شما برای عرضه محصولات خود در اینترنت چه راههایی را میشناسید؟ آیا به سراغ اینستاگرام میروید یا برای خود یک وب سایت یا فروشگاه اینترنتی دارید و یا از شیوههای جدیدتر و موثرتر مثل حضور در بازار اینترنتی استفاده میکنید و یا اینکه ترکیبی از همه اینها را امتحان میکنید؟ در این مقاله ابتدا بازار آنلاین را تعریف کرده و در ادامه مزایا و معایب اینستاگرام، وب سایت و بازار اینترنتی را برای عرضه و فروش محصولات بررسی میکنیم.
بازار اینترنتی چیست؟
بازار اینترنتی یا مارکتپلیس بستری است که شما میتوانید محصولات خود را در کنار سایر رقبا در اینترنت عرضه کنید. مارکت پلیس در واقع یک سایت تجارت الکترونیکی است که فروشندگان را با خریداران مرتبط میکند. اغلب مارکت پلیس به عنوان یک بازار الکترونیکی شناخته میشود و تمام معاملات توسط صاحب وب سایت مدیریت میشود.
همانطور که فروشگاههای حقیقی موجود در سطح شهر گونههای مختلفی از قبیل مغازه های کوچک،سوپرمارکت، هایپرمارکتها و … دارند، فروش مجازی نیز به دسته بندیهای مختلفی دارند از قبیل فروشگاه اینترنتی، ایکامرس ها (E-Commerce)، مارکت پلیسها (Market Place) و …
به طور کلی دو روش برای فروش اینترنتی کالا وجود دارد؛ یکی به روش E-Commerce و دیگری به روش Market Place. در روش E-Commerce فروشگاه کالا را خریداری، انبار و سپس عرضه میکند، ولی در روش Market Place خود فروشگاه کالا را خریداری نمیکند، بلکه فروشگاهی را طراحی میکند که عرضهکنندگان از طریق آن کالا را به مشتریان میفروشند.
همچنین امروزه ترکیبی از تجارت الکترونیک و مارکتپلیس هم بسیار متداول است یعنی هم فروش مستقیم کالا(E-Commerce) و هم فروش کالاهای تامینکنندگان در یک بازار اینترنتی؛
چرا اینستاگرام کافی نیست؟
این روزها یکی از بهترین راههای پیدا کردن مشتری برای تامین کنندگان و عمده فروشها استفاده از فضای مجازی است؛ بنابراین تامین کنندگان موفق راههای زیادی را امتحان میکنند تا به خوبی محصولشان در اینترنت دیده شود. به طور مثال اغلب یک پیج اینستاگرام دارند که محصولتشان را در آن به نمایش میگذراند و معمولا جواب مشتریها را هم در دایرکت یا کامنتها میدهند.
از طرفی اینستاگرام هم محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است؛ پس به نظر میرسد که با راهاندازی کسب و کار اینستاگرامی یک بازار بزرگ در اختیارتان قرار میگیرد و درآمد خوبی هم از آن خواهید داشت! اما حقیقت این است که شبکههای اجتماعی در بهترین حالت مکملی برای فروش و دیده شدن در فضای اینترنت هستند. برخی از معایب اینستاگرام به این شرح است:
قابلیت به روز رسانی محصول ندارید!
به طور مثال شما در اینستاگرام امکان بهروزرسانی محصولات را ندارد و قیمت کالاها مدام در حال تغییر است و تغییر دادن آنها در اینستاگرام زمان زیادی از شما میگیرد.
فرایند فروش دستی است!
از طرفی فروش کالا هم در آن فرایندی سخت و دستی است، به طور مثال اگر کسی بخواهد از پیج اینستاگرام شما خریدی را انجام دهد برای پرداخت باید ابتدا از شما شماره کارت بگیرد و بعد از کارت به کارت کردن وجه و ارائه رسید به شما سفارش خود را کامل کند. گاهی این پروسه پرداخت خرید آنقدر طولانی و سخت میشود که بسیاری از افراد از خیر آن میگذرند. به خصوص این روزها که خریداران میخواهند با چند کلیک یک خرید امن و آسان انجام دهند.
خطر فیلترینگ!
خطر فیلترینگ شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام همیشه وجود دارد و اتفاقا جدی است، ضمن آنکه با توجه به تحریمها، قانون کپی رایت و … ممکن است خدمت رسانی این شبکه اجتماعی محدود شده یا به طور کلی متوقف شود.
به این دلایل بسیاری از مشاوران کسب و کار توصیه میکنند که یک وب سایت یا فروشگاه اینترنتی برای عرضه محصولات خود داشته باشید، در ادامه مزایا و معایب داشتن فروشگاه اینترنتی را بررسی میکنیم.
مزایای فروشگاه اینترنتی
در فروشگاه اینترنتی برخلاف اینستاگرام امکان دسته بندی محصولات، به روزرسانی، جستجو و خرید آنلاین وجود دارد.
اما داشتن فروشگاه اینترنتی نسبت به اینستاگرام و بازار آنلاین مزایایی دارد که برخی از مهمترین آنها به این شرح است:
جمع آوری اختصاصی لید
شما میتوانید با داشتن یک فروشگاه اینترنتی دادههای مشتری را برای کمپینهای بازاریابی خود در آینده جمعآوری کنید. این یک مزیت اساسی نسبت به اینستاگرام و برخی از بازارهای آنلاین است و به دلخواه خود میتوانید کمپین های مختلف طراحی کرده و اطلاعاتی مثل موبایل و ایمیل مشتری را با اهداف گوناگون به صورت اختصاصی جمع آوری کنید.
طراحی اختصاصی
شما میتوانید صفر تا صد سایت را به سلیقه خود طراحی کنید و هویت برندتان را در طراحی سایت لحاظ کنید. این درحالی است که در بازار آنلاین و اینستاگرام باید از قالب و فرم آماده که برای همه یکسان است، استفاده کنید.
در فروشگاه رقیبی ندارید
در فروشگاه اینترنتی خودتان فقط محصولاتتان را میفروشید و رقیبی ندارید بر خلاف بازار آنلاین که محصولتان در کنار سایر رقبا قرار میگیرد و برای دیده شدن باید با آنها رقابت کنید.
آگاهی از برند
آگاهی از برند یعنی اینکه مشتریان شما را با چه عنوان و ویژگیای میشناسند؛ وقتی که یک فروشگاه اینترنتی اختصاصی داشته باشید، آگاهی از برند شما راحت تر ایجاد میشود. شما بهتر میتوانید روی شناخت برندتان و وفاداری مشتری حساب باز کنید.
آقای خودتان هستید!
خودتان صاحب کسب و کارتان هستید، میتوانید وب سایت را به دلخواه خود و با توجه به نیازتان تغییر دهید و از این بابت محدودیت کمتری دارید.
معایب فروشگاه اینترنتی
فروشگاه ایترنتی در مقایسه با بازار اینترنتی دارای معایبی است:
هزینه زیاد ایجاد ترافیک
برای ایجاد ترافیک روی وب سایت و تعامل با مشتری باید وقت و هزینه بسیار بگذراید. در واقع در صورتی که برنامه ریزی صحیح، بودجه و نیروی انسانی قویای داشته باشید باید حداقل چند ماه و گاهی چند سال تمام وقت کار کنید تا فروشگاهتان کمی شناخته شود و تعدای بازدید داشته باشد.
هزینه توسعه بالا
ایجاد، نگهداری و توسعه فروشگاه اینترنتی هزینه بالایی دارد. در واقع برای پشتیبانی و توسعه وب سایت به نیروهای متخصص تمام وقت نیاز دارید.
مزایای حضور در بازار اینترنتی
حالا که متوجه شدیم بازار اینترنتی چیست باید به مزایای آن بپردازیم؛ حضور در بازار اینترنتی مزایای زیادی است، در ادامه به برخی از این مزایا اشاره میکنیم:
بهتر دیده میشوید
مهمترین مزیت حضور در یک بازار اینترنتی امکان دیده شدن محصول شما در صفحات جستجوی گوگل با هزینه بسیار پایین تر از فروشگاه اینترنتی اختصاصی است. در واقع بدون نیاز به هزینههای گوناگون در زمینه سئو، طراحی سایت، مارکتینگ، تولید محتوا…محصول شما در جایگاه بالایی در گوگل دیده میشود.
ریسک مالی کمتری دارید
حتما تا کنون کسب و کارهایی را دیده اید که به دلایل مختلفی شکست خوردهاند و سرمایه زیادی را از دست داده اند. با توجه به اینکه در بازار آنلایننیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارید، حتی اگر شما در این کار شکست هم بخورید، ضرر آنچنانی نکرده اید.
ثبت نام در آن آسان است
خیلی راحت میتوانید در یک پلتفرم b2b ثبت نام کنید و درج محصول کنید. در واقع پس از ثبت محصول در پنل ویترین نت فروش شما آغاز میشود.
ثبت نام رایگان است
در خیلی از پلتفرمها و بازارهای اینترنتی مثل ویترین نت ثبت نام رایگان است و یا هزینه راهاندازی و عضویت کمی دارد.
معایب حضور در بازار اینترنتی
اما معایب حضور در بازار اینترنتی چیست درباره معایب حضور در یک بازار اینترنتی میتواند به رقابت با سایر رقبا اشاره کرد، از طرفی آگاهی از برند شما سختتر ایجاد میشود و همینطور شاید نتوانید از دادههای مشتریان در کمپینهای بازاریابی خود در آینده استفاده کنید.
جمع بندی
این روزها هزاران تامین کننده ایرانی برای فروش بهتر و دیده شدن محصولات خود فرصت حضور در بازارهای اینترنتی وپلتفرمهای b2b مثل ویترین نت را از دست نمیدهند و حتی اگر یک فروشگاه اینترنتی پربازدید هم دارید، حضور در بازارآنلاین برای شما فرصتهای جدیدی برای عرضه محصولتان ایجاد میکند.
منابع: litcommerce.com / asperbrothers.com
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نام