شخصیت برند چیست و اهمیت آن در تجارت B2B

زمان مطالعه: 4 دقیقه

برای اکثر فعالان حوزه B2B و صنعتی ممکن است که بحث شخصیت برند خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد؛ مسئله‌ای کاملا نامرتبط با تکنولوژی، مهندسی و شیمی که باعث رشد و پیشرفت آن‌ها نمی‌شود. اما قضیه کاملا برعکس است، تمام شرکت‌ها و سازمان‌های B2B دارای شخصیت برند هستند و باید از آن آگاه باشند تا بتوانند نحوه تاثیرگذاری آن را کنترل و مشخص کنند. این را به یاد داشته باشید که اگر شما شخصیت برندتان را تعریف نکنید، در هر صورت عوامل و افراد دیگر این کار را انجام می‌دهند که نتیجه آن مسلما برای شما رضایت بخش نخواهد بود.

 

شخصیت برند چیست و چرا اهمیت دارد؟

 

منظور از شخصیت برند، شخصیت پردازی است که برند شما به عنوان یک فرد دارد. اگر یک شخص بود چه رفتاری داشت، چگونه صحبت می‌کرد و برای تاثیرگذاری بیشتر و ارتباط بهتر با مخاطب چه کاری می‌کرد؟

تاثیری که شخصیت برند دارد در زمینه‌های مختلفی است. اول از همه زمینه را برای رفتار و نحوه برخورد مشخص می‌کند؛ ارزش‌های شرکت و فرهنگ درون سازمانی را تعریف می‌کند؛ اولویت پروفایل‌های استخدامی را تعیین می‌کند و عوامل بصری هویت برند شما را شکل می‌دهد. استایلی که انتخاب می‌کنید و پرسونایی که از برند خود نشان می‌دهید یکی از دلایل مهمی است که مشتریان شما با شما ارتباط می‌گیرند، مثل اینکه یک شخص برای جذب مشتری و ایجاد تمایز رقابتی تلاش کند.

در فضایی که شرکت‌های B2B بی‌اندازه به هم شباهت دارند و درگیر محدودیت‌ها هستند، شخصیت برند می‌تواند فاکتوری باشد که شما را نسبت به بقیه متمایز کند. شخصیت برند جزء ارزش افزوده و مزایای عملکردی محسوب می‌شود که بر روی استراتژی بیزنس شم تاثیر می‌گذارد.

برند شخصیت، منظور شخصیت پردازی است که برند شما به عنوان یک فرد دارد.

 

شخصیت برند را چگونه باید بسازیم؟

 

روش‌های متعدد و متنوعی وجود دارند که مکمل هم هستند و علی رغم ساختن شخصیت یک سازمان، فرصت‌های مناسبی برای ساخت تیم و تقویت آن با ترکیب کردن خلاقیت، تجربه، سرگرمی ایجاد می‌کنند. شخصیت‌ها می‌توانند برای شرکت، یک واحد یا تیمی از شرکت، یک محصول و یا تمام این‌ها با توجه به نیازهای شما ایجاد شوند.

 

  • روش کلاسیک

 

این سوال رو مطرح کنید که شرکت شما، امروز اگر یک شخص بود چه کسی بود؟ سن، جنسیت، شرایط خانواده، ماشینی که سوار می‌شود، کتاب‌ها، فیلم‌ها و تعطیلات مورد علاقه را در نظر بگیرید. این که برای بهبود خود در ماه و یا سال گذشته چه اقدامتی کرده است را بررسی کنید.

 

این تمرین ساده به راحتی قسمت‌هایی از تجارت، بازاریابی، ارتباطات و تحقیق و توسعه (R&D) که شرکت شما باید آن‌ها را بشناسد و مورد توجه قرار دهد را مشخص می‌کند.

 

  • استعاره‌ها و شباهت‌ها

 

یک نوع از روش شرکت به عنوان شخص برای تعیین شخصیت برند که به سادگی باید جملاتی رو با استعاره‌ها و شباهت‌ها کامل کنید.

 

  • شرکت من، من رو به یاد … می‌اندازد.
  • شرکت ما مثل …. می‌ماند.
  • اگر شرکت ما کمی/بیشتری … بود.
  • شرکت ما به … (حیوان) شباهت دارد و رقیب ما به … (حیوان) شباهت دارد.

 

جملات و پاسخ‌هایی از این قبیل فاصله‌ها را چه منفی و چه مثبت در مواردی مثل کیفیت خدمات، تفاوت محصولات و تفاوت‌های رقابتی مشخص می‌کنند که در نهایت دید اساسی از مسیری که شرکت پیش گرفته و آینده آن به ما می‌دهد.

 

  • روش روانشناختی مصرف کننده

 

یک متد شناخته شده دیگر این است که بدانیم شرکت ما به عنوان یک مصرف کننده در چه تیپ روانشناختی قرار می‌گیرد؟ پذیرنده است یا کاشف؟ جانشین است یا مشتاق؟ چه اهداف و ارزش‌هایی به شرکت شما انگیزه می‌دهند؟

 

این روش به شما این امکان را می‌هد که اهداف، انگیزه‌ها و ارزش‌هایی که هر نوع مصرف کننده را مشخص می‌کند با شرکت خود و در نتیجه مشتریان خود مطابقت دهید. آیا با مشتریان خود همسو هستید؟ آیا نیاز‌های آن‌ها را برطرف می‌کنید؟

 

  • روش تصویری

 

این روش مکمل روش قبلی است و روش انجام آن به این صورت است که چند مجله با تصاویر زیاد و در سبک‌ها مختلف مثل مجله خودرو، لباس، سبک زندگی، سلامت و .. انتخاب می‌کنید و از همکاران خود می‌خواهید که یک تصویر ترکیبی از این مجلات درست کنند که وضعیت امروزه شرکت و آینده‌ای که برای آن تصور می‌کنند را نشان دهد. اگر این تمرین را با چند نفر مختلف تکرار می‌کنید حتما از مجلات یکسان استفاده کنید، اگر نتیجه نهایی همه افراد عکسهای مشابه داشت، نشان می‌دهد که مسیر مشخصی را پیش گرفته‌اید که نکته خوبی است.

 

نکته‌ای که در نهایت باید به یاد داشته باشید این است که شخصیت برند مثل شخصیت یک فرد دائما در حال تغییر و کامل شدن است و شما با یکبار مشخص کردن آن نمی‌توانید به آن بسنده کنید

 

نکته‌ای که در نهایت باید به یاد داشته باشید این است که شخصیت برند مثل شخصیت یک فرد دائما در حال تغییر و کامل شدن است و شما با یکبار مشخص کردن آن نمی‌توانید به آن بسنده کنید؛ بلکه این اتفاق باید دائما و در موقعیت‌های مختلف تکرار شود. یکی از مزیت‌های پلتفرم‌های آنلاین برای شرکت‌ها همین امر است. اما اجرای این امر به خصوص برای شرکت‌های نوپا و کوچک وقتگیر وزمان‌بر است و الویت و ترجیح آن‌ها تمرکز بر روی تولید و تقویت محصولاتشان است؛ تا بتوانند در بازار رقابتی بمانند. پلتفرم‌های B2B آنلاین مثل ویترین نت به دلیل نداشتن واحد تولید و تخصص در بازاریابی و فروش این مشکل را ندارند و هویت و شخصیت برند خود را مشخص کرده‌اند و آن را دائما به روز نگه می‌دارند؛ در نتیجه شما می‌توانید بازاریابی و فروش محصولات خود را از طریق این پلتفرم‌ها به راحتی انجام دهید و بر روی تولید تمرکز کنید.

 

منبع: b2bmarketing.net

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *