روند تولید محتوا برای معرفی محصول برای بسیاری از تامین کنندگان معمولا به این شکل است که تعدادی از کارمندان تمرکز خود را روی تولید محتوای مناسب میگذارند و انتظار دارند با توجه به زمان و انرژی زیادی که برای تولید این محتوا گذاشتند با استقبال زیاد مخاطبان مواجه شوند ولی در واقعیت چنین اتفاقی نمیافتد، به همین دلیل خودشان به لایک کردن، گذاشتن و اشتراک گذاری پست مشغول میشوند، وقتی هم که محتوای معرفی محصول بازدهی کافی نداشت شروع به تبلیغ میکنند که باز هم بازده مطلوب به دست نمیآید.
در آخر هم صاحبان این کسب و کار به این جمع بندی میرسند که باید محتواهای بیشتری تولید شود ولی با گذشت چند ماه یا یک سال با وجود تلاش و هزینهای که کردند هنوز هم نتوانستند مخاطبان زیادی را به دست آورند. اما چگونه میتوان از افتادن در این دور باطل جلوگیری کرد؟
همهی ما میدانیم یک استراتژی بازاریابی محتوایی خوب کلید موفقیت است و آمار محتواهای موفق در سرتاسر جهان این موضوع را به ما اثبات میکند. طبق ترندهای رایج پیش رفتن، ایجاد تعامل و محتوای جذاب در سایت بسیار تاثیرگذار است اما لازمهی آن این است که تولیدکنندگان محتوا تلاش بیشتری کنند.
در این مقاله میخواهیم اصول تولید و انتشار یک محتوای جذاب برای معرفی محصول را بررسی کنیم، این موارد مهمترین نکات برای بهبود تعامل و افزایش جذابیت در محتوا هستند.
بر اساس آمار سایت SmartInsights بزرگترین چالشهای بازاریابهای محتوا ساخت محتوای تعاملی، سنجش میزان اثربخشی محتوا و همسو بودن آن با استراتژی کسب و کار است.
مخاطبتان را دقیق بشناسید
شناخت مخاطب اهمیت زیادی در تولید محتوا اعم از لحن، تصویر مناسب و … دارد که از آن به عنوان پرسونای مخاطب در کسب و کار هم یاد میشود. با هدف گیری مخاطبان علاقهمند، این فرصت را خواهید داشت که بر روی آنها مطالعه کنید و آنها را بیشتر بشناسید. آشنایی با ویژگیهای جمعیت شناختی و غرایز رفتاری آنان بخشی از این شناخت است. زمانی که به اندازهی کافی اطلاعات جمع کردید، مشکلاتی که مخاطبان با آن مواجه میشوند را پیدا کنید و بررسی کنید چگونه محصول شما به آنها برای رفع این مشکلات کمک خواهد کرد. وقتی که به اندازهی کافی ایده پردازی کردید، میتوانید محتوا را با بالاترین کیفیت تولید کنید و مخاطبان را شگفتزده کنید! بازدیدکنندگان به سمت راه حلهایی که برای مشکلاتشان پیشنهاد میدهید، جذب خواهند شد.
محتوایی تولید کنید که مخاطب دوست دارد!
اگر چه این نکته به ظاهر کاملا بدیهی و واضح به نظر میرسد، اما بسیاری از مدیران شرکتها و تامین کنندگان دانش کمی در این زمینه دارند و فکر میکنند در تولید محتوا باید حتما به اهداف تجاری و تبلیغ مستقیم محصول اشاره داشته باشند.
باز هم بهتر است اطلاعات با اهمیت جمعیت شناسی در مورد طبقات مختلف مصرف کنندگان را بدانید. به جای تمرکز روی «ویژگیهای محصول» روی «مزایای محصول» متمرکز شوید.
محتوا باید بر اساس ایدهای جذاب برای مخاطب ساخته شود. همچنین میتوانید از مقالاتی که اطلاعات دست اول درباره محصول میدهند مثل بررسی محصول(مثلا مقایسه دستگاه روغن گیر خانگی و صنعتی) یا مقالههایی که چگونگی انجام کار با محصول را نشان میدهند، استفاده کنید.
بعضی مقالههایی که معمولا مورد استقبال مخاطبان قرار میگیرند درباره راههای افزایش درآمد از طریق استفاده از محصول شما هستند و این شکل از محتواها به ارتقای برند شما به خوبی کمک میکنند. به دست آوردن دانش و اطلاعات توسط مخاطبان از موضوعات مختلف و استراتژی محتوا باعث تعامل آنها با محتوای ایجاد شده میشود. یادمان باشد که شروع بدون داشتن استراتژی و برنامه محتوایی منجر به نتیجهی دلخواهتان نخواهد شد.
از افراد تاثیرگذار صنعت برای تولید محتوا بهره بگیرد
با تحقیق و بررسی متوجه میشوید که افراد یا رسانههایی هستند که محتوای تخصصی درباره محصولات صنعتی، کشاورزی و ..در اینستاگرام و یا وب سایت های اینترنتی تولید میکنند.
به منظور جذب ترافیک بیشتر برای سایت و پستهای بلاگ، میتوانید محتواهای خود را در سایتها و پیجهای این افراد قرار دهید که این روش به عنوان پست مهمان شناخته میشود. در واقع میتوانید از دیگر سایتها درخواست کنید که با قرار دادن یکی از محتواهای آنها در سایت خودتان محتوای شما را در سایت یا بلاگشان منتشر کنند که این یک توافق برد برد برای هر دو طرف است.
توصیههای تخصصی افراد و سایتهای مرتبط برای خریداران B2B جذاب است و آنها را در تعامل با سایت و صفحهی شبکهی اجتماعی شما نگه میدارد.
مخاطبتان را با محتوا درگیر کنید
تنها ارائه مطلب در شبکههای اجتماعی و گذاشتن پست کافی نیست؛ سعی کنید مشتریان را به انجام کاری تشویق کنید. مثلا برای فلان موضوع تماس بگیرد، یا در قرعه کشی شما شرکت کند، یا نظرش را در مورد فلان موضوع به شما اعلام کند و…. این امر باعث باقی ماندن ارتباط مخاطبان با شما میشود و از روی گردانی آنها و مراجعه به دیگران جلوگیری میکند.
ایجاد یک کال تو اکشن* به جا و مناسب، تصاویر و ویدیوهای با کیفیت هم کمک زیادی میکنند. در واقع باید کسب و کاری بسازید که افراد با برند آن ارتباط برقرار کنند و از آخرین بروزرسانیهای شما مطلع باشند.
*منظور از call to action ترغیب مشتریان بالقوه نسبت به انجام کاری است. مثلا از آنان بخواهید محصولات جدیدی که در فروشگاه اینترنتی خود قرار دادهاید را مشاهده کنند.
از فرمتهای مختلف تولید محتوا استفاده کنید
وقتی صحبت از محتوا میشود خیلی ها تنها به یاد تولید محتوای متنی میافتند این در حالی است که تولید محتوا فرمتهای مختلفی دارد. چند فرمت رایج و پر طرفدار برای معرفی محصول به این شرح است:
محتوای ویدئویی
محتوای ویدئویی میتواند همزمان در خود صدا، تصویر و متن را داشته باشد. به همین دلیل از جذابیت بالایی برخوردار است و امروز از محبوبترین نوع محتوا برای معرفی محصول است. محتوای ویدیویی با گسترش نفوذ اینترنت این روز ها با استقبال بسیار چشمگیری از سوی مخاطب مواجه می شوند و هنوز آینده بسیار روشنی در انتظارشان است.
محتوای تصویری
هرچقدر که یک محتوای متنی عالی و کامل نوشته شود بدون محتوای تصویری باز هم ضعیف است. به خصوص که بخواهیم اطلاعاتی خاص را در اختیار مخاطبان قرار دهیم. محتوای تصویری اگر درست استفاده شود بیشترین بازده را دارد. مثلا عکس و گزارش های تصویری متشکل از چند عکس یکی از جذاب ترین انواع محتوا به شمار می روند. یا حتی این روزها استفاده از “میم” بسیار رواج پیدا کرده و به معرفی محصول شما کمک میکند. عکس نوشته یا میم متشکل از یک عکس در پس زمینه و نوشته ای کوتاه روی آن، از جمله پرطرفدار ترین محتواهایی است که این روزها روی شبکه های اجتماعی به ویژه اینستاگرام طرفداران زیادی دارند و به راحتی به اشتراک گذاشته میشوند.
استفاده از اینفوگرافی
اینفوگرافیک نوعی از محتوا است که از ترکیب محتوای تصویری، متنی و نمودارها و … تشکیل شده است. شاید بتوان گفت این نوع محتوا به محتوای بصری نزدیکتر است. شما میتوانید یک اینفوگرافی جذاب برای معرفی محصول خود طراحی کنید.
اینفوگرافیک اطلاعات پیچیده را برای افراد سادهتر میکند. آیا تا به حال پیش آمده با حجم زیادی از ارقام و اعداد و اطلاعات رو به رو شده و سردرگم شوید؟ اینفوگرافیکها طراحی میشوند تا این اطلاعات و اعداد و ارقام را در قالبی ساده و به کمک ترکیب اطلاعات متنی و تصویر برای مخاطبان سادهتر کنند.
نامه معرفی محصول بفرستید
ارسال نامه هم یک شیوه متداول برای معرفی محصول به خصوص برای شرکتهای B2B است. اهمیت این نامه در اینجاست که با نوشتن آن میتوانید توجه یک کسب و کار و یا یک مشتری بزرگ بالقوه را به خود جلب کنید، قرار ملاقات حضوری تنظیم کنید و یا یک وجهه حرفهای از خود و محصولی که عرضه میکنید به نمایش بگذارید.
توجه به نیاز مخاطب نامه
در هنگام نگارش نمونه یک نامه اداری جهت معرفی محصول یا شرکت بهتر است خود را جای خواننده نامه بگذارید که به خواننده حس اعتماد و اطمینان را دهید و این حس که نیاز به محصول شرکت شما دارد و در نتیجه نظر خواننده به خدمات و محصولات شرکت جلب شود.
رعایت اصول نامه نگاری
در نوشتن نامههای معرفی محصول در حد امکان اصول نامه نگاری اداری را رعایت کنید و بهتر است از چارچوب اداری آن خارج نشوید، زیرا با رعایت نکردن این اصول، نامه حالت رسمی خود را از دست می دهند و در نتیجه تاثیر پذیری آن بر روی مخاطب کاهش خواهد یافت.
نامه محصول را سفارشی بنویسید
شما برای معرفی محصول خود به هر شرکت باید نامه متفاوتی بفرستید، در واقع ارسال نامه به صورت انبوه یا فلهای به جای اثر مثبت، تاثیر منفی بر جای میگذارد، شما میتوانید به ویژگیهای کسب و کار مورد خطاب نامه اشاره کنید و در متن نامه به راه حلهای خود برای آن کسب و کار را نام ببرید.
برای ما بنویسید که شما برای معرفی محصول خود از چه روشهایی استفاده میکنید.
درود بر شما بهترین وبسایتی که تا حالا در این حوزه دیدم شما بودید واقعا مرحبا