خشک کردن میوه به عنوان یک روش کاربردی برای نگهداری از انواع میوهجات و تامین نیاز مصرف کنندگان است که در سالهای اخیر موجب به وجود آمدن برخی کسب و کارهای کوچک و بزرگ شده. نحوه خشک کردن میوه در مدت زمان ماندگاری محصول تاثیر بسیار زیادی دارد. از این رو حتما باید نکات و موارد مهمی را در نظر داشته باشید. مواردی مانند: دستگاه میوه خشک کن خانگی، نوع میوه انتخابی برای خشک کردن و … . با ما همراه باشید تا نکات کلیدی در این زمینه را خدمتتان بیان نماییم.
نحوه خشک کردن میوه
برای این که بتوانید میوهها را خشک کنید، قبل از همه باید شرایط لازم برای این کار را محیا نمایید. در کشورمان ایران، خشک کردن انواع میوه و سبزی از سالهای گذشته رواج داشته و به نوعی با فرهنگ و عادت غذایی ما عجین شده است.
نحوه خشک کردن میوه در گذشته به صورت طبیعی بود، به این شکل که از نور خورشید و … برای خشک کردن انواع میوه و سبزی استفاده میشد، اما سرعت خشک شدن میوهجات در این روش بسیار کند بود و زمان زیادی طول میکشید تا افراد به هدف خود برسند. اما امروزه این امر تغییرات زیادی کرده و ماشین آلات خاصی تحت عنوان دستگاه میوه خشک کن ساخته شده است تا روند و سرعت تولید انواع میوهجات خشک افزایش پیدا کند.
اما نحوه خشک کردن میوه با این دستگاهها به چه شکل است؟ و از کجا میتوان یک دستگاه میوه و سبزی خشک کن مناسب خریداری کرد؟ با ما همراه باشید تا شما را با این نکات به صورت کامل آشنا سازیم سازیم.
نحوه خشک کردن میوه با روش های مختلف:
روش های خشک کردن میوه به دو دسته کلی تقسیم میشود:
- خشک کردن میوه به شکل طبیعی
- خشک کردن میوه با استفاده از دستگاه (صنعتی)
نحوه خشک کردن به صورت طبیعی:
عموما نور خورشید بیشترین کاربرد را در این روش دارد. شما برای این کار کافی است انواع میوهجات مثل زردآلو، آلو و … را در مقابل نور خورشید قرار دهید تا به مرور زمان رطوبتی که دارند، از بین برود و تبدیل به میوه خشک شوند.
یکی دیگر از روشهای خشک کردن میوه به شکل طبیعی، سرخ کردن آن است که برای همه میوهها کاربرد ندارد و عمدتا در خشک کردن میوههایی که رطوبت کمی دارند، کاربرد دارد. مثل موز و … .
روش خشک کردن میوه به شکل صنعتی:
در روش دوم یا همان روش صنعتی خشک کردن میوهجات، استفاده از دستگاه استفاده میکنیم. دستگاههای خشک کن میوه قادر هستند ظرفیت زیادی از انواع میوهها را در خود جای دهند و با استفاده از حرارت و تهویه مناسب، در مدت زمانی خیلی کمتری در مقایسه با روش طبیعی، میوهها را خشک کنند.
انواع دستگاه برای خشک کردن میوه:
دستگاهی که برای خشک کردن میوهجات ساخته شده است، با گذشت زمان بهبودهای زیادی به خود شاهد بوده و تنوع زیادی پیدا کرده. به صورت کلی میتوان انواع دستگاه های میوه خشک کن را این گونه دسته بندی کرد:
- دستگاههای خشک کن میوه صنعتی و نیمه صنعتی
- دستگاههای خشک کن میوه تک کابین
- دستگاه خشک کن میوه دو کابین
- دستگاههای میوه خشک کنی خانگی
- دستگاه خشک کن میوه و سبزیجات کانتینیوس
- دستگاه سبزی و میوه خشک کن صنعتی کابینتی
- دستگاه سبزی و میوه خشک کن تونلی
عملکرد دستگاه خشک کن میوه به چه شکل است؟
معمولا برای این که بتوان به صورت صنعتی و با استفاده از دستگاه های میوه خشک کن، انواع میوهجات را خشک کرد، از انرژی گرمایی استفاده میشود. حرارت سبب میشود تا رطوبت موجود در میوهها از بین رفته و در نتیجه محصول خشک شود.
در دستگاههای میوه خشک کن، معمولا میوهها روی یک سینی قرار داده میشوند. حرارت به محصولات داده میشود تا رطوبت موجود از بین رود. سیستم تهویه نیز هوای موجود در دستگاه را به صورت مرتب تعویض میکند تا میوهها با سرعت بیشتری خشک شوند.
در این مقاله به صورت کامل نحوه کارکرد دستگاه میوه خشک کن توضیح داده شده است.
نحوه کارکرد دستگاه میوه خشک کنتفاوت میوه خشک کن صنعتی و خانگی:
میوه خشک کنها بر اساس کارایی و ظرفیتی هم که دارند، به دو دسته صنعتی و خانگی تقسیم بندی میشوند. در نوع صنعتی این دستگاهها، ظرفیت میوهجات بالا، نوع برقی مصرفی ولتاژ بالا، سرعت خشک کنی نیز زیاد است و برای واحدهای تجاری و تولیدی بیشتر کاربرد دارد.
نوع خانگی دستگاه های میوه خشک کن، ظرفیت کمتری در مقایسه با نوع صنعتی دارند، همچنین ابعادشان نیز کوچکتر است و به طبع جای کمتری را اشغال میکنند. استفاده از میوه خشک کن خانگی در چند سال اخیر توجیه اقتصادی زیادی پیدا کرده است، چرا که بانوان و افراد بازنشسته و … به راحتی میتوانند با خرید یک دستگاه خانگی میوه خشک کن درآمد زایی داشته باشند.
نکات کاربردی در رابطه با انواع میوه خشک کن:
- به طور میانگین به ازای هر ۱۰ کیلوگرم میوه، ۱ کیلوگرم میوه خشک تولید میشود.
- جنس بدنه دستگاه سبزی و میوه خشک کن صنعتی گالوانیزه با رنگ الکترواستاتیک کارخانهای است و بنا به درخواست مشتری میتوان دستگاه خشک کن میوه را به صورت تمام استیل نیز ساخت.
- مدت زمان خشک شدن میوهها باهم متفاوت است و به میزان آبدار بودن میوهها، نوع برش و ضخامت میوهها و صد البته ظرفیت دستگاه میوه خشک کنی بستگی دارد.
- عدد دقیقی نمیتوان برای زمان خشک شدن میوهها بیان کرد ولی برای مثال میتوان گفت خشک شدن سیب حدودا ۸ ساعت و خشک شدن پرتقال تقریبا ۱۰ ساعت زمان میبرد.
با نحوه خشک کردن میوه توسط دستگاههای میوه خشک کن آشنا شدید. همچنین در بالا انواع روش های خشک کردن میوه به صورت طبیعی و صنعتی نیز خدمتتان معرفی شد. انواع دستگاههای خشک کن میوه که ذکر کردیم، در ویترین نت موجود است. برای مشاهده همه این دستگاهها و بررسی مشخصاتشان میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
اگر علاقه مند هستید که شما نیز وارد این حوزه شوید و برای خود درآمدی از این طریق داشته باشید، پیشنهاد میکنیم حتما قبل از شروع به کار با مشاورین مجرب ما تماس داشته باشید تا به صورت رایگان شما را در این زمینه راهنمایی کنند و با توجه به نیاز و یا هدفی که دارید، دستگاه میوه خشک کن مناسب را هم معرفی نمایند.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام