فروسیلیس چیست؟
فروسیلیس به عنوان یکی از انواع آلیاژهای سیلیسیم که در صنایع گوناگون کاربرد منحصر به فردی دارد، شناخته می شود. فروسیلیس با داشتن ترکیبی از آهن و سیلسیم شناخته می شود که به وسیله حرارت دهی و پس از آن با روش احیا و ذوب موادی مانند سنگ آهن و سیلیس تولید می شود.
فرایند تولید فروسیلیس اغلب در کوره های قوس الکتریکی صورت می گیرد. می توان گفت که 10 تا 90 درصد سیلیسیم و مابقی مقدار تشکیل دهنده آن در فروسیلیس از آهن تشکیل شده است. عناصر دیگری مانند منگنز، آلومینیوم، فسفر و کروم به عنوان عناصر دیگر یا ناخالصی های موجود در فروسیلیس وجود دارند که مقدار آنها عمدتا به کمتر از 5 درصد خواهد رسید. از عنصر کربن نیز به عنوان یکی از عناصر دیگر موجود در فروسیلیس یاد می شود.
بیشتر بخوانید: لیست قیمت فروآلیاژها
در آلیاژ فروسیلیس می توان مقدار بالایی از سیلیکات های آهن را مشاهده نمود. فروسیلیس با درجه خلوص بالا از انواع آلیاژهای مرغوب و پرکاربرد در صنایع متعدد محسوب می شود. تولید فروسیلیس با استفاده از روش های نوین و پیشرفته و با دستگاه های مربوط به کنترل کیفی پیشرفته محصول ، سبب ارائه یک محصول مناسب و باکیفیت و کاربردی خواهد شد. تولید فروسیلیس طی یک فرایند پیچیده صورت می گیرد و در ساخت و عرضه آن پارامترهای متعددی دخیل است. از این رو رعایت بهم پیوستگی این پارامترهای زنجیروار به نحوه صحیح و اصولی، منجر به تولید محصول نهایی کاربردی با درجه کیفی مطلوب خواهد شد.
تجهیزات تولید و آزمایشگاهی از نوع پیشرفته و مناسب و مواد اولیه ای که برای شارژ مورد استفاده قرار خواهند گرفت، باید از نوع مرغوب باشند. کنترل کیفی محصولات و نسبت های شارژ نیز از موارد مهم دیگر در تولید فروسیلیس است. تولید فروسیلیس در قوس های الکتریکی راهبری صحیح ، حائز اهمیت می باشد تا مراحل تولید و تهیه محصول نهایی با دقت کافی صورت بگیرد.
کاربرد فروسیلیس
فروسیلیس در صنایع گوناگون کاربرد وسیعی دارد که از جمله این صنایع می توان به موارد زیر اشاره کرد.
فروسیلیس در صنعت فولاد:
می توان گفت بزرگترین مصرف کنندگان فروسیلیس کارخانه های فولادسازی هستند که در صنایع فراوری فلزات میزان زیادی از فروسیلیس تولید شده را به خود اختصاص داده اند. در صنعت فولاد سازی استفاده و کاربرد فروسیلیس به این شکل است که این آلیاژ به عنوان یک ماده اکسیژن زا به کار می رود و در مذاب فولاد نیز کاربرد منحصر بفردی دارد.
در مورد تولید انواع فولاد در صنعت فولاد سازی و به تبع آن برای تولید و ارائه چدن های آلیاژی پرسیلیس نیز از آلیاژ فروسیلیس استفاده می شود.
فروسیلیس در صنعت جوشکاری:
برای تولید و ساخت الکترودهای گرافیتی که در صنایع جوشکاری کاربرد زیادی دارند، فروسیلیس یک آلیاژ با کاربرد وسیع است. از دیگر کاربردهای فروسیلیس می توان به استفاده از آن به عنوان یکی از ترکیبات پوششی در الکترودهای جوشکاری نام برد که روی سیم جوش ها به صورت یک پوشش عمل می کند.
فروسیلیس در صنعت ریختگری:
از فروسیلیس به عنوان عاملی برای تشکیل گرافیت و یا به عبارتی به عنوان یک عامل جوانه زا استفاده می شود. فروسیلیس از مواد اولیه ریخته گری و متالوژی می باشد که کاربرد آن در ریخته گری چدن های خاکستری نیز به صورت گسترده مشاهده می گردد.
در کارخانه های ریخته گری که نیاز به استفاده از سیلسیم و تامین آن وجود دارد، از فروسیلیس استفاده می شود. کاربرد فروسیلیس را می توان در فولادهای ساده کربنی نیز مورد توجه قرار داد. بنابرلاین یکی دیگر از مصرف کنندگان فروسیلیس ریخته گری ها هستند.
فروسیلیس در صنعت متالوژی:
در صنایع متالوژی استفاده از فروسیلیس به عنوان یکی از عناصر مهم و کاربردی شناخته شده است.
تولید فروسیلیس (فروسیلیسیم)
فرایند تولید فروسیلیس بدین صورت است که در ابتدا قراضه آهن را ذوب کرده و در این فرایند سیلیس و مقداری کربن نیز ذوب می شود. منبع کربنی که برای مذاب شدن مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند زغال سنگ باشد. عملیات ذوب کردن در کوره هایی به عنوان کوره های القایی صورت می پذیرد. این نوع کوره ها که به صورت قائم بنا شده اند در مذاب کردن فروسیلیس کاربرد دارند.
شارژ کردن کوره ها از بالا انجام می شود و تخلیه کوره های قوس الکتریکی نیز از پایین است. در واقع تخلیه کوره ها به گونه ای است که دریچه خروج مواد ذوب شده در قسمت پایینی آن است و قسمتی که برای ورود مواد خام در نظر گرفته شده است، در بالای کوره های القایی تعبیه شده است. پس از این که فرایند تولید فروسیلیس صورت گرفت مواد تولیدی تخلیه می شوند و در بسترهایی که برای انجماد اختصاص داده شده اند قرار می گیرند. پس از این که مواد سرد شدند با استفاده از سنگ شکن خرد می شوند و با وجود دانه بندی متنوعی که برای آنها صورت می گیرد به شکل فله وارد بازار خواهند شد.
میکروسیلیکا چیست؟
میکروسیلیکا ازمحصولات شیمیایی ساختمان و از مواد افزودنی بتن است و با عنوان پودر میکروسیلیس نیز شناخته می شود و در سازه های بتنی کاربرد دارد. در واقع عملکرد میکروسیلیکا برای تقویت خواص مربوط به آب بندی و همین طور بالا بردن دوام سازه های بتنی است. البته برای سازه هایی که در معرض خوردگی آرماتورها و یا در معرض حمله سولفات ها قرار دارند، مانند سازه های ساحلی، می توان از میکروسیلیکا استفاده کرد.
میکروسیلیکا سبب می شود که خواص مکانیکی و به تبع آن دوام سازه ایجاد شده بیشتر شود. هنگامی که روند تولید فروسیلیس وجود دارد یک محصول فرعی از کوره های معروف قوس الکتریکی مشتق می شود که به آن میکروسیلیکا می گویند. میکروسیلیکا که حاوی 90 درصد و یا بیشتر از سیلیس تشکیل شده است، به شکل ذرات ریز کریستالی با قطر 0.1 میکرون به وجود می آید. این ذرات پوزولانی هستند و به صورت یک ماده سیمانی کاربرد مطلوب خود را در بتن نشان داده اند.
بیشتر بخوانید: لیست قیمت مواد افزودنی بتن
نگهداری و کاربرد میکروسیلیکا
میکروسیلیکا به طور کلی در صنایع راه و ساختمان و در کف سازی و نماسازی و همین طور در ساخت سدها و کانال ها و مخازنی که به عنوان منبع آب مورد استفاده قرار می گیرند ، کاربرد دارد.
بهتر است برای حفظ خواص مطلوب موجود دراین نوع از تجهیزات راه و ساختمان به روش نگهداری آن دقت شود. این محصول باید از سرما و گرما دور بماند و رطوبت نیز در آن نفوذ نکند. اگر به موارد ویژه برای نگهداری آن توجه کافی صورت نگیرد، ممکن است که محصول آسیب ببیند و خواص مطلوب خود را از دست بدهد یا این که خواص آن ضعیف شوند.
میکروسیلیکا سبب کاهش نفوذپذیری می شود و کاهش واکنش های قلیایی را به دنبال خواهد داشت. در ضمن برای این که اثر فرایند ذوب و یخ به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند از میکروسیلیکا استفاده می شود. میکروسیلیکا به شکل های مختلفی موجود می باشد که شامل پودر، دوغاب و ژل است که هر کدام دارای کاربری خاص خود هستند. در هر یک از صنایع انتخاب نوع مناسب و کاربردی از این محصول می تواند خواص ویژه آن را به بهترین شکل ممکن به نمایش گذارد.
معرفی کورد وایر
کورد وایر به عنوان کابل هایی قوی از سیم ساخته شده اند و دارای ویژگی های منحصر بفردی هستند. کورد وایر به عنوان سیسم هایی انعطاف پذیر شناخته می شوند و با داشتن یک روکش لاستیکی در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند.
فروسیلیکومنیزیم چیست؟
فروسیلیکو منیزیم از انواع فروآلیاژها است و از آن در آلیاژسازی برای تهیه چدن های نشکن می توان استفاده کرد. در نتیجه با اضافه کردن فروسیلیکو منیزیم به انواع آلیاژهای چدنی و آلیاژهای فولادی مقاومت گرافیت های ایجاد شده نسبت به ضربه به مقدار زیادی افزایش پیدا کرده و همین طور از بهم ریختگی قطعات موجود ممانعت به عمل خواهد آمد. در نتیجه علاوه بر این که گرافیت ها شکل کروی پیدا کرده و شکل خود را حفظ می کنند استحکام بالایی نیز خواهند داشت.
اگر فروسیلیکو منیزیم به اندازه استاندارد و مشخصی به چدن اضافه شود، استحکام آنها به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. چون برای عنصر منیزیم تبخیر در دمای بالا صورت می گیرد، به طور کلی قبل از ریختن مذاب در قالب شمش و یا قبل از بارریزی، فروسیلیکو منیزیم اضافه می شود تا میزان مناسبی از منیزیم موجود در آن به وسیله جوانه های گرافیتی جذب شود. پس از انجام این عمل تنش سطحی موجود در ترکیب به گونه ای تغییر می کند که یکنواخت و یکسان شدن رشد در همه جهات ماده مورد نظر پدیدار گردد.
نتیجه این امر به وجود آمدن استحکام کششی در قطعات و همین طور ایجاد تغییر طول نسبی برای قطعات است. با استفاده از این روش مدول لاستیکی نیز برای قطعات به مقدار زیادی بهبود پیدا خواهد کرد. فرایند تولید دقیق و کاربرد مناسب فروسیلیکو منیزیم سبب بهبود خواص ماده می شود و در نتیجه یک ماده مرغوب قابل ارائه به بازار برای استفاده در صنایع گوناگون است. تهیه و تولید فروسیلیکو منیزیم نیاز به دقت و تجربه کافی در این زمینه دارد. دانه بندی های موجود برای این ماده به صورت متنوع تعیین می گردد.
روش تهیه فروسیلیکو منیزیم
فروسیلیکو منیزیم غالبا به وسیله دو روش تهیه می گردد که هر یک از روش های موجود مراحل مخصوص به خود را دارند. یکی از روش های تهیه فروسیلیکو منیزیم تخلیه سرباره موجود از فروسیلیس می باشد که این تخلیه بر روی دولومیت ها صورت می گیرد. در این میان سیستم برق مستقیم دخالت دارد. روش دیگر برای تهیه فروسیلیکو منیزیم افزودن منیزیم به فروسیلیس در کوره های برقی است.
فروسیلیکومنیزیم در دانه بندی های متنوعی در اندازه های 1 تا 3 و همچنین از 3 تا 10 وجود دارد و اندازه دانه های 10 تا 60 نیز مصارف خاص خود را دارند. برای این که بتوان از این محصول به بهترین شکل ممکن استفاده کرد، توصیه می شود که منیزیم خیس و یا مرطوب نشود، زیرا اثر گازی آن در اثر رطوبت کم خواهد شد.
فروسیلیکون
فروسیلیکون آلیاژی است با عنوان آلیاژ اتمیزه که ترکیبات موجود در آن آهن و سیلیکون است. محتوای سیلیکونی که در فروسیلیکون موجود است، مقداری برابر با 15 تا 90 درصد است . فروسیلیکون در تولید کربن و همین طور برای تولید فولادهای ضد زنگ کاربرد دارد. همین طور فروسیلیکون در فرایندهایی مانند دی اکسیداسیون فولاد و تولید سیلیکون همراه با آلیاژهای فرو به عنوان یک ماده افزودنی شناخته می شود. در تولید و ساخت چدن نیز فروسیلیکون به عنوان یک ماده مهم می تواند گرافیتی شدن را افزایش داده و سرعت آن را بالا ببرد.
فروسیلیکون به عنوان ماده ای شناخته می شود که در فرایند تولید فلزات آهنی به عنوان یک ماده افزودنی سبب ایجاد خواصی مطلوب و جالب در ماده مورد نظر می شود. در واقع هنگامی که فروسیلیکون به ماده ای اضافه می شود، خواصی مانند مقاومت در مقابل خوردگی و میزان مقاومت در برابر دمای بالا به شدت افزایش خواهند یافت. نقطه ذوب موجود برای فروسیلیکون 1200 تا 1250 درجه سانتی گراد است و نقطه جوش این ماده نیز 2355 درجه سانتی گراد تعیین گردیده است. فروسیلیکون به طور کلی دارای کلسیم و آلومینیوم به اندازه تقریبی دو درصد است.
کاربرد فروسیلیکون
- در ساخت فوم های سیلیسی از فروسیلیکون استفاده می کنند، در واقع فروسیلیکون اضافه می شود تا تحمل کرنش هایی که به صورت فشاری به وجود می آیند و همین طور کرنش های خمشی موجود به بهترین شکل ممکن بهبود پیدا کند.
- در مورد تولید فولاد کربنی و فولاد زنگ نزن از فروسیلیکون استفاده می شود.
- برای فرایند پدیگون در تولید منیزیم نیز فروسیلیکون کاربرد خاص و ویژه خود را خواهد داشت.
- برای تولید آلیاژهای متعدد در زمان ساخت فولاد سیلیکونی برای موتورهای الکتریکی و هسته ها فروسیلیکون خواص مطلوب خود را نشان دهد.
- هنگام جوشکاری قوس نیز به عنوان یک وسیله پوششی می توان از فروسیلیکون استفاده نمود.
نکات ایمنی در استفاده از فروسیلیکون و فروسیلیس
فروسیلیکون مانند فروسیلیس دارای خواص مطلوب و کاربری خاص خود می باشد که با روش های مناسبی تولید می شود. در هنگام استفاده از فروسیلیکون مانند فروسیلیس باید نکات ایمنی مورد توجه قرار بگیرد و روش استفاده نیز به صورت اصولی و با روش های صحیح مورد توجه باشد. زمان استفاده از میکروسیلیس باید از ماسک ایمنی استفاده کرد و این ماسک باید از نوع استاندارد تنفسی انتخاب شود تا سلامتی فرد در هنگام کاربرد این محصول مورد توجه قرار گرفته و حفظ شود.
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام