شما به عنوان یک تأمین کننده محصول، راه و روش مختلفی برای عرضه محصولات خود دارید. یکی از این روشها که هر روز فراگیرتر میشود، عرضه محصول از طریق اینترنت است. اگر این مسیر در گذشته یک جاده فرعی بود، امروز یک خیابان پر رفت و آمد شده و در آینده نزدیک هم به یک اتوبان چند باند تبدیل خواهد شد. آیا برای حضور در این اتوبان چند باند که رقبا میخواهند با حداکثر سرعت از شما سبقت بگیرند، آماده هستید؟
شیوع کرونا هم باعث شده فرهنگ رو به رشد استفاده از اینترنت برای تأمین کالاها خیلی سریعتر گسترش پیدا کند؛ اینترنت به بازار بزرگی تبدیل شده که خریداران ایرانی از شیر کم چرب گرفته تا ماشین آلات صنعتی را در آن پیدا میکنند.
امروز نخستین مواجهه یک خریدار با یک محصول، حالا چه بخواهد آن محصول را آنلاین بخرد یا به صورت حضوری به فروشنده مراجعه کند، جستجوی اینترنتی است.
فرض کنید یک خریدار میخواهد یک «دستگاه میوه خشک کن» تهیه کند یا در رابطه با آن اطلاعاتی کسب کند؛ اولین، سادهترین و متداولترین کار جستجوی اینترنتی این کلمه در گوگل است تا با اطلاعاتی مثل قیمت، نحوه عملکرد، انواع مدلها و…آشنا شود. خود شما تا به حال برای خرید چه کالاهایی در گوگل جستجو کردید؟
بنا بر آمارها در ایران بیش از 60 میلیون کاربر فعال در اینترنت وجود دارد و در هر دقیقه حدود صد هزار کلیدواژه فارسی در گوگل جستجو میشود.
سئو یعنی در صفحه اول گوگل باشید!
رفتار جستجوکنندگان در گوگل هم جالب است. اکثر کاربران تنها به چهار الی پنج جستجوی اول توجه میکنند و روی آن کلیک میکنند، برای همین به شوخی گفته میشود بهترین جا برای مخفی کردن یک جسد صفحه دوم گوگل است!
این روزها بسیاری از تأمین کنندگان ایرانی اعم از تولیدکنندگان، عمده فروشها و واردکنندگان کالاها به دنبال راهی هستند که در صفحه اول گوگل دیده شوند. احتمالا اگر در این رابطه پرس و جو کرده باشید، دم دستیترین پاسخ این است که باید یک وب سایت داشته باشید و روی سئوی آن کار کنید. در ادامه مقاله توضیح میدهیم که سئو چیست، سئوی فروشگاهی را شرح میدهیم، به شما نشان میدهیم که چطور از سئو برای فروش و دیده شدن محصول خود استفاده کنید و از همه جذابتر، چطور بدون اینکه وقت و هزینهای بابت سئو صرف کنید، محصولتان در صفحه اول گوگل دیده شود.
نکات عجیب سئو برای فروش محصول در سال 1401
اگر معنی کلمه سئو را در همان گوگل سرچ کنید، متوجه میشوید که به مجموعه روشهایی اشاره دارد که باعث بهبود جستجوی کلمه کلیدی در جستجوی گوگل میشود. اما در رابطه با سئو نکات جالبی وجود دارد، بیاید این نکات را مرور کنیم.
سئو قانون ندارد!
سئو یک فرایند کاملاً تجربی است و خود گوگل هیچ دستورالعملی برای ما مشخص نکرده، برای همین برای بهبود جایگاه سئو باید به تجربیات سئوکار حرفهای اعتماد کنیم.
سئو خط پایان ندارد!
نکته جالب بعدی اینکه سئو یک فرایند دائمی و بلندمدت است، پس سئو شروع میشود ولی تمامی ندارد، یک کار پروژهای نیست که جایگاه بگیریم و همه چیز تمام شود بلکه یک رقابت همیشگی و فرسایشی با رقبا بر سر گرفتن جایگاه دارید.
سئو همه چیز نیست!
حتی اگر یک سئوکار خبره هم در کنارتان باشد، برای رسیدن به یک جایگاه واقعی در گوگل، کلی کار دارید. باید یک وب سایت تمیز داشته باشید که کاربر تواند با آن ارتباط برقرار کند و با دیدن آن گیج نشود. پس به یک طراح ui/ux نیاز دارید. باید محتوای به دردبخودر و خوانایی در آن تولید کنید، از عکس و ویدئو به خوبی استفاده کنید و به عبارت بهتر باید یک تیم مسلط به بازاریابی دیجیتال در کنارتان باشد تا پس از مدتی بتوانید در اینترنت جایگاه بگیرید.
چک لیست سئوی فروشگاهی در سال 1401
خب اولین کاری که به ذهن همه میرسد و واقعا هم وجود آن ضروری است، ایجاد یک وب سایت برای عرضه محصولات است. بنابراین باید به سئوی فروشگاهی اهمیت زیادی بدهیم تا محصولاتی که در وبسایت خود عرضه میکنیم در صفحه اول گوگل دیده شود.
بنابر آمارها 44 درصد ترافیک گوگل برای سایتهای فروشگاهی است و نزدیک 24 درصد کسانی که از ترافیک گوگل وارد وب سایت شما میشوند در نهایت خریدار محصول شما هستند که آمار واقعی خوبی است!
فرض کنید ما تأمین کننده دستگاههای بسته بندی هستیم و میخواهیم وقتی یک مشتری بالقوه کلمه «دستگاه بسته بندی حبوبات» یا «دستگاه بسته بندی میوه خشک» را جستجو کرد، این عبارت در صفحه اول گوگل دیده شود. بنابراین بیاید از فرایندی که باید طی شود تا به این مرحله برسیم، یک چکلیست تهیه کنیم:
گام اول: ایجاد سایت
اول از همه باید سایت خود را ایجاد کنید، بنابراین باید دامنه خود یا همان آدرس سایت را ثبت کنید. نام برند شما باید حتما در آدرس سایت بیاید. پیشنهاد میکنیم که پسوند سایتتان .ir نباشد تا بعدا برای آنالیز و ارزیابی آن به مشکل برنخورید.
گام دوم: طراحی سایت
این روزها کلی فروشگاه ساز ایجاد شده که میتوانید بدون نیاز به دانش برنامه نویسی خودتان یک سایت را بالا بیاورید، ولی این همه ماجرا نیست. برای طراحی بصری آن باید یک گرافیست و طراح که از رابطه کاربری و تجربه کاربری سر در میآورد در کنارتان باشد وگرنه بدون توجه به این نکته ممکن است سایتی طراحی کنید که چندان زیبا نیست و پیدا کردن مسیر برای خرید در آن هم دشوار است!
گام سوم: محتوای سایت
نوشتن محتوا هم یک کار تخصصی است که باید به تولیدکننده محتوا بسپارید؛ حالا چه برای مطالب اصلی سایت و قرار دادن محصول باشد و چه برای مطالب جانبی که در مجله و وبلاگ سایتتان مینویسید. تولید کننده محتوا باید با کپی رایتینگ(محتوای تبلیغاتی) و یو ایکس رایتینگ(نوشتن بر اساس تجربه کاربر) آشنا باشد.
گام چهارم: تحقیق کلمات کلیدی
تازه کار سئو برای فروش محصول آغاز میشود که باید با توجه به محصول شما و رصد رقبا و با کمک ابزارها، لیستی از کلمات کلیدی تهیه کند که نیاز است در آن جایگاه داشته باشید. مثلا در مثال دستگاه بسته بندی مهم است که برای عبارت «خرید دستگاه بسته بندی» یا «قیمت روز دستگاه بسته بندی» در گوگل جایگاه داشته باشید.
گام پنجم: استراتژی کلمات کلیدی
حالا که لیست کلمات کلیدی مشخص شد باید تعیین کنیم که با چه روشهایی میخواهیم در این کلمات جایگاه بگیریم، مثلا به سایتهای خبری رپورتاژ بدهیم، درباره آن کلیدواژه محتوای مفید تولید کنیم، از شبکههای اجتماعی برای گرفتن لینک استفاده کنیم و…
گام ششم: سئوی تکنیکال برای فروش محصول
باید دقت کنید که صفحات به صورت بهینه در همه وسایل مثل تبلت و موبایل دیده شود، سرعت لود خوبی داشته باشد. لینک های داخلی به درستی داده شود، امنیت سایت مناسب باشد و یک وقت هک نشود! آدرس صفحات درست باشد و…تمام این موارد مربوط به سئوی تکنیکال است که باید رعایت کنید.
گام هفتم: بهبود و اصلاح مسیر
اگر یادتان باشد بالاتر گفتیم که سئو یک فرایند دائمی و طولانی مدت است. با توجه به ابزارهای آنالیز که در اختیار دارید، با مدام چک کنید که همه چیز به خوبی پیش برود، رفتار مشتری در هنگام ورود به سایت را بررسی کنید؛ اینکه کاربر از کنار کدام بخش به سرعت میگذرد و روی کدام محصول بیشتر تأمل میکند و….
مسیر میانبر سئو برای فروش محصول
تا اینجای کار در این مقاله به سه نکته اساسی پی بردیم:
یک- رفتار خریداران تغییر کرده و اکثراً پیش از خرید، کالای مورد نظر را در اینترنت جستجو میکنند.
دو- برای دیده شدن محصول خود نیاز دارید که در صفحه نخست گوگل و ترجیحاً در پنج جستجوی اول دیده شوید.
سه- دیده شدن در گوگل نیاز به اختصاص وقت، صرف هزینه و استفاده از یک تیم مارکتینگ دارد. یک روند بلندمدت است و برای حفظ جایگاه باید به صورت دائمی وقت و انرژی بگذارید و هزینه کنید.
حالا خبر خوب اینکه یک مسیر میانبر وجود دارد که میتوانید از سئو و طراحی سایت بی نیاز شوید در بسیاری از این هزینهها صرف جویی کنید و خیلی راحت محصولات شما را خریداران هدف ببینید.
این مسیر میانبر، حضور در یک بازار اینترنتی معتبر است که در حوزه تخصصی عرضه محصولات شما فعال است.
حضور در بازار اینترنتی برای فروش محصول
فرض کنید یک بازار تخصصی برای فروش محصولات شما وجود دارد که روزانه خریداران واقعی مرتب به آن سر میزنند، و به اصطلاح پاخور خوبی دارد. استعلام قیمتها را میگیرند، کاتالوگ محصولات را میبینند، حسابی محصولات را برانداز میکنند و اطلاعات مفیدی از آن میگیرند، میتوانند در کوتاه ترین زمان و با ایمن ترین روش هم محصول را خریداری کنند.
شما در این بازار یک غرفه دائمی و اختصاصی دارید که محصولات تان پشت ویترین مغازه به خوبی دیده میشود و بدون واسطه و مستقیم با خریداران در تماس هستید. حضور در این راسته واقعا جذاب است، در واقع شما یک مسیر میانبر برای عرضه کالای خود را پیدا کرده اید و جلوتر از بقیه توانستهاید محصول خود را به خریدار مرتبط نمایش دهید.
این بازار تخصصی در حال حاضر به صورت اینترنتی وجود دارد و حتی میتوان در ابتدا در آن غرفه رایگان گرفت، برای همین اگر میخواهید در نبرد پر هیاهوی کسب رتبه و عرضه محصول جلوتر از بقیه و در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه پیروز شوید، پیشنهاد میکنیم به صورت رایگان حضور در این بازار اینترنتی را امتحان کنید.
سخن پایانی
در این مقاله اهمیت حضور در اینترنت و داشتن جایگاه کلمات مرتبط با محصول در جستجوی گوگل را بررسی کردیم که شانس فروش محصول ما را تا حد زیادی افزایش میدهد.
مفهوم سئو و سئوی فروشگاهی را شرح دادیم؛ هفت گام ضروری سئو برای فروش محصول را بررسی کردیم و در نهایت یک راهکار جایگزین برای ایجاد یک میانبر که به دیده شدن محصول ما در اینترنت کمک میکند و ما را از صرف وقت و هزینه بینیاز میسازد، (حضور در بازار اینترنتی) را پیشنهاد دادیم.
در پایان، خوشحال میشویم از تجربیات شما بشنویم، برای ما بنویسید برای عرضه محصولات خود در اینترنت با چه چالشهایی روبرو بودید، جهت بهبود سئو برای فروش محصول چه کار کردهاید و تا به حال چه راه حلهایی را برای فروش بیشتر در اینترنت امتحان کردهاید.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام