.

 

لیست مشاغل خانگی

 

لیست مشاغل خانگی

مشاغل خانگی در بخش‌های مختلفی چون کشاورزی، صنایع دستی، دامپروری، کفش، تولیدی، خدمات، شیلات، فناوری اطلاعات و صنعت فعالیت دارد. هر کدام از مشاغل گفته شده دارای زیرگروه‌هایی است که از طریق اطلاعات موجود در سایت وزارت کار و امور اجتماعی می‌توانید این زیر گروه‌ها را مشاهده کنید. لیستی از شغل‌های مرتبط به مشاغل خانگی در سایت وزارت کار و امور اجتماعی وجود دارد که در صورت نبودن شغل شما در این لیست، می‌توانید در برگه ثبت نام، شغل خود را پیشنهاد دهید. پس از بررسی و در صورت تصویب شغل مذکور، این شغل به لیست مشاغل خانگی افزوده خواهد شد.

بیمه مشاغل خانگی خیاطی به چه صورت است؟

از افرادی که در رابطه با بیمه مشاغل خانگی سوالات بسیاری دارند.، خیاط‌ها هستند. شغل خیاطی به خاطر نوع خاص کار این شغل، بیماری‌های مرتبط به ستون فقرات و مشکلات بینایی بسیاری را برای افراد شاغل در خیاطی به وجود می‌آورد. از طرف دیگر به دلیل کار با چرخ خیاطی، خطر بروز آسیب‌هایی به بدن نیز وجود دارد. از این رو ثبت نام بیمه خیاطی می‌تواند در زمان بیماری‌ها شرایط را برای خیاطان راحت‌تر کند. 

بیمه مشاغل خانگی زنان خانه‌دار به چه صورت است؟

بسیاری از بانوان کشورمان از بیمه‌ای تحت عنوان بیمه مشاغل خانگی زنان خانه‌دار باخبر نیستند. زنان خانه‌دار نیز مانند دیگر افراد شاغل به شغل خانه‌داری مشغول هستند و روزانه حتی بیشتر از یک کارمند فعالیت می‌کنند. از نظر قانونی بیمه در نظر گرفته شده برای زنان خانه‌دار در دسته صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد قرار می‌گیرد. زنان خانه‌دار با ثبت نام برای بیمه مشاغل خانگی زنان خانه‌دار و حق پرداخت بیمه به صورت خود اظهاری می‌توانند خود را تحت پوشش بیمه بازنشستگی در آورده و پس از مدتی از حقوق و مزایای آن استفاده کنند. 

 

حق بیمه مشاغل خانگی خیاطی

 

حق بیمه مشاغل خانگی چقدر است؟

متقاضی دریافت بیمه مشاغل خانگی می‌تواند از بین سه نرخ ارائه شده یکی را انتخاب کرده و از حمایت‌های بیمه‌ای آن استفاده کند. در ادامه این سه نرخ را معرفی کرده‌ایم.

  1. نرخ 14% (١٢% سهم بیمه شده + ٢% سهم دولت): این نرخ شامل بازنشستگی و فوت پس از بازنشستگی خواهد بود.
  2. نرخ ١٦% ( ١٤% سهم بیمه شده + ٢% سهم دولت): این نرخ شامل بازنشستگی و فوت قبل و پس از بازنشستگی خواهد بود.
  3. نرخ ٢٠% ( ١٨% سهم بیمه شده + ٢ % سهم دولت): این نرخ شامل بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت خواهد بود.

اگر صاحب یک کسب و کار خانگی قبلا تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نبوده باشد، می‌تواند مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل دستمزد و حداکثر دستمزد زمان عقد قرارداد انتخاب کند. در صورتی که فرد متقاضی قبلا به مدت 360 روز و بیشتر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بوده باشد، آخرین مدت 360 روز برای او به عنوان مبنای پرداخت حق بیمه در نظر گرفته می‌شود.

 

دریافت بیمه مشاغل خانگی

 

حق بیمه مشاغل خانگی در سال 99

حق بیمه مشاغل خانگی در سال 99 با احتساب درصدهای گفته شده در بالا و بر اساس حق دستمزد سال 99 محاسبه می‌شود.

  •  از آن‌جایی که مشاغل خانگی در دسته مشاغل آزاد قرار می‌گیرد، اگر نوع بیمه 14% باشد، فرد تحت پوشش بیمه باید مبلغ 228000 تومان را برای ماه‌های 31 روزه و مبلغ 220000 تومان را برای ماه‌های 30 روزه پرداخت کند.
  •  اگر نوع بیمه 16% باشد، فرد تحت پوشش بیمه باید مبلغ 265000 تومان را برای ماه‌های 31 روزه و مبلغ 256000 تومان را برای ماه‌های 30 روزه پرداخت کند.
  •  اگر نوع بیمه 20% باشد، فرد تحت پوشش بیمه باید مبلغ 341000 تومان را برای ماه‌های 31 روزه و مبلغ 330000 تومان را برای ماه‌های 30 روزه پرداخت کند.

دریافت برگ پرداخت حق بیمه مشاغل خانگی به چه صورت است؟

برای مشاغل خانگی که در دسته مشاغل آزاد قرار می‌گیرند، با مراجعه کردن به شعبه مورد نظر سازمان تامین اجتماعی و درخواست برای دریافت رمز اینترنتی، فیش پرداخت حق بیمه خود را می‌توانند دریافت کنند و به صورت اینترنتی آن را پرداخت کنند. مراجعه به صورت حضوری کار را سریع‌تر پیش خواهد برد.

 

دریافت برگ پرداخت حق بیمه مشاغل خانگی

 

برای متقاضیانی که نمی‌توانند به صورت حضوری به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی بروند، این روزها امکان دریافت رمز اینترنتی بدون مراجعه حضوری و به صورت اینترنتی از طریق سایت samt.tamin.ir فراهم شده است. پس از خواندن راهنمای ثبت نام، ثبت نام کرده و نسبت به دریافت برگ پرداخت حق بیمه اقدام کنید. 

سخن پایانی

در صورتی که در هر کدام از مشاغل خانگی گفته شده فعالیت می‌کنید، بیمه مشاغل خانگی می‌تواند شما را در آینده تامین کرده و از خطرات و بیماری‌ها حفظ کند.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

One thought on “هر آن‌چه باید در مورد شرایط بیمه مشاغل خانگی بدانید

  1. نصیری says:

    سلام وقت بخیر
    بعد چندسال سابقه بازنشسته میشن؟
    یعنی چندسال باید حق بیمه پرداخت کنند؟

    و در چه سنی میتونن بازنشسته بشن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *